Ο Υπουργός Οικονομικών που βρίσκεται σε διαρκή σύγκρουση με τους θερμοκέφαλους συνεργάτες του Πρωθυπουργού,…
  • έχει υποβάλει την παραίτησή του τουλάχιστον 3 φορές,
  • δεν συμμετείχε στην «φιέστα της γραβάτας» στο Ζάππειο, 
  • δεν εμφανίσθηκε ούτε στην συζήτηση της Βουλής για το «τέλος των Μνημονίων» και απέφυγε να καταθέσει ο ίδιος τον Προϋπολογισμό που υποτίθεται ότι συνέταξε, χθες βράδυ, 
  • μίλησε με το γνωστό «χαριτωμένο» λεξιλόγιο που συνήθως χρησιμοποιεί, για να στηρίξει την πολιτική του.
– Παρά το γεγονός ότι μιλούσε για περισσότερο από μισή ώρα, ο κ. Τσακαλώτος ξέχασε να πει ότι τα τελευταία 4 χρόνια δεν έχει πέσει ούτε μία φορά μέσα στις προβλέψεις του για την ανάπτυξη της οικονομίας η οποία είναι πάντοτε μικρότερη από τους στόχους των προϋπολογισμών που υπογράφει.

– Κραδαίνει περήφανος το «υπερ-πλεόνασμα» του προϋπολογισμού, το οποίο τώρα θέλει να μοιράσει στους οικονομικά αδύναμους πολίτες, παρά το γεγονός ότι ο πρώην συνεργάτης του Φραγκίσκος Κουτεντάκης από το Γραφείο Προϋπολογισμού αλλά και το Δημοσιονομικό Συμβούλιο, του επισημαίνουν ότι η «επιτυχία» οφείλεται στην πρωτοφανή βαριά υπερφορολόγηση και την «εσωτερική στάση πληρωμών».

· Με ρυθμό 1 δισ. ευρώ κάθε μήνα αυξάνονται οι οφειλές των ιδιωτών προς το Κράτος. Οι υπερφορολογημένοι πολίτες χρωστούν σήμερα στα Δημόσια Ταμεία 60% περισσότερα χρήματα από αυτά που χρωστούσαν το 2014.

· Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος «σκότωσε» τη μεσαία τάξη της χώρας του και τώρα μαζεύει χρήματα για την κηδεία της.

· Μιλά για το «τέλος των Μνημονίων» ο άνθρωπος που είχε δηλώσει ότι θα παραιτηθεί αν μειωθεί το αφορολόγητο όριο εισοδήματος και έχει ήδη υπογράψει ότι θα το μειώσει για δεύτερη φορά.

Μίλησε χθες για επιστροφή στην κανονικότητα, ο Υπουργός που είχε δεσμευτεί στην Τρόικα ότι μέχρι τις 20 Αυγούστου θα έχει εξοφλήσει όλα τα χρέη του Δημοσίου προς τον Ιδιωτικό τομέα.

Σήμερα όχι μόνο καθυστερεί τις καταβολές αλλά επιπλέον -όταν πληρώνει- δεν χρησιμοποιεί τα φθηνά δανεικά του Μνημονίου ΙΙΙ αλλά τους φόρους των πολιτών.

Με απλά λόγια, πληρώνουν οι φορολογούμενοι επιπλέον φόρους, για να επιστρέψει κάποτε και με καθυστέρηση ετών, το Κράτος αυτά που οφείλει στους φορολογούμενους…

Εδώ και πολύ καιρό ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει αποστασιοποιηθεί από την κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου. Ακολουθεί την δική του στρατηγική.

Προσπαθεί να πείσει ότι είναι ο «πιο αριστερός» Υπουργός Οικονομικών στην Ευρωζώνη παρά το γεγονός ότι υπέγραψε και -κυριολεκτικά- εκτέλεσε το σκληρότερο μνημόνιο στην ιστορία της Ευρώπης προκαλώντας θαυμασμό και απορία για τις αντοχές του ελληνικού λαού, σε ολόκληρο τον πλανήτη…

liberal.gr

Πηγή

Share.