Η παραίτηση Κοτζιά, αποτελεί την έκρηξη της κυβερνητικής κρίσης που υπέβοσκε για μεγάλο χρονικό διάστημα, και την οποία φρόντιζε να κρύβει κάτω από το χαλί, το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως χαρακτηριστικά σημείωνε στο tweet του ο κ. Κοτζιάς, έκανε τις επιλογές του και σε αυτή την περίπτωση επέλεξε τον κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο, αποδεικνύοντας και στην πράξη ότι «στους δύο τρίτος δεν χωρεί». Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που ο κ. Κοτζιάς, έδωσε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό, αφήνοντας αιχμές τόσο για τον ίδιο όσο και για τον κ. Καμμένο. «Θέλησαν να με φυτέψουν αλλά είμαι σπόρος…» έγραψε στο . υπογράφοντας κατά κάποιο τρόπο ένα «συμβόλαιο πολέμου» πιθανά από τα χαρακώματα της κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ», στην οποία ανήκει και η οποία συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Από: crashonline.gr
Τα πρώτα καμπανάκια της πολιτικής θύελλας που χτύπησε το Μαξίμου, χτύπησαν από χθες με την επίσκεψη Κοτζιά σε Παυλόπουλο, όπως επεσήμανε και το crashonline προδιαγράφοντας τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Το σίριαλ της κυβερνητικής κρίσης, συνεχίστηκε και σήμερα από το πρωί, με συνεχείς συσκέψεις του κ. Κοτζιά με συνεργάτες του, οι οποίοι ανέφεραν ότι αισθάνθηκε θιγμένος από τις επιθέσεις του Πάνου Καμμένου στο υπουργικό συμβούλιο για τα μυστικά κονδύλια, καθώς ο υπουργός Άμυνας άφησε αιχμές για κακοδιαχείριση.
Συνεργάτες του υπουργού Εξωτερικών ανέφεραν στην «Καθημερινή» ότι ο κ. Κοτζιάς «εθίγη τρομερά από τις επιθέσεις του Πάνου Καμμένου, ότι είναι άνθρωπος του Σόρος και ότι «βουτάει» από κονδύλια» καθώς και άλλες παρόμοιου χαρακτήρα επιθέσεις.
Ο Νίκος Κοτζιάς θεώρησε ότι τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και η κυβέρνησή του δεν τον κάλυψαν μετά την επίθεση του κ. Καμμένου στα θέμα του καθηκόντων του, η οποία «άγγιξε τον πυρήνα της προσωπικότητάς του».
Με αυτό τον τρόπο, ο Νίκος Κοτζιάς εκνευρισμένος χθες εγκατέλειψε την αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου πριν αυτή ολοκληρωθεί και κατευθύνθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου και παρέμεινε για αρκετή ώρα.
Κάποιες πληροφορίες επιμένουν ότι ο Νίκος Κοτζιάς είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να παραιτηθεί στους συνεργάτες .υς συνομιλητές του ήδη από χθες το βράδυ, μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και ότι είχε διαμηνύσει την πρόθεσή του . Μέγαρο Μαξίμου.
Θα μπορούσε το Μέγαρο Μαξίμου μπροστά σε αυτή την εκρηκτική κατάσταση να παρέμβει πυροσβεστικά, ωστόσο η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, («όποιος δεν συμφωνεί μπορεί να κατέβει από το τρένο της κυβέρνησης») ήρθε να ρίξει λάδι στη φωτιά και να οδηγήσει οριστικά και αμετάκλητα τον υπουργό Εξωτερικών στην παραίτηση.

. .

..

. . . ..



Πηγή

Share.