Η αυτοαποκαλούμενη «καραμανλική», πρώην γαλάζια βουλευτής απείλησε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, διαμαρτυρόμενη γιατί η υπουργός δεν την ενημέρωσε για τις κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία και προώθησε μόνη της το σχετικό ΦΕΚ
Από: protothema.gr
 
Δεν έχουν τέλος οι εσωκυβερνητικές κρίσεις, καθώς πληθαίνουν οι συγκρούσεις μεταξύ υπουργών και οι δυσλειτουργίες σε πολλούς τομείς, με αποτέλεσμα να αυξάνει ο κίνδυνος για νέες εκπαραθυρώσεις, μετά τη δραματική αποχώρηση του Νίκου Κοτζιά, πριν από δύο εβδομάδες. Η δραματική κόντρα που εκτυλίχθηκε χθες ανάμεσα στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και την υφυπουργό της Κατερίνα Παπακώστα ανέδειξε και πάλι τις διαφορές (πολιτικές, αλλά και προσωπικές) που υπάρχουν μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και κυβερνητικών παραγόντων που προέρχονται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ενόψει μάλιστα των εθνικών εκλογών, με τις προσωπικές αγωνίες να χτυπούν κόκκινο, καθώς στις επικείμενες κάλπες θα παιχθούν (και απειλούνται με τερματισμό) πολλές πολιτικές καριέρες, το κλίμα γίνεται συχνά πυκνά εκρηκτικό.
Η αντιπαράθεση ανάμεσα στις δύο «σιδηρές κυρίες» της κυβέρνησης έφτασε σε οριακό σημείο με αποτέλεσμα να αποτραπεί μόλις την τελευταία στιγμή η παραίτηση της κυρίας Παπακώστα. Η αυτοαποκαλούμενη «καραμανλική», πρώην γαλάζια βουλευτής απείλησε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, διαμαρτυρόμενη γιατί η υπουργός δεν την ενημέρωσε για τις κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία και προώθησε μόνη της το σχετικό ΦΕΚ.
Σε έξαλλη κατάσταση, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η κυρία Παπακώστα τριγυρνούσε στους διαδρόμους της Βουλής και κάποια στιγμή απευθύνθηκε τηλεφωνικά στον Πάνο Καμμένο, ο οποίος, υποτίθεται, είναι εκείνος που την πρότεινε για υπουργοποίηση στον Αλέξη Τσίπρα και άρα αποτελεί επιλογή των ΑΝΕΛ.
«Πάνο με καπελώνουν, θα φύγω» ακούστηκε να λέει κάποια στιγμή σε αλλόφρονα κατάσταση, η κυρία Παπακώστα, με τον υπουργό Άμυνας να προσπαθεί (προφανώς, εκ του αποτελέσματος) να την ηρεμήσει. Πληροφορίες, οι οποίες δεν διασταυρώνονται πάντως, καθώς δεν επιβεβαιώνονται επισήμως, αναφέρουν ότι η κυρία Παπακώστα επιχείρησε να φτάσει μέχρι τον πρωθυπουργό προκειμένου να δεχθεί διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρχει ένας χειρισμός, που να την ικανοποιεί. Τελικά, όπως αναφέρουν πηγές, έγινε μία ολιγόλεπτη συνάντηση, την οποία είχε ανάγκη η κυρία Παπακώστα για να νιώθει ότι έχει τη στήριξη του κ. Τσίπρα.
Σε κάθε περίπτωση, την επιχείρηση κατευνασμού ανέλαβε η υπουργός κυρία Γεροβασίλη, η οποία εθεάθη να συνομιλεί για αρκετή ώρα με την υφιστάμενή της στο εντευκτήριο της Βουλής.
Η κατάσταση φαίνεται να εκτονώθηκε κατ’ αρχήν, όμως πολλοί εκφράζουν την απορία τους για το πώς μπορούν να συνεχίσουν να συνεργάζονται οι δύο κυρίες στο ευαίσθητο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Με δεδομένο όμως ότι δεν έχουν την πολυτέλεια να χάσουν μία υπουργική θέση, που μπορεί να είναι απολύτως χρήσιμη για την επανεκλογή τους στις βουλευτικές εκλογές δύσκολα θα το τραβήξουν στα άκρα, ειδικά σε μία περίοδο, που η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει μία «θετική» για την ίδια πολιτική ατζέντα, ξεπερνώντας εσωτερικές κρίσεις, που άλλοτε σχετίζονται με τα προβλήματα συγκατοίκησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και άλλοτε είναι απλές εκφράσεις εσωκομματικών διαφωνιών στον ένα ή τον άλλο κυβερνητικό εταίρο.

. .

..

. . . ..Πηγή

Share.