[ccpw id="136103"]

Μήπως δεν είναι έτσι; Και πως είναι δηλαδή; 

Στη Βουλή καταθέτει τον προϋπολογισμό ο αναπληρωτής του Τσακαλώτου. Και ο επικεφαλής της οικονομικής πολιτικής, υπουργός Οικονομικών της χώρας, δεν αισθάνεται την ανάγκη να δώσει εξηγήσεις για τον πρώτο, εκτός μνημονίου, προϋπολογισμό…

Σε ποιους; Στους φορολογούμενους που πληρώνουν με αίμα τον μισθό τους. Λέγεται δημοκρατία αυτό ή είμαστε σε καθεστώς και δεν λογαριάζουμε κανέναν… Υπάρχει απάντηση;
Η Κομισιόν παρουσιάζει την πρώτη ανάλυσή της για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα, και λέει τα λογάκια της για σκόπιμες καθυστερήσεις στην αποκρατικοποίηση με κωλυσιεργίες σε προαπαιτούμενα, αλλά η κορυφή του οικονομικού επιτελείου δεν το αξιολογεί σκόπιμο να δώσει έγκυρες και υπεύθυνες απαντήσεις στη Βουλή και εξηγήσεις στους θεσμούς.
Είναι δουλειά του Μοσκοβισί να τρέχει εδώ και εκεί με δηλώσεις και συνεντεύξεις να μιλάει για την Ελλάδα;
Από την άλλη δεν είναι πολύς καιρός που ο Τσακαλώτος, δεν χανόταν από τα κανάλια, από τη Βουλή αλλά και από το γραφείο του στο υπουργείο. Τώρα δεν τον συναντάς ούτε στο ασανσέρ…
Υπάρχει, στον πολιτισμένο κόσμο, περίπτωση να μην ξημεροβραδιάζεται, σε οποιαδήποτε συζήτηση στη Βουλή ή να μην κάνει δηλώσεις ο υπουργός Οικονομικών, όχι μία ημέρα άλλα όλο τον Νοέμβριο, για τον προϋπολογισμό που υποδηλώνει (με τον εγκυρότερο τρόπο) αν η οικονομία καίγεται ή “σκάει και λάμπει”… 
Ειδικά τώρα. Πρώτο χρόνο έξω από τα μνημόνια.
Ποιος θα μας τα αναλύσει όλα αυτά αν όχι ο Τσακαλώτος. Το κόμμα ή οι διάφοροι σανοδιανομείς… του κόμματος και του “Ναι σε όλα”, που πήραν από προχθές σβάρνα τα μικρόφωνα στα ραδιόφωνα και στα κανάλια και λένε ό,τι τους κατέβει, μιας και ο υπεύθυνος για την Οικονομία Ευκλείδης Τσακαλώτος, έχει εξαφανιστεί για ακόμη μία φορά.
Ο προϋπολογισμός έχει ερωτήματα σύντροφοι, όπως το μέγα αίνιγμα με τις παγωμένες κρατικές επενδύσεις (για να πετύχουμε πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022) που ξεπαγώνουν!!!, κατά εκατοντάδες εκατομμύρια, για να τα μοιράσει ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά. Έχει επίσης ασαφέστατες τοποθετήσεις για τους μισθούς, τις συντάξεις και το αφορολόγητο του 2019.
Ποιος θα τα απαντήσει; Δεν είναι δουλειά του Τσακαλώτου και όχι του συντρόφου αναπληρωτή του;
Ποτέ, σε όλη τη μεταπολίτευση (ακόμη και τις πιο φαύλες περιόδους) δεν απουσίαζε ο υπουργός Οικονομικών από τις διαδικασίες κατάθεσης του προϋπολογισμού.

Από τις διευκρινίσεις που πρέπει να δώσει στον λαό αλλά και στους δανειστές μας.

Ούτε ο Ανδρέας Παπανδρέου (που δεν λογάριαζε κανέναν στο υπουργικό συμβούλιο) τόλμησε να απαντήσει στο λαϊκό αίτημα… “Τσοβόλα δώστα όλα…” αλλά μπήκε στον “χορό…” και φώναζε από τα μπαλκόνια, το σύνθημα Τσοβόλα…, μαζί με τον λαό!!!
Κατά τη γνώμη μου, η μέσω διαρροών ερμηνεία (του παρασκηνίου του Μαξίμου ή της Κουμουνδούρου) θα είναι πως τον πρώτο προϋπολογισμό της χώρας εκτός μνημονίου, δικαιούται να τον “στρογγυλέψει” με τον αριστερό τρόπο που ξέρει ο Αλέξης Τσίπρας για να στηθεί και το σκηνικό επίσημης έναρξης της προεκλογικής περιόδου… 
Και ότι ο Τσακαλώτος κρίνεται, εν προκειμένω…, ακατάλληλος, γιατί μιλάει με τους δανειστές, την Εποπτεία και τις ξένες Τράπεζες. Εκτός τούτου, συνηθίζει να λέει τα πράγματα με το όνομα τους.
Και δεν είναι υπερβολή αυτό, όταν και στο παρελθόν ο Ευκλείδης, έχει πει τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη, ενώ διατήρησε επίμονη “αφωνία” (στους εορτασμούς της εξόδου) που το Μαξίμου αράδιαζε σανό με το τσουβάλι, σε μορφές παροχών.
Εκτός εάν, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ξεκίνησε ήδη να “επενδύει” στο προσωπικό του αύριο… Στην επόμενη ημέρα του, μετά το καθολικό ρεζιλίκι και την πλήρη κατάρρευση της αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ.
Και επειδή, ως καθηγητής πλέον, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, θα επιδιώξει (κίνηση φυσική και λογική) την επιστροφή του στην ευρωπαϊκή ή διεθνή τεχνοκρατική σκηνή (πράγμα που δικαιούται) προφανώς, κρύβει λόγια… (από τους ιθαγενείς ψηφοφόρους) για το πόσο πραγματική είναι η έξοδος από τα μνημόνια και (κυρίως) πόσο αδύνατη είναι η είσοδός μας στις αγορές.
Εάν είναι έτσι…, σημαίνει πως ο Ευκλείδης, λειτουργεί ως βραδυφλεγής βόμβα… στους αριστερούς λαϊκιστές που ακόμη μιλάνε για κουτόφραγκους, αναφερόμενοι στους δανειστές.

Του Γιώργου Κράλογλου
capital.gr

Πηγή