Με τα ίδια ακριβώς μέσα που κάποτε πήρε την εξουσία, τώρα δίνει ξανά τον υπέρ πάντων αγώνα του για να παραμείνει παίχτης και μετά την ήττα. Τι να σχεδιάζει άραγε για εκείνους τους μακρινούς καιρούς;

Να ένα καλό ερώτημα. Επειδή ο τύπος είναι τετραπέρατος, δεν πιστεύω ότι προτρέχω.

Σαν τους τζογαδόρους του χρηματιστηρίου έχει ήδη προεξοφλήσει την ήττα των εκλογών και ήδη παίρνει θέσεις για το πολιτικό του επέκεινα.

Για την περίοδο μετά τις εκλογές, για την δεύτερη ευκαιρία του.

Ας μην αυταπατώμεθα: Ο Τσίπρας δεν παλεύει πια για να κερδίσει τον Μάρτη, τον Μάη ή τον Οκτώβρη, παλεύει ήδη για να γκρεμίσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο και να βρίσκεται (πάλι αυτός) τότε σε ευνοϊκή θέση για να πρωταγωνιστήσει.

Ο Αλέξης δεν ασχολείται ούτε με το Μάτι, ούτε με την Νοτοπούλου για την δημαρχία Θεσσαλονίκης. Τα κάνει μεν όλα αυτά, αλλά έχοντας το μυαλό του ήδη στο 2020 ή 2022.

Ξέρει πως αφού έφθασε χρονικά ως εδώ, δεν υπάρχει αξιόπιστη στρατηγική εξοβελισμού του Κυριάκου μέσω της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας.

Κανένας ψηφισμένος πρωθυπουργός δεν οδηγείται σε ήττα και εξοστρακισμό τρεις ή οκτώ μήνες μετά την εκλογή του.

Και σε εκλογές με απλή αναλογική να τον πάει αμέσως, πάλι ο Κυριάκος θα γίνει πρωθυπουργός. Δεν είναι χαζός ο Τσίπρας, το ξέρει.

Άρα η μάχη του πρέπει να προετοιμαστεί για μετά από δυο-τρία χρόνια, όταν ο Κυριάκος θα ‘χει αποτύχει και ο Τσίπρας θα έχει αλλάξει επαρκώς το προσωπείο του ώστε να εμφανιστεί πάλι ως καινούριος.

Ο Αλέξης ψάχνει από τώρα τα διλήμματα του 2022-23. Και μελετά από τώρα το προφίλ που θα ‘χει τότε. Και ήδη διαλογίζεται για το κόμμα που θα κατασκευάσει για τότε.

Αν υπάρχει μια ουσιώδης διαφορά ανάμεσα στον Τσίπρα και τους άλλους πρωθυπουργούς αυτής της χώρας, είναι ότι αυτοί έπαιζαν τα ρέστα τους στην θητεία τους ενώ ο Αλέξης κινείται σαν να παίζει ακόμα μια διερευνητική παρτίδα ώστε να ετοιμάσει την τελική.

Μην υποτιμάτε αυτό το συναίσθημα.

Πρόβες πάνω στην πλάτη μας και πάνω στην πλάτη της χώρας κάνει ο Αλέξης, πιστεύοντας ότι η υστεροφημία του και η εγγραφή του στην ιστορία θα έρθει από την δεύτερη και όχι από την σημερινή του θητεία.

Δεν θέλω να σας φοβίσω, αλλά αυτό είναι τρομακτικό δεδομένο.

Διότι δεν το ‘χει σε τίποτα να ρημάξει τα πάντα τώρα ώστε να υπονομεύσει τον Κυριάκο, αφού έτσι κι αλλιώς ο ίδιος θα ξανάρθει αργά ή γρήγορα για να τα διορθώσει όλα μια και καλή.

Αυτό πιστεύει και με βάση αυτό κινείται.

Διαλύει το δωμάτιο και μετά κάνει στην άκρη να περάσει ο Κυριάκος για να διαχειριστεί το ρημαδιό.

Όχι μόνο δεν τον νοιάζει, αλλά το χαίρεται.

Έτσι κι αλλιώς σχεδιάζει ήδη την μελλοντική καινούρια επίπλωση.

Του Δημήτρη Καμπουράκη
liberal.gr

Πηγή

Share.