[ccpw id="136103"]

Δεν μπορώ να καταλάβω την οργή και το μίσος που κρύβουν μέσα τους οι φίλοι μου οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ.

Για την κυβέρνηση μιλάω.

Στο επίπεδο των απλών ψηφοφόρων οι άνθρωποι έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα της διάλυσης της αυταπάτης περί Αριστεράς.

Θα περίμενε κανείς ότι αυτό θα είχε μειώσει τα πάθη. Αλλά όχι! Αντιλαμβάνονται το τέλος…

Οι περισσότεροι υπουργοί έχουν σπουδάσει σε φημισμένα πανεπιστήμια του αγγλοσαξονικού μπλοκ. Μια από τις αγαπημένες τους ατάκες είναι αυτή με το παιγνίδι και την χοντρή που τραγουδάει.

Αυτό είναι σωστό. Αλλά θα πρέπει κι η ομάδα να έχει βάλει νωρίτερα κανένα γκολ.

Όσες παρατάσεις κι αν δώσει ο διαιτητής, όσες φορές κι αν τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο η χοντρή τραγουδίστρια, το παιγνίδι δεν μπορεί να γυρίσει αν η ομάδα έχει υποστεί συντριπτική ήττα στο γήπεδο.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει. Όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές, όσα κόλπα κι αν κάνουν.

Ας διορίσουν χιλιάδες, ας ελληνοποιήσουν το μισό Μαρόκο, ας βάλουν φυλακή το μισό ΠΑΣΟΚ και τα τρία τέταρτα της ΝΔ. Έχουν τελειώσει.

Η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις να είναι απαγορευτική για κάθε σκέψη αντιστροφής της κατάστασης.

Και να σκεφτεί κανείς ότι δεν βρισκόμαστε στο φινάλε του αγώνα, τότε που οι διαφορές συνήθως αυξάνονται υπέρ του νικητή και μάλιστα θεαματικά.

Οι υπουργοί ανησυχούν. Δίδαξαν το «ή αυτοί ή εμείς» και τώρα ανησυχούν για την πιθανότητα να τα βρουν όλα μπροστά τους.

Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να φύγει από αυτή την λογική. Δεν πρέπει να παρασυρθεί σε ένα στείρο ρεβανσισμό. Δεν έχει νόημα.

Ασφαλώς και θα πρέπει να λογοδοτήσουν όσοι παρανόμησαν και οι επαγγελματίες κουκουλοφόροι, οι δήθεν αυτόκλητοι υπερασπιστές της αλήθειας. Να διαλυθούν τα δίκτυα της γκαιμπελικής παραπληροφόρησης.

Αλλά δεν θα πρέπει να πάμε σε ένα κυνήγι μαγισσών. Η επόμενη ημέρα θα πρέπει να είναι μια πραγματικά άλλη μέρα.

Ο κ. Τσίπρας λέει ότι βαδίζει στον δρόμο της σοσιαλδημοκρατίας και του σοσιαλισμού.

Δεν τον πιστεύουμε. Δεν δείχνει να είναι κάτι άλλο από τον Τσίπρα του 2015.

Ίσως και να κάνουμε λάθος. Ο ίδιος θα μας πείσει γι αυτό. Όταν θα είναι στην αντιπολίτευση. Από το είδος της αντιπολίτευσης που θα κάνει.

Δεν είμαστε αισιόδοξοι σε σχέση με αυτό, ότι ο κ. Τσίπρας θα είναι καλύτερος στην αντιπολίτευση απ’ ότι είναι σήμερα στην κυβέρνηση. Το αντίθετο!

Το πρόβλημα για τον κ. Τσίπρα είναι ότι δεν θα έχει τότε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Δεν θα καθορίζει αυτός την καθημερινή ατζέντα, όπως κάνει σήμερα.

Κι αν ελληνικός λαός θα έχει τότε μηδενική ανοχή απέναντι στον κ. Μητσοτάκη, θα είναι πιο αυστηρός με την αντιπολίτευση του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό ας το θυμούνται.

Θανάσης Μαυρίδης
liberal.gr

Πηγή