[ccpw id="136103"]

Εκεί που μετά βαΐων και κλάδων ο Τσίπρας και η παρέα του κορδώνονταν για την τόλμη τους να αγγίξουν το ευαίσθητο θέμα του διαχωρισμού κράτους – εκκλησίας, ήρθε η ρομφαία της ιεραρχίας και έκοψε… σύρριζα την μεγαλόπνοη μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία τους.
Αναδημοσίευση από: antinews.gr

Πρώτο το Antinews είχε γράψει ότι η πρωτοβουλία αυτή της κυβέρνησης θα οδηγηθεί σε Βατερλώ λόγω της οργής που θα προκαλέσει στον κλήρο και σε μερίδα των μητροπολιτών. Κάτι που επιβεβαιώθηκε στην χθεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση της ιεραρχίας. Έτσι αντί να στεφθεί με επιτυχία η ιστορική συμφωνία Τσίπρα – Ιερωνύμου η ελλαδική εκκλησία κινδυνεύει με σχίσμα.

Και ρωτούμε: Δεν γνώριζε ο Ιερώνυμος εκ των προτέρων ότι η συμφωνία που σύναψε με τον Τσίπρα ενδέχεται να κάνει… Κούγκι την εκκλησία καθώς θίγει τα ιερά και όσια των ιερωμένων επειδή επί της ουσίας την μετατρέπει σε ΜΚΟ;
Φρονούμε ότι το γνώριζε. Και δυστυχώς όπως συνάγεται από τα συμφραζόμενα ο Μακαριώτατος προτίμησε να βάλει μπουρλότο στην εκκλησία, αντί να την προστατεύσει, προς εξυπηρέτηση των προεκλογικών τακτικισμών του πρωθυπουργού.
Γιατί αν έμεινε κάτι από την… ιστορική αποτυχία της νέας παπάτζας του λαοπλάνου είναι οι 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο.
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι η όλη συμφωνία ήταν μια επικοινωνιακή πομφόλυγα μόνο και μόνο για να προσεγγίσει εν δυνάμει ψηφοφόρους ο παραπαίων πρωθυπουργός.
Έγινε κι αυτό επί ΣΥΡΙΖΑ. Ασχέτως αν είναι κάποιος πιστός ή όχι, η εκκλησία είναι πυλώνας του Ελληνισμού και δεν μπορεί να ευτελίζεται ο θεσμός αυτός κατά αυτόν τον τρόπο. Εννοείται ότι τα ζητήματα μεταξύ κράτους και εκκλησίας κάποια στιγμή πρέπει να λυθούν. Αλλά με την κατάρτιση σχεδίου που θα λύσει τα προβλήματα και δεν θα διαλύσει την εκκλησία.
Πραγματικά ο τυχοδιωκτισμός του Τσίπρα για λίγα ψηφαλάκια είναι απίστευτος. Ωστόσο ο άθλιος τακτικισμός του ακόμη και για ένα τόσο σοβαρό θέμα, για τους πιο πονηρεμένους ήταν αναμενόμενος. Ο Ιερώνυμος όμως, πως και γιατί τόλμησε να θυσιάσει την εκκλησιά στον βωμό των φιλοδοξιών του λαοπρόβλητου; Είναι ένα ερώτημα που κάποια στιγμή ο ποιμενάρχης πρέπει να απαντήσει.
Τι ενώνει τους δυο άνδρες και προχώρησαν σε αυτό το ατόπημα, με άγνωστες τις συνέπειες για το μέλλον της εκκλησίας;
Ποιο είναι άραγε το παρασκήνιο που προηγήθηκε και ποια τα πραγματικά ανταλλάγματα που δόθηκαν πίσω από τις κουρτίνες για να κλείσει το… ιερό ντιλ;
Διότι δεν νομίζουμε πως αρκεί το γεγονός ότι ο Ιερώνυμος -κατά τα φαινόμενα- κέρδισε το στοίχημα των διεκδικήσεων της εκκλησιαστικής περιουσίας την οποία θα εκμεταλλευτεί μαζί με το κράτος, πρότζεκτ που εκ των πραγμάτων θα πάρει τουλάχιστον μια δεκαετία για να αποδώσει κι αν αποδώσει, για να προκαλέσει όλο αυτό το χάος στο χριστεπώνυμο πλήθος.
Αναμένουμε πειστικές απαντήσεις.
Σε κάθε περίπτωση δεν ξέρουμε αν η εκκλησιά θα γλυτώσει στο τέλος από το επαπειλούμενο σχίσμα ή αν ο Τσίπρας βρει τις ψήφους μετά από την νέα παντιέρα που σήκωσε ο ακομβίωτος για να περάσει την… αγία μεταρρύθμιση από τη Βουλή.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο λαοπρόβλητος δεν ορρωδεί προ ουδενός και θα συντρίψει τα πάντα για να αυξήσει τα εκλογικά του ποσοστά ώστε να παραμείνει στο παιχνίδι.
Η ουσία είναι αν θα κάνει κάτι η ΝΔ για να τον σταματήσει μια ώρα αρχύτερα. Διότι αν περιμένει πότε θα αποφασίσει να προσφύγει στην κάλπη για να τον αναχαιτίσει θα είναι αργά. Η καμένη γη που θα παραλάβει θα την καταστήσει ανίκανη να εφαρμόσει το όποιο σχέδιο σωτηρίας και θα κυβερνάει με δεμένα χέρια. Συνεπώς, πρέπει να κάνει ό, τι μπορεί για να φύγει ο ολετήρας… χθες. Άραγε ακούει κανείς στην Πειραιώς… ή απλώς περιμένουν πότε θα σαπίσει το φρούτο ράβοντας υπουργικά κουστουμάκια εν μέσω μοιρασιάς οφίτσιων και καρεκλών εξουσίας;

. .

..

. . . ..



Πηγή