Σημαντικές ζημιές μέχρι και στις τουαλέτες των ΑΜΕΑ κατέγραψαν οι πρυτανικές αρχές του Πολυτεχνείου του ΑΠΘ, την επομένη του «εορτασμού» της επετείου της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Παραθέτω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το ρεπορτάζ:

Σε περισσότερα από 20.000 ευρώ υπολογίζει τις ζημιές που προκάλεσαν οι κουκουλοφόροι στο κτήριο του Πολυτεχνείου του ΑΠΘ χθες βράδυ, 17/11, ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του ιδρύματος, Κωνσταντίνος Κατσιφαράκης.

(…)Σύμφωνα με την περιγραφή του κου Κατσιφαράκη, οι μεγαλύτερες ζημιές εντοπίζονται “σε κάποιες αίθουσες που είναι στη δεύτερη πτέρυγα, σε τουαλέτες και μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση η τουαλέτα των ΑμεΑ που έχει βανδαλιστεί πολύ άσχημα”. Ακόμη, έχουν καταστραφεί διάφορα μηχανήματα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πινακίδες και σχεδιαστήρια τα οποία χρησιμοποιούν οι φοιτητικές παρατάξεις, πυροσβεστήρες ακόμη και μάνικες από πυροσβεστικές “φωλιές” όπως ο ίδιος καταγγέλλει.

Πέραν αυτών, “Υπήρξε τουλάχιστον μία κλοπή η οποία έμεινε και ημιτελής” γνωστοποιεί ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής του ΑΠΘ και εξηγεί ότι “σε μία από τις αίθουσες που διέρρηξαν, κατέβασαν ένα τοποθετημένο μόνιμα μηχάνημα στην οροφή, έναν προβολέα, το οποίο το έκρυψαν κάπου, αλλά φεύγοντας για κάποιον λόγο το ξέχασαν και το βρήκαν οι φύλακες και τουλάχιστον αυτό γλίτωσε”.

Πρόκειται για μια αληθινά επαναστατική πράξη, ίσως εφάμιλλη με την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου. Μόνο αισιοδοξία για το μέλλον της χώρας.
Πηγή

Share.