Την ώρα που η μεσαία τάξη είναι στο χείλος της καταστροφής ο Τσίπρας ασχολείται με μικροεπιδόματα τα οποία και αξιοποιεί προεκλογικά.
Υπάρχουν αυτές οι μέρες όπου δυσκολεύεσαι να σκεφτείς τι θες να γράψεις. Μέχρι να εμφανιστεί ο Αλέξης Τσίπρας…
Από: eleftherostypos.gr – Γράφει ο Γιῶργος Μιχαηλίδης
Μην πολυλογούμε, αφορμή γι αυτό το κείμενο είναι ένα βίντεο που απεικονίζει τον πρωθυπουργό αυτής της ταλαιπωρημένης χώρας να μιλά με μία πυρόπληκτη από το Μάτι και να της λέει «Και να έπαιρνες τα 2.000 ευρώ τι θα τα έκανες; Θα τα σπατάλαγες»!
Ο πρωθυπουργός συνέχισε τον συλλογισμό του λέγοντας πως προέχει να δημιουργηθούν δομές και υποδομές στην περιοχή. [Διαβάστε την είδηση ΕΔΩ]
Πόσο θράσος πρέπει να έχεις ως άνθρωπος έτσι ώστε μπροστά σε κάποιον που έχει υποστεί καταστροφή και είδε τους γείτονές του ή και τους οικείους του να καίγονται ζωντανοί, να του μιλάς με τόση απαξίωση; Ο αείμνηστος Τζον Μπέργκερ, Βρετανός κριτικός τέχνης είχε πει πως «Χωρίς ηθική ο άνθρωπος δεν έχει μέλλον». Ο Αλέξης Τσίπρας λοιπόν βλέποντας πως δεν έχει μέλλον έχει χάσει κάθε αβρότητα και με κυνισμό εκφράζει όλα όσα σκέφτεται.
Είναι θλιβερό να σκέφτεσαι πως αυτές είναι οι πρώτες σκέψεις που κάνει ο πρωθυπουργός μας, αλλά από την άλλη δικαιολογεί πλήρως όλα όσα ζούμε. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει μία πολύ δομημένη σκέψη πίσω από το «και τι θα τα κάνεις τα 2.000 ευρώ». Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να μπορεί να χρηματοδοτήσει όσους μπορεί περισσότερους προκειμένου να τους εντάξει στην κομματική του πελατεία.
Σημασία δεν έχει πόσα θα δώσει αλλά σε πόσους. Όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο. Την ώρα που η μεσαία τάξη είναι στο χείλος της καταστροφής ο Τσίπρας ασχολείται με μικροεπιδόματα τα οποία και αξιοποιεί προεκλογικά. Καλλιεργεί επιδοματική κουλτούρα στους Έλληνες προκειμένου αυτοί να αισθανθούν εξαρτημένοι και υποχρεωμένοι σε αυτόν.
Όπως η κοροϊδία με την μείωση του ΕΝΦΙΑ, με την μη περικοπή των χιλιοκουτσουρεμένων συντάξεων και κάθε άλλη επίδομα που σκαρφίζεται αυτή η κυβέρνηση προκειμένου να βοηθήσει το αφήγημα της αριστερής κοινωνικής πολιτικής.
Αλλά είπαμε, όταν χάνεις την ηθική σου, χάνεις και το μέλλον σου…

. .

..

. . . ..



Πηγή

Share.