Η εκπρόσωπος τύπου κι ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη έλαβε θέση σχετικά με τις καταλήψεις σχολείων από μαθητές ανά την Ελλάδα για να υπερασπιστούν τη Μακεδονία στο ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι και τους δημοσιογράφους Τ. Χατζή και Δ. Οικονόμου. Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα:
– Θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο σε σχέση με την κατάσταση που φαίνεται να διαμορφώνεται σε ορισμένα σχολεία της χώρας. Για πείτε το γιατί κατηγορούν τα παιδιά ότι υποκινούνται από χρυσαυγίτες. Εσείς τι γνώμη έχετε;
Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να αναφερθούμε σε κάτι τέτοιο. Οι μαθητές λαμβάνουν ερεθίσματα και έχουν κάθε δυνατότητα να επιλέγουν πως να αντιδράσουν. Όμως, εμείς επι της αρχής είμαστε εναντίον των καταλήψεων. Δεν θέλουμε κλειστά σχολεία και ανοιχτά φροντιστήρια. Και προφανώς αυτό δεν αλλάζει καθόλου το γεγονός ότι είμαστε απολύτως εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών. Έχουμε πει και ξαναπεί ότι δεν θα ψηφίσουμε τη συμφωνία ούτε στην παρούσα Βουλή, ούτε στην επόμενη Βουλή. Είναι πολιτικά σαφές. Και ο καθένας μπορεί να κινητοποιηθεί όπως νομίζει αλλά όχι με κλειστά σχολεία. Όχι με κλειστά σχολεία και ανοιχτά φροντιστήρια.

. .

..

. . . ..Πηγή

Share.