[ccpw id="136103"]

Αυτό που δεν τολμησε ο Πάγκαλος (ο παππούς του σημερινού πρώην υπουργού) αυτό που δεν τόλμησε ο Μεταξάς, αυτό που δεν τόλμησε ο Παπαδόπουλος, οι απεχθείς δικτάτορες που κυβέρνησαν τον προηγούμενο αιώνα τη χώρα, το έκαναν πράξη οι δημοκράτες του 1974 και μετά.
του Μιχάλη Χαιρετάκη
Υπερχρέωση στην αρχή με δάνεια, λεηλασία των εθνικών πόρων, των ασφαλιστικών ταμείων, των καταθέσεων των τραπεζών.
Μέχρι το 1996 η λεηλασία περιοριζόταν στα ασφαλιστικά ταμεία κυρίως και σε θαλασσοδάνεια των τραπεζών, στη συνέχεια όμως και με πρόσχημα την “ισχυρή Ελλάδα” της Ε.Ε. που βρισκόταν μόνο στη φαντασία κάποιων, περάσαμε στο μεγάλο φαγοπότι.
Ο υπέρογκος δανεισμός για κακοφτιαγμένα έργα που σαπίζουν σήμερα της Ολυμπιάδας, οι “αγορές του αιώνα” στρατιωτικών εξοπλισμών με άρωμα μίζας, οι “μιέζενς” που έπεφταν βροχή για τρένα, βαγόνια, τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό, η δημιουργική λογιστική ,όχι μόνο άδειασαν τις κρατικές οικονομίες αλλά δημιούργησαν και μελλοντικά χρέη για τα οποία ήταν ακατόρθωτο να αποπληρωθούν.
Την ίδια εποχή οι οικονομίες των πολιτών και τα αποθεματικά των ταμείων εξαϋλώθηκαν μέσα απο το χρηματιστήριο, με τους κυβερνώντες να παίζουν τον άθλιο ρόλο αβανταδόρου παπατζή της Ομόνοιας. Κάποιοι ίσως θυμούνται πολιτικούς να παροτρύνουν ακόμα και τους συνταξιούχους να βάζουν τις οικονομίες τους στο χρηματιστήριο για ένα έξτρα εισόδημα.
Αφού, έφαγαν, έφαγαν, έφαγαν , με τη συνενοχή των υπολοίπων του κοινοβουλίου που σιωπούσε, φτάσαμε στο Καστελλόριζο και στα 4 μνημόνια.
Θα περίμενε κάποιος οτι αφού ο Μεταξάς, ένας δικτάτορας, είχε το πολιτικό ανάστημα να πεί ΟΧΙ πριν απο 78 χρόνια στην εδαφική υποδούλωση της χώρας, οι σημερινοί πολιτικοί θα όρθωναν το ανάστημά τους να πουν όχι στην οικονομική υποδούλωση.
Ομως δυστυχώς ακόμα, “λεφτά υπάρχουν”, όπως είχε πει και κάποιος πολιτικός. Λεφτά υπάρχουν, όταν πρόκειται να ξεπουλήσει κάποιος τα ασημικά της χώρας, όπως λεφτά υπήρχαν πριν το Καστελλόριζο σε λογαριασμούς offshore κάποιων πολιτικών.
Κι αν μπήκε ο Ακης στη φυλακή χθές και ο Γιάννος σήμερα, μη γελιέστε. Δεν μπήκαν για να αποδοθεί δικαιοσύνη, ούτε φυσικά να επιστραφούν τα χρήματα που σπατάλησαν σε άχρηστους εξοπλισμούς. Αυτά θα τα πληρώσουμε 2 και 3 φορές αφού ήδη τα δάνεια που είχαν πάρει οι Γάλλοι και Γερμανοί προμηθευτές απο τις τράπεζές τους γύρισαν και έγιναν χρέη προς κράτη μέλη της Ε.Ε.
Ο Ακης και ο Γιάννος μπήκαν φυλακή για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και για να γνωρίζουν τι περιμένει τους υπόλοιπους που είχαν ή έχουν πάρει μερίδιο (οικονομικό αντίτιμο) για τη συμβολή τους στην οικονομική λεηλασία της χώρας.
Δυστυχώς σήμερα έχουμε ψεύτες και απατεώνες πολιτικούς νάνους, που δε διστάζουν να πούν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, τρέχοντάς τους τα σάλια,όπως τα σκυλιά του Pavlov, κάθε φορά που χτυπούν το καμπανάκι οι οικονομικοί κατακτητές.
Απολαύστε την υπευθυνότητά τους και τη συνέπειά τους στην ψηφοφορία του δεύτερου και τρίτου μνημονίου

Δευτερο μνημόνιο

Τρίτο μνημόνιο

και

Αν καποιοι περιμένουν οτι η επόμενη κυβέρνηση ΝΔ θα επαναφέρει τη δημοκρατία και την τάξη στη χώρα, τους αφιερώνω το παρακάτω βιντεάκι, που είναι νομίζω, το απαύγασμα της έννοιας της δημοκρατίας παγκοσμίως

. .

..

. . . ..



Πηγή