[ccpw id="136103"]

Πυρετός πολιτικών διεργασιών λαμβάνει χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου όπου σβήνουν και γράφουν τα ονόματα βουλευτών σε δύο νέες λίστες που προσπαθούν να συντάξουν, μία για τη συμφωνία των Πρεσπών και μία για την διασφάλιση της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην περίπτωση που αποχωρήσει ο Πάνος Καμμένος.
Αναδημοσίευση από: crashonline.gr

Οι επιτελείς της κυβέρνησης σε συνεχείς κλειστές συσκέψεις, ψάχνουν εκείνους τους βουλευτές που θα στηρίξουν με την ψήφο τους την Συμφωνία των Πρεσπών και εκείνους που είναι πρόθυμοι να δώσουν και ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης, έδωσε εξάλλου χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος όταν δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν έχει ανάγκη τον Πάνο Καμμένο. Η αποχώρηση των ΑΝΕΛ «δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η κυβέρνηση δεν έχει τους πολιτικούς και κοινοβουλευτικούς όρους για να ολοκληρώσει τη συνταγματική της θητεία», δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος εκφράζοντας την πεποίθηση ότι υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και χωρίς τους Ανεξάρτητους Ελληνες.
Ετσι, για την πρώτη λίστα, αυτή της συμφωνίας των Πρεσπών, στην κυβέρνηση, πέρα από τους δικούς της 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, υπολογίζουν στις ψήφους του Θανάση Παπαχριστόπουλου και της Έλενας Κουντουρά από τους ΑΝΕΛ, της Κατερίνας Παπακώστα, του Θανάση Θεοχαρόπουλου, του Χάρη Θεοχάρη και τεσσάρων βουλευτών από το Ποτάμι (Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Μαυρωτάς, Σπύρος Λυκούδης, Σπύρος Δανέλλης). Στο άθροισμα μετρούν 154 ψήφους που εξασφαλίζουν την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, αν και το Μαξίμου θεωρεί οριακό αυτό τον αριθμό, καθώς πρόκειται για εθνικό ζήτημα.
Οσο για την λίστα της κυβερνητικής πλειοψηφίας, εδώ τα πράγματα μοιάζουν ποιο ρευστά:
Εδώ, στους 145 του ΣΥΡΙΖΑ και στα ονόματα του Θανάση Παπαχριστόπουλου και την Έλενας Κουντουρά, προστίθενται τα ονόματα των Κώστα Ζουράρι που έχει δηλώσει πως δεν επιθυμεί την πτώση της κυβέρνησης και της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η τελευταία τοποθέτηση του Χάρη Θεοχάρη που εκτίμησε ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλεί τον 4ετες βίο της, ενώ και ο Σπύρος Δανέλλης έχει δηλώσει πως ακόμα και αν η συμφωνία των Πρεσπών συνδεθεί με ψήφο εμπιστοσύνης το Ποτάμι πρέπει να ψηφίσει υπέρ.
Αυτή η λίστα συγκεντρώνει την οριακή πλειοψηφία των 151 βουλευτών που αν και εύθραυστη, μοιάζει να εξασφαλίζει την παραμονή της εξουσία της κυβέρνησης Τσίπρα.

. .

..

. . . ..



Πηγή