Ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίστηκε στην πρωινή ραδιοφωνική του εκπομπή ο Νίκος Χατζηνικολάου αναφορικά με τις πληροφορίες για άνοιγμα λογαριασμών του Κώστα Σημίτη, συγγενών και συνεργατών του, από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες.
Αναδημοσίευση από: tribune.gr

Αναρωτήθηκε μάλιστα γιατί γίνεται λόγος για «στοχοποίηση» του πρώην πρωθυπουργού από την εφημερίδα «Τα Νέα», δημοσίευμα της οποίας έφερε στο φως την υπόθεση, από τη στιγμή που «ήδη έχει αποκαλυφθεί ότι δύο κορυφαίοι υπουργοί του κολυμπούσαν στις μίζες».
«Γιατί το αυτονόητο θεωρείται στοχοποίηση;» σημείωσε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος, αναφερόμενος στην έρευνα για την υπόθεση.
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στις 30 Οκτωβρίου διατάχθηκε το άνοιγμα των λογαριασμών σε πέντε ελληνικές τράπεζες του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, της συζύγου του κυρίας Δάφνης Σημίτη, του αδερφού του Σπύρου, καθώς και των Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, υπουργού Δημόσιας Τάξης την περίοδο 2001-2003, και Βαγγέλη Μαλέσιου, υφυπουργού την ίδια περίοδο στο προαναφερόμενο.
Ο κ.Χατζηνικολάου πρόσθεσε πως κατά τη γνώμη του «καθυστέρησαν να κινηθούν καθώς έχουν υπάρξει και καταθέσεις, όπως αυτή που έγινε στη Γαλλία, κι έφερε στο φως της δημοσιότητας η Real News, από τις οποίες προέκυψαν υπόνοιες και υποψίες για τον ρόλο που έπαιξε ο πρώην πρωθυπουργός εκείνη την περίοδο».
Σε άλλο σημείο του σχόλιου του υπογραμμίζει με νόημα «ψάξτε . εξωτερικό γιατί φαντάζομαι δεν τα έχει εδώ…».
Ακούστε ολόκληρο το απόσπασμα:

. .

..

. . . ..Πηγή

Share.