[ccpw id="136103"]

Συνεχίζεται η… παράσταση από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εθνικής Αµυνας Πάνο Καµµένο, µε θύµα την αξιοπιστία και την εικόνα της χώρας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ
Οι εκλογικές ανάγκες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. όπου τέµνονται στηρίζονται από κοινού και όπου διαφέρουν ή συγκρούονται στηρίζονται ξεχωριστά, αλλά ρήγµα ανάµεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Καµµένο δεν υπάρχει. Αυτό που υπάρχει είναι τα «συµφωνηµένα επεισόδια» ανάµεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝ.ΕΛ., εν προκειµένω για το Σκοπιανό, µε προφανή σκοπό να δηλώνουν ο κ. Καµµένος και οι ΑΝ.ΕΛ. την ύπαρξή τους εντός κυβέρνησης, καθώς δεν έχουν άλλον τρόπο να αντιµετωπίσουν τη δηµοσκοπική τους καθίζηση και τη ραγδαία φθορά τους. Αυτό που υπάρχει, επίσης, είναι στελέχη από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη από την πλευρά των ΑΝ.ΕΛ. που προσπαθούν να διαφοροποιηθούν από την επιχείρηση παραπλάνησης της κοινής γνώµης, ώστε να µη γίνουν οι ίδιοι αποδέκτες της απογοήτευσης και της αποδοκιµασίας της συντριπτικής πλειοψηφίας της.
Χθες, ο υπουργός Εθνικής Αµυνας επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει ενδεχόµενο ρήξης µεταξύ Ανεξάρτητων Ελλήνων και ΣΥΡΙΖΑ έως τον Μάρτιο και έγραψε στο twitter ότι «ως κυβερνητικός εταίρος καταθέτει προτάσεις που δεσµεύουν µόνον τον ίδιο», υποστηρίζοντας δηλαδή ότι ακολουθεί τη δική του γραµµή. Το επιχείρηµα µπορεί να µην ισχύει, καθώς επισκέφθηκε τις ΗΠΑ ως υπουργός Εθνικής Αµυνας της χώρας και όχι ως ιδιώτης ή ως πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ., είναι όµως ενδεικτικό της έλλειψης σοβαρότητας µε την οποία το Μαξίµου και ο κ. Καµµένος αντιµετωπίζουν την πολιτική της Ελλάδας και στα κρίσιµα εθνικά θέµατα. Ο κ. Καµµένος σηµείωσε επίσης, απαντώντας στα πυρά που έχει δεχτεί για παραχώρηση ελληνικών εδαφών στην Ουάσιγκτον, πως «οι περίφηµες βάσεις ήδη λειτουργούν», ενώ, ευθυγραµµισµένος µε την προσπάθεια του Μαξίµου να χαµηλώσουν οι τόνοι, στο πλαίσιο του συµφωνηµένου παιχνιδιού, ο συγκυβερνήτης του κ. Τσίπρα ανέφερε πως δεν υπάρχει καµία αλλαγή στα συµφωνηµένα, σηµειώνοντας επί της ουσίας πως παραµένει σε ισχύ η προφορική συµφωνία µε τον πρωθυπουργό για διατήρηση του δικοµµατικού σχήµατος τουλάχιστον έως τον Μάρτιο.
Σηµασία, για το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και τον πόλεµο των φατριών και των εσωτερικών… υποσυστηµάτων εξουσίας και παραεξουσίας, έχει ωστόσο η διευκρίνιση του κ. Καµµένου ότι δεν έχει συνοµιλήσει ξανά µε τον κ. Τσίπρα. Θέλησε µε αυτόν τον τρόπο να διαψεύσει πρωτοσέλιδο της φιλοκυβερνητικής «Εφηµερίδας των Συντακτών» που τον εµφάνιζε απολογούµενο σε τηλεφώνηµα που του έκανε ο κ. Τσίπρας και του έκανε συστάσεις για τα όσα είπε στις ΗΠΑ! Μετά από αυτήν την ανάρτηση, πηγές του Μαξίµου υποστήριζαν ότι δεν ήταν δική τους διαρροή η πληροφορία περί τηλεφωνήµατος Τσίπρα προς Καµµένο, που είχε δηµοσιεύσει κατ’ αποκλειστικότητα η «Εφηµερίδα των Συντακτών» επικαλούµενη καλά πληροφορηµένες κυβερνητικές πηγές. Με νέα ανάρτησή του στο κοινωνικό δίκτυο, ο κ. Καµµένος βάλλει κατά του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση. Ο υπουργός, αφού αναπαράγει άρθρο µε τίτλο «Η Γαλλία και η Αµερική προστίθενται στις τριµερείς µε Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο», σχολιάζει ειρωνικά: «Θα χρειαστεί η άδεια του Βούτση, γιατί τον ενοχλούν οι άξονες».
Ο Παππάς
Σε αυτό το κλίµα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς επανέλαβε ότι ψήφος δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης µε αναφορά στο Σκοπιανό δεν µπορεί να υπάρξει, ότι στη σηµερινή Βουλή υπάρχει η πλειοψηφία για να στηρίξει τη συµφωνία των Πρεσπών χωρίς τους ΑΝ.ΕΛ. Εχει πάντως µια αξία, για το κλίµα που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον τρόπο µε τον οποίο αντιµετωπίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την παρέα του Μαξίµου και ειδικά τον κ. Παππά, το σχόλιο ότι κάθε φορά που υπάρχει ένα γεγονός που θίγει πολιτικά τον κ. Καµµένο ή τον υποτιµά σπεύδει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής να του ανεβάσει το ηθικό, εµφανίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τρέχει πίσω από τον Καµµένο… Την ίδια στιγµή το Μαξίµου αφήνει να διαρρεύσουν πληροφορίες ότι έχει και τις ψήφους για να ζητήσει ψήφο εµπιστοσύνης στη Βουλή αν χρειαστεί (145 µε την κ. Μεγαλοοικονόµου, συν τους Παπακώστα, Κουντουρά, Ζουράρι, Παπαχριστόπουλο, ∆ανέλλη, Σαρίδη και Θεοχάρη), µε τους δύο τελευταίους να µην έχουν εκφράσει αντίστοιχες θέσεις.

. .

..

. . . ..



Πηγή