Επίθεση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας σε ΕΥΠ, ΕΕ και ΝΑΤΟ – Είπε ότι δεν γνωρίζει αν θα συνεχίσει την πολιτική του καριέρα

Αναδημοσίευση από: protothema.gr

Σε μία άνευ προηγουμένου ομιλία σε συνέδριο που διοργάνωσε το ΓΕΕΘΑ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επιτέθηκε κατά της ΕΥΠ, της ΕΕ, αλλά και του ΝΑΤΟ, εγείροντας ερωτήματα και προκαλώντας έντονο προβληματισμό σχετικά με τις σχέσεις της χώρας με τους εταίρους, αν και οι αναφορές του κινήθηκαν σε επίπεδο αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, όπου ο ίδιος δήλωσε ότι αναμένει μια μεγάλη «κρίση».

Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα το armyvoice.gr, το οποίο «ανέβασε» και βίντεο με την ομιλία Καμμένου. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μιλώντας στο συνέδριο, δήλωσε ότι η ΕΥΠ δεν μοιράζεται πληροφορίες με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τόσο σε ό,τι αφορά το οργανωμένο έγκλημα, αλλά και στα θέματα που ενδεχομένως αφορούν στην τρομοκρατία, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για τη διοίκηση της Υπηρεσίας και τον τρόπο που λειτουργεί.
«Δεν μοιραζόμαστε πληροφορίες με τις υπηρεσίες πληροφοριών. Οι υπηρεσίες πληροφοριών μοιράζονται πληροφορίες, μόνο εάν το επιθυμούν, με τους αρχηγούς των κυβερνήσεων» είπε, προσθέτοντας ότι χτύπημα δεν είναι «οι τρελοί ισλαμιστές μαχητές στη μέση μιας πόλης». Μεγάλο χτύπημα, για τον Πάνο Καμμένο, είναι «η χρήση ενός drone 500 ευρώ με βιολογικά ή χημικά όπλα 500 γραμμαρίων, τα οποία μπορούν να καταστρέψουν μια ολόκληρη πόλη»
Σκληρές ήταν και οι αναφορές του για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως σημείωσε, η ΕΕ είναι ανύπαρκτη για την αντιμετώπιση κρίσεων, καθώς και ότι είναι καλή μόνο «για δεξιώσεις και συμφωνίες».
«Δεν είμαστε έτοιμοι να ενεργήσουμε μαζί» δήλωσε για τη συνεργασία στην ΕΕ και υποστήριξε πως υπάρχουν σε πολλές χώρες άνθρωποι που εκπαιδεύουν τρομοκράτες. Φέρνοντας ως παράδειγμα τη Γαλλία, τόνισε ότι σε αυτή, όπως και αλλού, «υπάρχουν δάσκαλοι και καθηγητές από τη Συρία, πρώην πολεμιστές που εκπαιδεύουν μαθητές να γίνουν τρομοκράτες, έχοντας ευρωπαϊκή ταυτότητα».
Για το ΝΑΤΟ είπε πως επίσης δεν είναι έτοιμο. Το κατηγόρησε μάλιστα ότι ασχολείται πιο πολύ με τη Ρωσία, παρά με τον κίνδυνο της τρομοκρατίας «Κάθε χρόνο κάνει σενάρια ρωσικής επίθεσης στην Βόρεια Ευρώπη και αφήνει τη νοτιοανατολική Μεσόγειο χωρίς έλεγχο» είπε, προσθέτοντας: «Εδώ είναι οι τρομοκράτες, η παράνομη διακίνηση ναρκωτικών, η παράνομη διακίνηση όπλων και η παράνομη διακίνηση ανθρώπων».
«Τα πλοία μας συμμετέχουν στο παιχνίδι να ψάχνουν τα ρωσικά υποβρύχια» συνέχισε, αλλά το πρόβλημα δεν είναι μόνο στο ΝΑΤΟ, όπως είπε. «Αν δεν συνεργαστούμε με τη Ρωσία στο θέμα της τρομοκρατίας, είμαστε γυμνοί απέναντι στην τρομοκρατία»,
Τέλος, προκάλεσε αίσθηση, λέγοντας ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει σχετικά με τη συνέχιση της πολιτικής του καριέρας και για το λόγο αυτό οφείλει να πει αυτά που γνωρίζει. Να πει την αλήθεια. «Είμαι ένα από τους πιο μεγάλους σε ηλικία υπουργούς Άμυνας στην Ευρώπη και δεν γνωρίζω εάν θα συνεχίσω την πολιτική μου καριέρα στο μέλλον, γι’ αυτό και θέλω να τα μοιραστώ μαζί σας» κατέληξε.

. .

..

. . . ..Πηγή

Share.