Κρατήστε αυτήν την ανάρτηση για το βράδυ της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης. Όταν θα συζητείται η μειωμένη απόδοση της Νέας Δημοοκρατίας σε σχέση με τις προσδοκίες βάσει των δημοσκοπήσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το υπ΄ αριθμόν ένα αίτιο στα πάνελ θα είναι ότι η ΝΔ παρά την στροφή της τον Ιανουάριο του 2018 στο ζήτημα της Μακεδονίας και της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεν έπεισε το εκλογικό σώμα ότι αυτή η θέση της ήταν ειλικρινής.
Ελπίζω να βρεθεί τότε κάποιος άνθρωπος σε εκείνα τα πάνελ να θέσει ως τεκμήριο της αδυναμία αυτής να πείσει ότι, για παράδειγμα, η Νέα Δημοκρατία έκανε την πάπια όταν δημοσιοποιήθηκε πως στην μεικτή επιστημονική επιτροπή Ελλάδας και πΓΔΜ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ συμπεριέλαβε την καθηγήτρια Αλεξάνδρα Ιωαννίδου.
Ασφαλώς έχει το δικαίωμα η κα. Ιωαννίδου να πιστεύει ό,τι θέλει. Έχει ακόμα και το δικαίωμα να διδάσκει τις απόψεις της στα ελληνικά πανεπιστήμια και αν κριθεί επιστημονικά για αυτές τις απόψει της. Όταν όμως τοποθετείται στην συγκεκριμένη επιτροπή, με την πολύ συγκεκριμένη αρμοδιότητα, τότε οι απόψεις της όχι απλώς υϊοθετούνται από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά βρίσκουν και πρόσφορο έδαφος εφαρμογής τους, με άμεσες και αμετάκλητες επιπτώσεις στους Έλληνες.
Ποιες απόψεις; ότι αποτελεί «φαντασίωση» ότι η Μακεδονία είναι ελληνική.
Θα μετανιώσει πικρά η ΝΔ για την αλαλία της.
Ναι, είναι απείρως σημαντικότερο από το ύψος των φορολογικών συντελεστών το 2020 και το όνομα του πρωθυπουργού τα Χριστούγεννα του 2019, το αν αυτή η θέση καταστεί η επίσημη θέση της επιτροπής η οποία θα ελέγχει τα σχολικά εγχειρίδια των επόμενων γενεών στην Ελλάδα και στα Σκόπια.
Οι «Μακεδόνες» στην επιτροπή αυτή ισχυρίζονται δημοσίως ότι η αρχαία Μακεδονία δεν ήταν μέρος του ελληνικού πολιτισμού και οι «Έλληνες» στην ίδια επιτροπή θα ισχυρίζονται ότι «είναι φαντασίωση ότι η Μακεδονία είναι ελληνική».
Ποια η χρεία της επιτροπής, όταν επί της ουσίας θα συμφωνούν;
Ποια η χρεία της Νέας Δημοκρατίας ως πολιτική δύναμη η οποία υποτίθεται ότιελέγχει την κυβέρνηση κατά το Σύνταγμα, όταν δεν βρίσκει να πει ούτε μία λέξη γι’ αυτό το θέμα;
Ραντεβού στις κάλπες.

. .

..

. . . ..



Πηγή

Share.