Σε κοινά ήθη και έθιμα, σε κοινές καταβολές, μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, το βράδυ της Δευτέρας, στη δεξίωση του Τουρκικού Προξενείου της Θεσσαλονίκης

Αναδημοσίευση από: ethnos.gr

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που παρέθεσε το Τουρκικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 95ης Επετείου για τη Διακήρυξη της Δημοκρατίας της Τουρκίας, σε αίθουσα πολυτελούς ξενοδοχείου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στο σύντομο χαιρετισμό του, ανέφερε ότι άσχετα με το εάν υπάρχουν εντάσεις μεταξύ των δυο χωρών «εμείς με τους Τούρκους, αισθανόμαστε αδέλφια».

Ο κ. Μπουτάρης επισήμανε ότι σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται, οι εργασίες για μουσουλμανικό νεκροταφείο στη Θέρμη, καθώς επίσης προχωρούν και οι διαδικασίες ενός χώρου λατρείας για τους μουσουλμάνους στη Θεσσαλονίκη.
«Να ξέρετε ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι πλάι, σ’ όλες τις προσπάθειες, για να αναδείξει την τουρκική παρουσία στην πόλη» ανέφερε ο δήμαρχος, ζητώντας συγγνώμη από τους παρευρισκόμενους, για τη σύντομη αποχώρησή του από την εκδήλωση, εξαιτίας του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα βράδυ.

. .

..

. . . ..Πηγή

Share.