[ccpw id="136103"]

Τρία χρόνια και κάτι μετά τον Αύγουστο του 2015, όταν είχαν επιβληθεί οι κεφαλαιακοί περιορισμοί στις τράπεζες, και το χρηματιστήριο παραμένει χαμηλότερα από εκείνο το σημείο.

Στα μέσα Νοεμβρίου οι ξένοι στις αγορές είναι κωφάλαλοι και δεν ακούνε τα νταούλια που παίζουν. 
Δεν ακούνε για την μη περικοπή των συντάξεων, τα επιδόματα, τα κοινωνικά μερίσματα, τις προσλήψεις που μοιράζει η κυβέρνηση Σύριζα. 
Είναι τόσο ευχαριστημένοι από το υπερπλεόνασμα ώστε σκέφτονται να μεταναστεύσουν στην Ελλάδα, να απαρνηθούν τα εκατομμύρια που θα λάβουν σε μπόνους και να παίρνουν μόνο το κοινωνικό μέρισμα. 
Τα κατάφερε ο πρωθυπουργός, όπως και ο υπουργός οικονομικών και οι αγορές δίνουν τα χαμηλότερα επιτόκια για να βγει η Ελλάδα στις αγορές. 
Μας τα προσφέρουν τα χρήματα, αλλά εμείς έχουμε το υψηλό απόθεμα στην άκρη. Δεν έχουμε κανέναν ανάγκη. Ούτε τις αγορές, ούτε τους “κακούς” κερδοσκόπους που ρίχνουν τις τραπεζικές μετοχές, όπως αποφάνθηκε το ιερατείο του Μαξίμου προ εβδομάδων.
Από την ώρα μάλιστα που έχει αναλάβει τις τράπεζες ο μέντορας Α. Φλαμπουράρης οι αγορές τρέμουν κάθε κίνηση που θα κάνει με το φρέντο του. 
Μήπως είναι ο Μαύρος κύκνος και ήλθε η ώρα για την διεθνή διόρθωση των χρηματιστηρίων; 
Τίποτα δεν έχουν καταλάβει οι έρμες αγορές. 
Ούτε καν την ανάπτυξη που έρχεται καθισμένη στην πρώτη θέση σε τραίνο υψηλής ταχύτητας.
Δεν γνωρίζουν άραγε ούτε ποιοι παρέδωσαν το ενεργητικό των ελληνικών τραπεζών στις χαμηλές τιμές που πρόσφεραν οι αγορές το 2015; 
Το γνωρίζουν γιατί κάποιοι βασικοί μέτοχοι έχασαν τότε τα χρήματα και συνεχίζουν να χάνουν. 

Καλά εκείνοι που έχασαν στις τραπεζικές μετοχές δεν έμαθαν, εκείνοι που αγοράζουν στην Ελλάδα καθημερινά φθηνά περιουσιακά στοιχεία δεν γνωρίζουν; Δεν γνωρίζουν με ποιούς θα αγοράσουν φθηνά;

Γνωρίζουν καλά τον ευεργέτη τους.

Δεν τους προσφέρει ένα “αντίδωρο” μετά από 11 μήνες φόρων. Τους προσφέρει την δυνατότητα άλωσης της ελληνικής οικονομίας.
Δημήτρης Παφίλας

Πηγή