[ccpw id="136103"]

Πρέπει να πάψουμε να κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας. Το ισχύον Σύνταγμα εφαρμόστηκε και εφαρμόζεται κατά γράμμα. Ιδού η κατάντια μας.
Αναδημοσίευση από: hassapis-peter.blogspot.com

Γνωρίζω ότι πολλούς αδαείς περί τα συνταγματικά, θα ενοχλήσει αυτή η τοποθέτηση. Δυστυχώς η προπαγάνδα τους συστήματος που λέει “δεν φταίει το Σύνταγμα, αλλά φταίνε αυτοί που δεν το εφαρμόζουν” δηλαδή πιάσε το αυγό και κούρευτο, έχει διαποτίσει τις συνειδήσεις των αφελών πολιτών και ενισχύσει τη μακροημέρευση του συστήματος.

Για να αποδειχθεί αυτό, πάρετε για παράδειγμα τις δύο σημαντικότερες εξελίξεις στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Τα μνημόνια και τη συμφωνία των Πρεσπών. Και τα δύο αυτά θέματα ήταν αποκλειστική αρμοδιότητα του εκάστοτε πρωθυπουργού και της στρατευμένης πλειοψηφίας τους. Δεν υπήρξε και δεν υπάρχει καμία ασφαλιστική δικλείδα στο Σύνταγμα που θα προάσπιζε τα συμφέροντα του λαού και της χώρας.
Για παράδειγμα:
Δεν υπάρχει ισχυρός ΠτΔ, εκλεγμένος από το λαό και με ανάλογες αρμοδιότητες, που θα μπορούσε να προκηρύξει κάποιο δημοψήφισμα ώστε να τοποθετηθεί ο λαός.
Δεν υπάρχουν δημοψηφίσματα με πρωτοβουλία των πολιτών, που υπάρχουν σε όλες τις σύγχρονες δημοκρατίες, που θα έθεταν εμπόδια τόσο στα μνημόνια όσο και στη συμφωνία των Πρεσπών.
Δεν υπάρχει Συνταγματικό Δικαστήριο, που θα μπορούσε να κρίνει τη συνταγματικότητα των μνημονίων ή της συμφωνίας των Πρεσπών κ.λ.π.
Με αυτά και μόνο τα λίγα παραδείγματα (υπάρχουν πάμπολλα) αποδεικνύεται ότι το Σύνταγμά μας εφαρμόζεται κατά γράμμα και δεν υπάρχουν οι θεσμοί εκείνοι που θα μπορούσαν να σταματήσουν τις αυθαιρεσίες του εκάστοτε πρωθυπουργού και εκείνων που τον στηρίζουν ή τον επηρεάζουν σε βάρος των συμφερόντων του λαού.
Πέτρος Χασάπης

. .

..

. . . ..



Πηγή