Couleur / pixabay
Θα στα έγραφα κάτω απο την ανάρτησή σου στο facebook αν δεν με είχες μπλοκάρει όπως πολλούς άλλους εκεί.
του Μιχάλη Χαιρετάκη
Αν θυμάμαι καλά ήταν οταν είχα βάλει ολόκληρη την εικόνα που εσύ είχες αναρτήσει μισή.
Να σου το θυμίσω λοιπον για να γελάσουμε πικρά με την κατάντια μας μετά απο 3 1/2 χρόνια δική σας διακυβέρνησης:
Μικρό το κακό που με μπλόκαρες,για να μην πω σκασίλα μου για το τι γράφεις, αν δεν φρόντιζαν τα ΜΜΕ να μεταφέρουν τις αναρτήσεις σου δημόσια και να με εξοργίζουν.
Επειδή λοιπόν η μισή αλήθεια είναι το χειρότερο ψέμα, πάμε να δούμε τι έγινε στις ΗΠΑ και τι στην Ελλάδα.
Ιστορικά ο μεγαλύτερος αριθμός θυμάτων στις ΗΠΑ απο πυρκαγιά ήταν το 1910 (αν εξαιρέσουμε φυσικά τους δίδυμους πύργους) με 78 (ναι 78 μόνο) νεκρούς, σε μια έκταση 12.100 τετραγωνικών χιλιομέτρων (!!!), ιση με αυτή της Κρήτης με την Ευβοια μαζί για να έχουμε ενα μέτρο σύγκρισης.
Σήμερα έχουμε στην Καλιφόρνια 42 θανατους σε μια έκταση 473 τετραγωνικών χιλιομέτρων (όση είναι η Σάμος ή η Λήμνος), πιο πυκνοκατοικημένη απο αυτή του 1910 φυσικά .
(117.000 acres οπου 1 Acre = 4046.85642 τετραγωνικά μέτρα ή 4.046 στρέμματα)
Το καλοκαίρι σε μια έκταση μόλις 12760 στρεμμάτων είχαμε 99 θανάτους, που θα αντιστοιχούσαν σε 3673 νεκρούς στην Καλιφόρνια.
Να σου πω εδώ οτι για πολύ λιγότερους νεκρούς ο πρόεδρος Τράμπ μίλησε για φτωχή διαχείριση των δασών και ζήτησε αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση
Ειμαι σίγουρος, οτι οταν σβήσουν οι φωτιές εκεί θα πέσουν κεφάλια, όπως δεν έγινε εδώ, ρίχνοντας τις ευθύνες στην κλιματική αλλαγή .ν κακό (μας) τον καιρό.
Το σχόλιό σου βέβαια, αντί να κάνει αυτό που ήθελες πέτυχε ακριβώς το αντίθετο. Να μας θυμίσει την εγκληματική ανοργανωσιά που είχε αποτέλεσμα την εκατόμβη θυμάτων το καλοκαίρι και να τη συγκρίνουμε με αυτό που γίνεται σε άλλες χώρες.
Κατάφερε να ξαναφερει στο κάδρο τους υπεύθυνους και να μας κάνει να θυμηθούμε ξανά οτι είτε με φωτιές είτε με πλημμύρες, απο την έλλειψη υποδομών , σχεδίων και έργων έχουμε θύματα, πολλά θύματα.
Κάνε μας της χάρη, σκύψε πάνω απο τα προβλήματα του υπουργείου σου, όσο ακόμα είσαι εκει, και άσε τις ειρωνείες στα socialmedia.

. .

..

. . . ..



Πηγή

Share.