[ccpw id="136103"]

Η αιμορραγία της Ελλάδας συνεχίζεται ασταμάτητα, με τη μαζική φυγή των νέων να θυμίζει ένα καινούργιο παιδομάζωμα σύγχρονης μορφής – η ληστεία της επίσης, ενώ οι μοναδικοί που δεν έχουν υποστεί τίποτα είναι αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα: το διεφθαρμένο κομματικό σύστημα και η εγχώρια οικονομική ελίτ.
Από: analyst.gr
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΙΛΙΑΡΔΟΣ

«Έχουμε κυριολεκτικά κάψει δεκάδες λύσεις που υπήρχαν στο παρελθόν, σχετικά βιώσιμες έως το 2015, όπου κυριολεκτικά δόθηκε η χαριστική βολή στην Ελλάδα – με τη δολοφονία της τελευταίας ελπίδας των Ελλήνων και με τον πλήρη εγκλωβισμό της χώρας σε ένα τρομακτικό αδιέξοδο, από το οποίο όμως μπορεί ακόμη να ξεφύγει».
.

Επικαιρότητα

Βασίλης Βιλιάρδος, Οικονομολόγος,Επιχειρηματίας Εισαγωγικά, ο ρεαλισμός δεν είναι συνώνυμος με την απαισιοδοξία – ενώ δεν πρέπει να εθελοτυφλεί κανείς για να μη χάνει την αισιοδοξία του. Στα πλαίσια αυτά, ήταν εύλογη η απορία μου όταν ερωτήθηκα σήμερα στο ραδιόφωνο από το δημοσιογράφο κ. Γ. Βλάχο, εάν η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει – αφού πρόκειται για την πιο χρεοκοπημένη χώρα στην παγκόσμια ιστορία (άρθρο), η οποία δεν έχει μόνο πτωχεύσει, αλλά ευρίσκεται σε καθεστώς «εν λειτουργία χρεοκοπίας» και αναγκαστικών κατασχέσεων τόσο της δημόσιας περιουσίας της, όσο και της ιδιωτικής.

Άλλωστε, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων (ΑΑΔΕ) που ελέγχεται από την Τρόικα, στο τέλος του 2017 οι φορολογούμενοι που ευρίσκονταν υπό το καθεστώς μέτρων αναγκαστικής είσπραξης ανέρχονταν σε 1.050.077 – ενώ στο τέλος Ιουλίου του 2018, ο αριθμός των φορολογούμενων που ήταν υπό το καθεστώς μέτρων αναγκαστικής είσπραξης είχε ανέβει στους 1.143.356! Συνολικά δε, χρωστούν πάνω από 4 εκ. Πολίτες και οφείλονται 103 δις € στο δημόσιο από τους Έλληνες, οι οποίοι όμως δεν γνωρίζουν πως αυτά που τελικά θα πληρώσουν θα είναι κατά πολύ περισσότερα – αφού αυξάνονται καθημερινά από τους τόκους και ειδικά από τα πρόστιμα, τα οποία είναι κάτι περισσότερο από τοκογλυφικά.

