[ccpw id="136103"]
Βουλευτές και στελέχη από όλες τις γαλάζιες φυλές εξεγέρθηκαν.

«Τέτοια διεύρυνση θα κάνουμε; Με Τατσόπουλους;» είναι ένα από τα ερωτήματα που ακούγονται. Τα τηλέφωνα άναψαν. Τα φτυάρια βγήκαν.

Ολες οι αιχμηρές δηλώσεις του Πέτρου Τατσόπουλου ανασύρθηκαν. Το Νοέμβριο του 2012 απαντώντας στα σχόλια της Χρυσής Αυγής εναντίον του σε συνέντευξή του στο περιοδικό Crash είπε χαρακτηριστικά: “Έχω πηδήξει τη μισή Αθήνα και αυτοί της Χρυσής Αυγής συνεχίζουν να με αποκαλούν αδερφή”. Εγινε viral.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος ήταν όμως και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Εξελέγη για πρώτη φορά τον Μάιο του 2012 και επανεξελέγη τον Ιούνιο του 2012.

Αποχώρησε προς το τέλος του 2014, όταν πολλοί έσπευδαν στον ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας επέλαυνε προς την εξουσία.

Ο συγγραφέας κατήγγειλε τον τυχοδιωκτισμό της ηγετικής ομάδας, τη λαϊκίστικη αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, το στρατηγικό εναγκαλισμό του με τους ΑΝΕΛ και την ανοχή προς τα φαινόμενα βίας.

Τις εμπειρίες του από τη συμμετοχή του στο κόμμα της αριστεράς κατέγραψε στο βιβλίο του με τίτλο «Ήμουν κι εγώ εκεί». Μετακόμισε στο Ποτάμι απ´ όπου αποχώρησε όταν απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής το 2015 για να αφοσιωθεί στη συγγραφή.

Το φλερτ με τη ΝΔ άρχισε εδώ και καιρό. Η πρώτη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έγινε πριν από ενάμισι χρόνο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ του είπε ότι τον ενδιαφέρει να φέρει στη ΝΔ τους δικούς του ψηφοφόρους και ο Τατσόπουλος απάντησε ότι αυτός είναι και ο δικός του στόχος.

Ο συγγραφέας έδωσε το «παρών» και στο τελευταίο συνέδριο της ΝΔ.

Το λάθος των επικριτών του Πέτρου Τατσόπουλου είναι ότι τον κρίνουν ως ..πυρηνικό επιστήμονα.

Ένας συγγραφέας αναγνωρίσιμος είναι, με αιχμηρή γλώσσα, που συχνά προκαλεί και ενοχλεί, ο οποίος απευθύνεται σε ένα εναλλακτικό κοινό, κάτι που έχει τη σημασία του σε μια εποχή με χαρακτηριστικά πολιτικής απαξίωσης και αντισυστημικής ψήφου.

Οντως υπάρχουν και δηλώσεις του που ήταν επικριτικές για τη ΝΔ. Στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν. Να θυμηθούμε δηλώσεις στελεχών της ΝΔ για το κόμμα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Επειδή ήταν το ύφος πιο «σοβαρό» παίρνουν συγχωροχάρτι και τους ενοχλεί τώρα ο Τατσόπουλος;

Ποιος έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά; Η υποκρισία περισσεύει!

Οι συντηρητικοί δεξιοί δεν θα ψηφίσουν τον Πέτρο Τατσόπουλο. Οπότε δεν θα στερήσει ψήφους από τους καθαρόαιμους υποψήφιους νεοδημοκράτες. Ας μην ανησυχούν κάποιοι. Αν τα καταφέρει να τον ψηφίσουν οι δικοί «του» θα εκλεγεί βουλευτής και θα βγει κερδισμένη και η ΝΔ. Αν όχι θα μείνει σπίτι του.

Οι «γνωστοί άγνωστοι» στη ΝΔ θα πρέπει να αποφασίσουν πως εννοούν την διεύρυνση. Τα ορφανά του Σημίτη όπως τα αποκαλούν δεν τα θέλουν. Τον Τατσόπουλο δεν τον θέλουν. Αρκετοί ξυνίζουν και με τον Πανούτσο.

Κάποιοι είπαν «καλά δεν υπάρχουν πρόσωπα από την κοινωνία να βγάλουν προς τα έξω;». Υπάρχουν και τέτοια.

Από την Τετάρτη είναι έτοιμη λίστα με 30 γυναίκες στις οποίες πιστεύει πολύ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι οποίες θα κατεβούν με τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Είναι γιατροί, δικηγόροι, επιχειρηματίες, επιστήμονες. Αντί να τα δώσει η Πειραιώς στη δημοσιότητα, άφησε να μονοπωλήσει τη συζήτηση της διεύρυνσης ο Τατσόπουλος επί πέντε – έξι μέρες.

Θα ακολουθήσουν και άλλες ανακοινώσεις ονομάτων -πέραν των γυναικών- που προέρχονται από το Μητρώο Στελεχών ή άλλους πολιτικούς χώρους.

Αλλά και πάλι θα ζήσουμε το ίδιο έργο γιατί πολλοί αντιδρούν και με το Μητρώο.

Δεν τους αρέσουν ούτε τα βιογραφικά με Χάρβαρντ γιατί δεν είναι κοντά στην κοινωνία όπως λένε.

Στους συγκεκριμένους μόνο τα «δικά μας» παιδιά τους νοιάζουν σε μια εποχή που όλα αλλάζουν, οι εξελίξεις τρέχουν με ραγδαίους ρυθμούς, οι κομματικές ταμπέλες ξεθωριάζουν γιατί οι πολίτες αυτό που επιζητούν είναι οι λύσεις.

Στο DNA της ΝΔ την οποία καλύπτω τουλάχιστον 20 χρόνια είναι η ηττοπάθεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο μόνος αρχηγός της που πέτυχε το κόμμα επί δύο χρόνια να έχει ένα σταθερό προβάδισμα 10-11 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Μ´ αυτά που κάνουν θα έπρεπε να έχουμε 20 μονάδες» λένε.

Ειλικρινά έχει βάση αυτό; Ο Τσίπρας ήρθε για να μείνει. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο δίπολο.

Όχι ότι δεν κάνει λάθη στρατηγικής ο πρόεδρος της ΝΔ. Κάνει.

Αλλά εργάζεται και προετοιμάζεται – έχει από τώρα έτοιμους πάνω από 30 νόμους- όσο κανένας άλλος.

Ξέρει τι θέλει να κάνει και πως θα το κάνει.

Κάθισε κάποιος από όλους αυτούς που αναλώνονται στο τι είπε και δεν είπε ο Τατσόπουλος, να διαβάσει όλο το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ ; Αμφιβάλλω.

Επίσης αναρωτήθηκε κανείς από όλους αυτούς που επικρίνουν τον πρόεδρο της ΝΔ για επιλογές του ποιο θα μπορούσε να είναι το ποσοστό του κόμματος αν όλοι στήριζαν με συνέπεια και συνέχεια τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Ας αρχίσουν λοιπόν οι διαφωνούντες από το απλό. Κάνοντας την αυτοκριτική τους.

Χ.Κοραή
newpost.gr

Πηγή