Το Γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής διαψεύδει κατηγορηματικά πληροφορίες και διαλόγους που δημοσιεύτηκαν σχετικά με συνάντηση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη. «Τέτοια συνάντηση με αυτό το περιεχόμενο δεν υπήρξε ποτέ», αναφέρει το Γραφείο Τύπου.
Σε ανάλογη διάψευση προχώρησε και η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη. Η κα Σπυράκη είπε μεταξύ άλλων ότι «Η ΝΔ και ο πρόεδρός της προσωπικά δεν είχε καμία ενημέρωση για τη συμφωνία που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός με τον Αρχιεπίσκοπο», σημειώνοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε ενημέρωση εκ των προτέρων από καμία πηγή.
Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία εξαπέλυε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, υιοθετώντας τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Η “συνάντηση” και τα λεγόμενα που όλοι διαψεύδουν

Υπενθυμίζεται ότι οι πληροφορίες από στέλεχος της κυβέρνησης αναφέρθηκε σε πληροφορίες που θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει συναντηθεί τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, μια μέρα δηλαδή πριν τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού με τον προκαθήμενο της εκκλησίας της Ελλάδος.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο καθώς είχε ενημερωθεί από κάποιους Μητροπολίτες για τη συμφωνία. Η συνάντηση αυτή έγινε στην αρχιεπισκοπή όπου ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από τον κ. Ιερώνυμο να μην γίνουν οι εξαγγελίες και να μην προχωρήσει η συμφωνία.

«Περίμενε να κάνουμε όλες αυτές τις αλλαγές μαζί» φέρεται να είπε ο αρχηγός της ΝΔ. 

«Όταν έχω λύσεις σε θέματα που απασχολούν την εκκλησία χρόνια δεν βρίσκω κανένα λόγο να μην προχωρήσω» απάντησε ο αρχιεπίσκοπος. «Όταν γίνεις εσύ πρωθυπουργός θα συνεργαστούμε και θα κάνουμε άλλα σπουδαία πράγματα».

«Εγώ είμαι χριστιανός και ο πρωθυπουργός άθεος» λένε οι πληροφορίες ότι ανταπάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην συνάντηση αυτή που έγινε σε πολύ καλό κλίμα υπήρξε αναλυτική συζήτηση για το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαβεβαίωσε τον αρχιεπίσκοπο ότι μετά τις εκλογές, και από την θέση του πρωθυπουργού, θα βοηθούσε την εκκλησία σε όλα τα θέματα.

Πηγή

Share.