Παράδειγμα, για τις ρυθμίσεις του ν. 4152/2013 και του άρθρου 43 του ν. 4174/2013, η καθυστέρηση πληρωμής μίας δόσης των ρυθμίσεων του ν. 4152/2013 συνεπάγεται την επιβάρυνση αυτής με προσαύξηση 15% (πηγή) – γεγονός που σημαίνει ότι, εάν κανείς καθυστερήσει να εξοφλήσει μία δόση ύψους 3.000 €, θα επιβαρυνθεί με πρόστιμο ύψους 450 € ή 15% μηνιαία, οπότε σε όρους ετησίου επιτοκίου με 180%! Εάν αυτό δεν είναι το άκρον άωτο της τοκογλυφίας, τότε πως θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς; Κοινωνική δικαιοσύνη ή εν ψυχρώ ληστεία;
Φυσικά οι Έλληνες δεν χρωστούν μόνο στο δημόσιο 103 δις €, καθώς επίσης στους ασφαλιστικούς και λοιπούς οργανισμούς του πάνω από 30 δις €, όπου τα πλεονάσματα του ΕΦΚΑ οφείλονται κυρίως στις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών αλλά, επί πλέον, στις τράπεζες περί τα 107 δις €. Μπορεί δε οι τράπεζες να έχουν μειώσει τα κόκκινα δάνεια τους κατά 17 δις € στα 90 δις €, πουλώντας τις συγκεκριμένες απαιτήσεις τους σε κερδοσκόπους στο 7% περίπου της αξίας τους (δηλαδή τα 100 € έναντι μόλις 7 € – ανάλυση), αλλά για τους οφειλέτες δεν σημαίνει απολύτως τίποτα – ενώ δεν θα πληρώσουν μόνο τα 107 δις € στις τράπεζες .υς κερδοσκόπους αλλά πολύ περισσότερα, αφού οι οφειλές τους θα αυξηθούν από τους τόκους, από τα έξοδα κατασχέσεων, από το κόστος των πλειστηριασμών κοκ.
Ακόμη χειρότερα, αρκετοί Έλληνες θα χάσουν τα σπίτια τους, καθώς επίσης τις δόσεις και την προκαταβολή που έδωσαν για να τα αγοράσουν, παραμένοντας χρεωμένοι με τα υπόλοιπα που δεν θα καλυφθούν από την τιμή του πλειστηριασμού – όπως κατά κάποιον τρόπο διαπιστώνεται με το κράτος, το οποίο ενώ έχει πλεονάσματα που καλύπτουν τους τόκους ξεπουλώντας παράλληλα τα περιουσιακά του στοιχεία, το δημόσιο χρέος συνεχίζει την ανοδική του πορεία χωρίς σταματημό.

