. – Ειδικά για το ζήτημα της θρησκευτικής ουδετερότητας, ο κ.Ιερώνυμος επισήμανε: «Θρησκευτικά ουδέτερο είναι το κράτος της Γερμανίας. Θα ήθελα να ζήσω στη Γερμανία, και να είμαι θρησκευτικά ουδέτερος. Είναι θρησκευτικά ουδέτερο κράτος, βοηθάει την Εκκλησία. Συνεργάζονται άριστα. Θρησκευτικά ουδέτερο είναι και η Γαλλία αλλά είναι εχθρικές οι σχέσεις, δεν έχουν καμία σχέση και λοιπά. Δε θα μου άρεσε. Το Βέλγιο, οι Βρυξέλλες, θρησκευτικά ουδέτερο αλλά τους μισθούς των λειτουργών των θρησκευτικών τους καλύπτει το κράτος. Επομένως πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πρώτα τι εννοούμε ουδέτερο» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. 
«Είναι μια ευκαιρία τώρα να εξετάσουμε πολλά πράγματα από την αρχή και να αλλάξουμε και μερικές ιδέες. Και εμείς την πολύ αυστηρότητα και η Πολιτεία την πολύ προχειρότητα» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος συμπληρώνοντας πως «το θέμα είναι να καταλήξουμε τι εννοούμε θρησκευτικά ουδέτερος» και πρόσθεσε «Ο Πρωθυπουργός δεν ξέρω τι εννοεί, θα μας πει τι εννοεί».
Σημασία έχει επίσης και ο Αρχιεπίσκοπος να μας ξεκαθαρίσει πως αντιλαμβάνεται τα πράγματα και αν το μοναδικό ζήτημα είναι ποιοι πληρώνουν τους μισθούς.

. .

..

. . . ..Πηγή

Share.