[ccpw id="136103"]

Ηταν η είδηση του Σαββατοκύριακου. Ο Νίκος Παππάς, ο Πάνος Σκουρλέτης και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.
Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης*
Είναι βέβαιο πως η φωτογραφία που δείχνει όλους αυτούς τους «αγωνιστές» πιασμένους αγκαζέ την ώρα που οι διαδηλωτές φώναζαν «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» θα μπει στο τοπ-10 των κλικ της χρονιάς που τελειώνει.
ΠΡΙΝ από έναν χρόνο ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει πως ο Τραμπ «με ένα διαβολικό τρόπο καταφέρνει και κάνει καλά πράγματα». Ο Αμερικανός πρόεδρος τότε είχε απλά χαμογελάσει. Και γιατί να μη χαμογελούσε; Μόλις είχε «πουλήσει» την αναβάθμιση των ελληνικών F16 αντί σχεδόν ενάμισι δισεκατομμυρίου ευρώ στον πρωθυπουργό.
ΑΝ θυμηθεί κανείς πως πριν από τρία – τέσσερα χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας μιλούσε για έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και αναζητούσε «ασφαλή λιμάνια» στην αγκαλιά του Πούτιν, τότε όλα πια μοιάζουν σαν αστείο. Εδώ έφτασε η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Αμυνας, να συζητάει και την αύξηση των αμερικανικών βάσεων στη χώρα μας. Και να φανταστείτε πως δεν συμμερίζομαι την άποψη της Ζωής που λέει πως ο Τσίπρας είναι το κανίς του Τραμπ. Γι’ αυτή τη δήλωση θα έπρεπε να προβληματίζονται στο Μαξίμου, γιατί το 2015 αγκαλιά με τη Ζωή είχαν κερδίσει τις εκλογές.
ΑΛΛΑ, αλήθεια, ο Παππάς και ο Σκουρλέτης για ποιο λόγο διαδήλωσαν έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ; Τόσο πολύ τους έχει λείψει ο πρέσβης; Γιατί, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, ο ιδιαίτερα «ενεργός» Τζέφρι Πάιατ κάθε εβδομάδα συναντάται τουλάχιστον με δυο τρεις υπουργούς, οπότε αν σκεφτεί κανείς και πόσα ανεπίσημα ραντεβού γίνονται προφανώς και δεν τους έχει λείψει.
ΔΕΝ είναι γραφικό από τη μια ο Νίκος Παππάς να παρευρίσκεται σε γεύμα στον Λευκό Οίκο, να φωτογραφίζεται στον κήπο της πρεσβευτικής κατοικίας για τον εορτασμό της 4ης Ιουλίου και από την άλλη να διαδηλώνει για τους «φονιάδες Αμερικάνους»;
ΒΕΒΑΙΑ, για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει όριο στη γραφικότητα. Εφάρμοσαν το τρίτο και πιο επώδυνο μνημόνιο και ακόμα υποδύονται τους αντιμνημονιακούς. Εφτιαξαν το υπερταμείο και μιλούν για προστασία της δημόσιας περιουσίας. Ψήφισαν μειώσεις συντάξεων και τώρα που οι δανειστές συμφώνησαν στο να μην εφαρμοστεί το μέτρο πανηγυρίζουν, λες και θα δώσουν αυξήσεις στους συνταξιούχους.
ΟΛΑ τα λεφτά όμως ήταν το αυτοκόλλητο που είχαν στα μπουφάν τους τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που διαδήλωσαν κατά των ΗΠΑ. Εγραφε το σύνθημα «ο κόσμος μπορεί να αλλάξει». Δυστυχώς με σανό και ψευδοαφηγήματα ούτε η Ελλάδα ούτε ο κόσμος μπορεί να αλλάξει.
Ετσι κι αλλιώς, όμως, δεν τους ενδιαφέρει να αλλάξουν τίποτα. Το παίζουν προοδευτικοί αλλά είναι βαθιά συντηρητικοί. Δεν θέλουν να αλλάξουν τίποτα. Φάνηκε τα τέσσερα χρόνια που βρίσκονται στην κυβέρνηση. Και θα φανεί ακόμα πιο καθαρά μόλις επιστρέψουν στην αντιπολίτευση. Τότε που δεν θα περιμένουν τη 17η Νοεμβρίου για να διαδηλώσουν. Τότε θα βρίσκονται και πάλι κάθε μέρα στο πεζοδρόμιο.

. .

..

. . . ..



Πηγή