[ccpw id="136103"]

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει συμπεριφέρονται με πρακτικές ακραία παλαιοκομματικές, ποδοπατώντας τις μεταρρυθμίσεις που είχαν συντελεστεί και επιβεβαιώνοντας την ανησυχία ότι κατ΄ επίφαση είναι κόμμα μεταρρυθμίσεων ο ΣΥΡΙΖΑ.

Από: bankingnews.gr

Αντί η κυβέρνηση να απολύσει 150.000 δημοσίους υπαλλήλους ώστε να εξοικονομεί 3,5 δισεκ. τον χρόνο να αλλάξει την νοοτροπία των δημοσίων υπαλλήλων ώστε να εργάζονται αποτελεσματικότητα και να ελέγχεται η απόδοση και παραγωγικότητα τους…ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει 10.000 νέους δημοσίους υπαλλήλους το 2019.

Προφανώς και θα είναι προσλήψεις προεκλογικής περιόδου και προφανώς οι προσλήψεις θα γίνουν και με κομματικά κριτήρια.

Όμως δεν μπορεί μετά από 9 χρόνια καταστροφής, ακραίας κρίσης και κυρίως οικονομικής και θεσμικής χρεοκοπίας η Ελλάδα, τώρα που αρχίζει να ανακάμπτει να επιλέγει τις παλαιές κομματικές πρακτικές βολέματος ημετέρων με κομματικά κριτήρια.

Η μείωση των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα δεν είναι νέα ιδέα.

Πριν 15 μήνες οικονομολόγος σε Γερμανικό ινστιτούτο είχε προβλέψεις ότι εάν η Ελλάδα μειώσει τους δημοσίους υπαλλήλους κατά 150.000 άτομα θα εξοικονομεί 3,5 δισεκ. ετησίως και ταυτόχρονα προβαίνοντας σε ανανέωση μέρους του προσωπικού με αξιολογικά κριτήρια…η Ελλάδα θα μπορούσε να αλλάξει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με την ανακοίνωση του να προσλάβει 10.000 νέους δημοσίους υπαλλήλους απέδειξε ότι δεν έχει αλλάξει η παλαιοκομματική στρατηγική των ελληνικών κομμάτων.

Ειδικά μάλιστα του ΣΥΡΙΖΑ που όπως οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται προέρχεται από την μετενσάρκωση του παλαιού ΠΑΣΟΚ.

Η πρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων είναι μια ηθικά και θεσμικά απαράδεκτη νοοτροπία που αποδεικνύει ότι ο φαύλος κύκλος την φθοράς και παρακμής στην Ελλάδα δεν έχει σπάσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι λειτουργεί μικροκομματικά παίζοντας παιχνίδια με την τύχη των ανέργων.

Όμως οποιαδήποτε κόμμα επιλέγει τέτοιες πρακτικές πρέπει η κοινωνία να το καταδικάζει.

. .

..

. . . ..



Πηγή