[ccpw id="136103"]

. – Πολύ πιθανό με βάση τις δηλώσεις που προέκυψαν στην τετραμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας- Βουλγαρίας- Σερβίας- Ρουμανίας όπου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μεταξύ άλλων ανέφερε:
Τέλος, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Σερβίας σε μια ιδέα που κουβεντιάσαμε μαζί. Η ιδέα είναι, αυτή η τετραμερής συνεργασία να εμβαθύνει και να δώσει και ένα μήνυμα ότι έχει στρατηγικό βάθος. Η ιδέα είναι να αναλάβουμε, να συζητήσουμε, μάλλον, μαζί, την πιθανότητα να διεκδικήσουν οι τέσσερις χώρες μας, να είναι υποψήφιες, μάλλον, για μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση σε βάθος δεκαετίας, όχι άμεσα. Μια ιδέα, την οποία θα την επεξεργαστούμε ακόμη περισσότερο.

Ξέρουμε ότι εκτός από την οικονομική συνεργασία, την εμπορική συνεργασία, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός ενώνουν τους λαούς μας και δίνουν και το μήνυμα της αναγκαιότητας στα Βαλκάνια, να μην αναγνωρίζονται στον κόσμο ως μια περιοχή εντάσεων, αλλά και ως μια περιοχή συνεργασίας, φιλίας, ευγενούς άμιλλας. Και αυτή την ιδέα, θα την επεξεργαστούμε το επόμενο διάστημα από κοινού, προκειμένου να μπορέσουμε να έχουμε περισσότερες ανακοινώσεις, σε μια από τις επόμενες συναντήσεις μας.
Tότε παρενέβη ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ ρίχνοντας περισσότερο φως κι αναφέροντας: 
“Αξίζει τον κόπο να υποβάλουμε μια πρόταση οι τέσσερις χώρες, προκειμένου να φιλοξενήσουμε από κοινού το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου το 2030”. 
Η ιδέα ήταν της ελληνικής πλευράς.

. .

..

. . . ..



Πηγή