[ccpw id="136103"]

Στο γαλάζιο επιτελείο δεν αποκλείουν να στηθούν οι κάλπες ακόμη και πριν τον Μάιο
Αναδημοσίευση από: newpost.gr
του Γιώργου Δ. Ευθυμίου
Η συζήτηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση χθες στη Βουλή, η οποία εξελίχθηκε σε αντιπαράθεση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, εκτός από τίτλους στα ειδησεογραφικά sites και στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, έβγαλε και ειδήσεις. Καταρχάς, δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός, ότι για πρώτη φορά μετά από καιρό, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρέμεινε στην αίθουσα για να παρακολουθήσει την ομιλία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά, στην οποία μάλιστα απάντησε.
Η κίνηση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει όλους όσοι έλεγαν, πως μεσούσης της προσπάθειας να στραφεί ο ΣΥΡΙΖΑ προς τη σοσιαλδημοκρατία, το Κίνημα Αλλαγής θα βρεθεί στο στόχαστρο του κ. Τσίπρα. Όπως εκτιμούν έμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη, το Μέγαρο Μαξίμου θα επιχειρήσει να «κοντύνει» όσο το δυνατόν περισσότερο το κόμμα, το οποίο θεωρείται η μόνη δεξαμενή από την οποία μπορεί να αντλήσει ψηφοφόρους και να έχει μια αξιοπρεπή ήττα στις προσεχείς εθνικές εκλογές.
Στο πλαίσιο αυτό, τα ίδια στελέχη εντάσσουν και την πρόσφατη στοχοποίηση του Κώστα Σημίτη και των υπόλοιπων ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, καθώς θεωρείται προφανής πια η απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου να φορτώσει κατηγορίες στα κόμματα της αντιπολίτευσης, ώστε να πάνε κηλιδωμένα στις κάλπες. Η άποψη αυτή υπάρχει . εσωτερικό της ΝΔ, στελέχη της οποίας, έχουν ήδη στιγματιστεί ως κατηγορούμενα για πρόκληση ζημίας στο δημόσιο μέσα από την εξεταστική για την Υγεία.
Ωστόσο, σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, η χθεσινή συζήτηση αποκάλυψε ακόμη δύο πράγματα: το πρώτο έχει να κάνει με το χρόνο των εκλογών. Όπως λένε από την οδό Πειραιώς, η πρόθεση του κ. Τσίπρα να κλείσει την κοινοβουλευτική διαδικασία της Συνταγματικής αναθεώρησης μέσα σε δύο μήνες και το γεγονός πως δεν έλαβε υπόψη του την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να κρατήσει έξι μήνες, δείχνει εκτός από την προσχηματικότητα της πρωτοβουλίας και μια ανεξήγητη βιασύνη, που μόνο με την προκήρυξη εκλογών μπορεί να συνδυαστεί.
Διαβάστε επίσης: Η πρόταση της ΝΔ για την αναθεώρηση: Τι προβλέπεται για εκλογή ΠτΔ, άρθρο 16, κήρυξη εκλογών
Υπό τα δεδομένα αυτά, στο γαλάζιο επιτελείο δεν αποκλείουν να στηθούν οι κάλπες, ακόμη και πριν το Μάιο. Η δεύτερη αποκάλυψη, κρύβεται σύμφωνα με τη ΝΔ, στην εξής φράση που είπε ο κ. Τσίπρας προς την κα Γεννηματά: «Έχετε ως στόχο στρατηγικό, λέτε, την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Την στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε ότι ήττα ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει νίκη της ΝΔ. Στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει στρατηγική νίκη της ΝΔ».
«Με την αγωνιώδη αυτή αναφορά προς το ΚΙΝΑΛ, γίνεται ξεκάθαρο ότι ο πρωθυπουργός έχει αντιληφθεί και προεξοφλεί από τώρα τη βαριά ήττα που θα υποστεί ο ΣΥΡΙΖΑ» σημείωνε στο newpost.gr, στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη. Σύμφωνα με τη ΝΔ όμως, ο κ. Τσίπρας εκτέθηκε χθες και σε κάτι ακόμη. Αφορά στα όσα υποστηρίζει γύρω από το άρθρο 16 και την ίδρυση των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, για τα οποία όπως είπε «όσο είμαστε εδώ, Παιδεία άλλη για τους γόνους και άλλη για τον λαό δεν θα επιτρέψουμε».
«Κύριε Τσίπρα, αν κάποιος, όπως εσείς, εγώ, μπορεί πολλοί συνάδελφοί μας, εμπιστευόμαστε την ιδιωτική εκπαίδευση για τα παιδιά μας στο γυμνάσιο, στο δημοτικό, ακόμη . νηπιαγωγείο, γιατί τους στερούμε αυτό το δικαίωμα στο Πανεπιστήμιο;», ήταν η ερώτηση με την οποία, ο κ. Μητσοτάκης με εύσχημο τρόπο υπενθύμισε στον πρωθυπουργό ότι τα παιδιά του είναι σε ιδιωτικό σχολείο, χωρίς ωστόσο να λάβει ποτέ απάντηση…

. .

..

. . . ..



Πηγή