Όσον αφορά τώρα τις τράπεζες που οι Έλληνες διέσωσαν με 40 δις € (συν τα 17 δις € των αναβαλλομένων φόρων) για να δανείζουν ξένες εταιρείες που εξαγοράζουν σε εξευτελιστικές τιμές τις ελληνικές επιχειρήσεις (FRAPORT, ΔΕΣΦΑ) και τους παίρνουν τα σπίτια τους, χρεοκόπησαν ξανά – ενώ επειδή οι ανίκανες κυβερνήσεις δεν φρόντισαν έγκαιρα να δημιουργηθεί μία «κακή τράπεζα» με στόχο την ανάληψη και τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, όπως συνέβη με άλλες χώρες, είναι αρκετά πιθανή η διάσωση τους εκ των έσω (Bail in) κατά τους νέους κανονισμούς της ΕΕ.
Αυτό σημαίνει πως οι επόμενοι στη σειρά για δήμευση των περιουσιακών τους στοιχείων είναι οι ομολογιούχοι, οι μέτοχοι και οι καταθέτες – σημειώνοντας πως το ενδεχόμενο αυτό, σε συνδυασμό με τις κατασχέσεις των τραπεζικών λογαριασμών από το δημόσιο, πολύ συχνά χωρίς αιτία (σύμφωνα με την έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη, πηγή), θα οδηγήσει σε μία νέα εκροή των τραπεζικών καταθέσεων – οπότε τις τράπεζες σε ακόμη χειρότερη θέση, δίνοντας επί πλέον τη χαριστική βολή στις επιχειρήσεις που δεν θα μπορούν να δανείζονται, βυθίζοντας ξανά την Ελλάδα σε ύφεση
Ας μην ξεχνάμε εδώ πως περί τα 6 δις € ρευστότητα εγκαταλείπει κάθε χρόνο την Ελλάδα, για την πληρωμή των τόκων – ενώ το δημόσιο, για το ανόητο «μαξιλάρι» του, απορρόφησε ένα μεγάλο ποσόν των τραπεζικών καταθέσεων των οργανισμών του, τοποθετώντας το στην Τράπεζα της Ελλάδας ως εγγύηση! Επίσης ας μην ξεχνάμε το περιουσιολόγιο που δρομολογείται για το 2019 – θυμίζοντας την αντίστοιχη ενέργεια των Γερμανών το 1937 με τους Εβραίους της Αυστρίας.
Θα μπορούσα να συμπληρώσω πολλά άλλα, όπως το σκάνδαλο της ΔΕΗ, για το οποίο δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο, τις σκανδαλώδεις ιδιωτικοποιήσεις του ΟΠΑΠ κοκ. – ενώ στους Έλληνες δεν προκαλούνται μόνο υλικές ζημίες. Υφίστανται επίσης ψυχικές και σωματικές ζημίες, αφού ο καθένας γνωρίζει πως το άγχος που προκαλεί η παραμονή σε μία χώρα που κυριολεκτικά δεν ξέρεις τι θα σου συμβεί την άλλη ημέρα το πρωί ή ποιά θα είναι η νέα μέθοδος κλοπής που θα υιοθετήσει το δημόσιο, έχει καταστροφικά επακόλουθα για την υγεία των ανθρώπων – υπενθυμίζοντας πως η δραστηριοποίηση του ΔΝΤ στη Ρωσία είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του πληθυσμού της κατά 15.000.000 και του προσδόκιμου ζωής κατά δέκα ολόκληρα έτη, χωρίς να αποφύγει τελικά τη χρεοκοπία!
Όσον αφορά τώρα την «αιμορραγία» της Ελλάδας συνεχίζεται ασταμάτητα, με τη μαζική φυγή των νέων να θυμίζει ένα καινούργιο παιδομάζωμα σύγχρονης μορφής – όπου οφείλει να γνωρίζει κανείς πως επιδοτούμε τις χώρες του ευρωπαϊκού κέντρου όχι μόνο με τις καταθέσεις μας άνω των 140 δις € που έχουν οδηγηθεί κυρίως στις γερμανικές τράπεζες χρηματοδοτώντας τη γερμανική οικονομία, αλλά επί πλέον με το υψηλής ποιότητας εργατικό δυναμικό μας, κόστους εκπαίδευσης τουλάχιστον 200.00 € ανά άτομο! Αυτό σημαίνει πως εάν έχουν φύγει 500.000 Έλληνες που κόστισαν στην Ελλάδα 200.000 € ανά άτομο, τότε έχουμε εξάγει το ποσόν των 100 δις € χωρίς κανένα αντάλλαγμα – συν 25 δις € ετήσιο ΑΕΠ (η παραγωγικότητα ανά άτομο είναι 50.000 € ετήσια).
Με δεδομένο δε το ότι τα μέτρα που λαμβάνονται είναι χειρότερα από αυτά που είχαν επιβάλλει στο παρελθόν οι Τούρκοι στους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης (για να τους πάρουν ότι έχουν και δεν έχουν, υποχρεώνοντας τους να εγκαταλείψουν εκούσια την πόλη τους) ή οι Γερμανοί στους Εβραίους, δεν είναι υπερβολή να αναρωτηθεί κανείς μήπως ο σκοπός της γερμανικής κυβέρνησης που κυβερνάει ουσιαστικά τη χώρα μας, είναι η εκδίωξη των Ελλήνων από την ίδια τους την πατρίδα – πόσο μάλλον όταν η Γερμανία είναι αυτή που στηρίζει τα Σκόπια σε σχέση με την ονομασία τους ως Μακεδονία, με απώτερο σκοπό την «ένωση» της Μακεδονίας και το διαμελισμό της Ελλάδας.
Επίλογος
Ολοκληρώνοντας, όλα όσα βιώνουμε αιτιολογούν πως δρομολογείται πράγματι η σφαγή των Ελλήνων, χωρίς καμία διάθεση υπερβολής – ενώ οι μοναδικοί που δεν έχουν υποστεί ακόμη τίποτα είναι αυτοί που χρεοκόπησαν την Ελλάδα: το διεφθαρμένο κομματικό σύστημα και η εγχώρια οικονομική ελίτ.
Όπως άλλωστε κατά τη διάρκεια της κατοχής του 1940-45, αυτοί που ανήκαν στους κερδισμένους ήταν οι συνεργάτες των Γερμανών – ενώ κατά το καινούργιο αφήγημα της Γερμανίας, η οποία προσπαθεί να διαστρεβλώσει την ιστορία στα μέτρα της, δεν ήταν οι Γερμανοί αυτοί που προκάλεσαν τις καταστροφές στην Ελλάδα εκείνη την εποχή, αλλά οι ναζί και οι Έλληνες συνεργάτες τους, επίσης ναζί!
Με τον τρόπο αυτό, καθώς επίσης με μικρά δωράκια και με ορισμένους Έλληνες έμμισθους υπηρέτες της, η Γερμανία προσπαθεί να αποφύγει έντεχνα την πληρωμή των χρημάτων που μας οφείλει – ενώ καμία απολύτως ελληνική κυβέρνηση δεν τα έχει απαιτήσει ποτέ έμπρακτα, για λόγους που ο καθένας μας καταλαβαίνει.

. .

..

. . . ..



Πηγή