[ccpw id="136103"]

Μια δημοσκόπηση με ερωτήσεις «ρωσικού ενδιαφέροντος», ας πούμε, διεξάγει μια εταιρεία μετρήσεων της κοινής γνώμης στην Βόρειο Ελλάδα και έχει πραγματικό ενδιαφέρον να αποκαλυφθεί για ποιον γίνεται αυτό η έρευνα, καθώς η σύγκρουση τόσο στο παρασκήνιο, όσο . προσκήνιο ΗΠΑ και Ρωσίας στην περιοχή, με επίκεντρο το Αγιο Ορος, αλλά και με φόντο στα Σκόπια, την συμφωνία των Πρεσπών και την είσοδο του κρατιδίου στο ΝΑΤΟ, έχει ξεπεράσει κάθε άλλη ανάλογη στο παρελθόν.
Από: pronews.gr
Στο ερωτηματολόγιο που υποβάλλεται τηλεφωνικά στους πολίτες υπάρχουν και προσωποποιημένες ερωτήσεις για τον επιχειρηματία και πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη και άλλους επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας.
Σύμφωνα με άτομα που δέχθηκαν τηλεφώνημα, η πρώτη ερώτηση είναι:
«Πιστεύετε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε όσα έπρεπε για την Ελλάδα;»
Η δεύτερη ερώτηση αφορά γνωστούς Ελληνορώσους επιχειρηματίες, αλλά και τον πρόεδρο του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος (ΑΚΚΕΛ) Βάκη Τσομπανίδη.
Η ερώτηση είναι:
«Ποιά είναι η γνώμη σας για τους επιχειρηματίες Ιβάν Σαββίδη, Μουζενίδη και Τσομπανίδη».
Ο Μουζενίδης είναι γεωργιανής καταγωγής, επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο τομέα του τουρισμού, του real estate και του εμπορίου γούνας, έχει αγοράσει πρόσφατα πολλά ξενοδοχεία σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης της αεροπορικής εταιρείας «Hellenic Air», έχει πολλές σχέσεις με ρωσικούς επιχειρηματικούς κύκλους, ενώ υπάρχει και κάποια περίεργη επαφή με τον καταζητούμενο στην Ρωσία, γιο του πρώην Γενικού Εισαγγελέα της χώρας.
Η τρίτη ερώτηση είναι επίσης ενδιαφέρουσα. “
«Ποιες νομίζετε πως είναι οι σχέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου με το Πατριαρχείο της Μόσχας»
Η τέταρτη ερώτηση αφορά ποιόν υποψήφιο για Περιφερειάρχη επιλέγει ο ερωτώμενος.
Στην περίπτωση του Εβρου η ερώτηση αφορά τον Κωνσταντίνο Γκαμπαερίδη, γνωστό από την πρόσφατη υπόθεση απελάσεων Ρώσων διπλωματών, όπου καταδείχθηκε από την αμερικανική πλευρά ως «άνθρωπος της Ρωσίας στην Αλεξανδρούπολη».
Η ερώτηση είναι:
«Ποιόν θα ψηφίζατε Περιφερειάρχη από τους Χρήστο Μέτιο, Χριστόδουλο Τοψίδη, Ευριπίδη Στυλιανίδη, Βαγγέλη Λαμπάκη και Κωσταντίνο Γκαμπαερίδη;».
Υπάρχουν δηλαδή και ο Στυλιανίδης και ο Λαμπάκης, αλλά και ο Γκαμπαερίδης.
Λέτε να τον δούμε και αυτόν υποψήφιο, μετά από όσα έχουν προηγηθεί με τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών απ’ την Ελλάδα και όσα ακολούθησαν;

. .

..

. . . ..



Πηγή