[ccpw id="136103"]

212.000. Θυμάστε τί είναι αυτός ο αριθμός; Τί συμβολίζει; Τί ελπίδες γέννησε μια χειμωνιάτικη ημέρα του περασμένου Νοεμβρίου;
Από: antinews.gr
Ήταν οι 212 χιλιάδες Έλληνες που αψήφησαν τη βροχή και το κρύο, την ιστορική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, την περιρρέουσα ατμόσφαιρα της σκληρής πολιτικής πόλωσης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και πήγαν να ψηφίσουν για το Κίνημα Αλλαγής.
Πήγαν να ψηφίσουν για την ίδρυση ενός νέου φορέα που θα αποτελούσε το αντίβαρο στην αριστερή παρακμή του Αλέξη Τσίπρα και στην θολή, την μπερδεμένη εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν φοβήθηκαν να δώσουν τα ονόματα και τις διευθύνσεις τους, τόλμησαν να εκτεθούν πολιτικά γιατί πίστευαν ότι υπάρχει τρίτος δρόμος. Ότι μπορεί να γίνει ο χώρος της Κεντροαριστεράς ο «ελεγκτής» του δικομματισμού ώστε να μην επιστρέψει το πολιτικό σύστημα στα λάθη του παρελθόντος.
Οι 212 χιλιάδες ψηφοφόροι της διαδικασίας για την εκλογή νέου προέδρου πίστεψαν στο όραμα για μια προγραμματική συμφωνία διαφορετικών κομμάτων και προσώπων τα οποία υποτίθεται ότι είχαν τη διάθεση να φτιάξουν κάτι καινούργιο. Μακριά από οικογενειοκρατίες, βυζαντινισμούς, από τα ίδια πρόσωπα που κατέστρεψαν την παράταξη, από τις ίδιες πρακτικές που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ του 45% στη Δημοκρατική Συμπαράταξη του 6%.
Ο κόσμος επέλεξε και ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από την κάλπη. Την ευθύνη για τη δημιουργία του ενιαίου φορέα – αντίβαρου στον αριστεροδεξιό λαϊκισμό, την ανέλαβε η Φώφη Γεννηματά.
Γράφαμε τότε από το Αntinews ότι πίσω από τη Γεννηματά δεν στοιχήθηκε η νεολαία, ούτε νέα πρόσωπα που θα έδιναν την αύρα ανανέωσης τον οποίον χρειαζόταν ο χώρος της Κεντροαριστεράς που ο Τσίπρας θέλει να αλώσει για να ηγεμονεύει για πολλά χρόνια.
Πίσω από την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ή του Κινήματος Αλλαγής όπως το «βάφτισαν» αργότερα χωρίς να ρωτήσουν κανέναν, βρέθηκε ό,τι πιο αποκρουστικό υπήρχε στο ΠΑΣΟΚ. Όλοι οι τελειωμένοι πρώην υπουργοί και βουλευτές που δεν τους ήθελε ούτε και ο Τσίπρας. Ο Λαλιώτης, ο Ρέππας, ο Παπανδρέου και η παρέα του, ο Πρωτόπαππας, ο Οθωνας, η Χριστοφιλοπούλου, ο Λοβέρδος. Και πρώτη απ’ όλους η Φώφη Γεννηματά βεβαίως η «πορφυρογέννητη» αρχηγός η οποία υπό άλλες συνθήκες (και άλλο όνομα) πιθανότατα να μην μπορούσε να διοικήσει ούτε περίπτερο.
Ποιοι απ’ όλους αυτούς μπορούσαν να εκφράσουν το καινούργιο, το νέο, την ανάγκη να δημιουργηθεί μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη που ο κυριότερος σκοπός του θα ήταν να σταματήσει τη λαίλαπα του λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ;
Κανείς. Έφτιαξαν ένα αρχηγικό κόμμα με διαδρομιστές και υπονομευτές οποιασδήποτε προσπάθειας μπορούσε να γίνει για κάτι καλύτερο στο πολιτικό σκηνικό και τώρα, ένα χρόνο μετά πληρώνουν τα επίχειρα της προδοσίας τους απέναντι στους 212 χιλιάδες συνιδρυτές.
Πριν από ένα χρόνο ο συνδιεκδικητής της προεδρίας του ενιαίου φορέα, Νίκος Ανδρουλάκης, αλλά και πολλοί άλλοι, είχαν πει ότι αν το Κίνημα Αλλαγής δεν πάρει τουλάχιστον 10% στις εκλογές αυτό θα ήταν αποτυχία. Τώρα, ένα χρόνο μετά, το «ΚΙΝΑΛΛ της Φώφης & Σία» «φυτοζωεί» στα επίπεδα του 6% – 7%, το Ποτάμι του Θεοδωράκη την… κοπάνισε νωρίς, ο κόσμος έχει αποστασιοποιηθεί και αυτό το παρεάκι της Χαριλάου Τρικούπη επιχειρεί την…αποπασοκοποίηση του χώρου. Οι πρίγκιπες και οι «σώγαμπροι» έχουν αναλάβει τα ηνία και κάνουν ό,τι θέλουν σε μια αδιανόητη εγκατάλειψη της Κεντροαριστεράς από την κ. Γεννηματά. Ο Γιώργος Καμίνης, ο πιο αποτυχημένος δήμαρχος στην ιστορία της Αθήνας, ο ανύπαρκτος πολιτικά Θανάσης Θεοχαρόπουλος από τη ΔΗΜΑΡ και ο τελειωμένος στην κοινωνία Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος περιμένει ένα νεύμα από τον Τσίπρα για να πέσει στα τέσσερα παραδίδοντας την ιστορία του πατέρα του.
Αυτό το «τελειωμένο» κόμμα απειλεί να πάρει μαζί του στο βυθό όλο το υγιές κομμάτι που απέμεινε στο χώρο. Έδωσαν χρίσμα ευρωβουλευτή στον αδερφό του Γιωργάκη, Νίκο Παπανδρέου. που δεν έχει ουδεμιά σχέση με την πολιτική. Διέρρευσαν ότι θα κατέβει υποψήφια βουλευτής η κόρη του πρώην πρωθυπουργού ενώ ο ίδιος και το ΚΗΔΙΣΟ του εμφανίζονται «συνιδιοκτήτες» του ΚΙΝΑΛΛ. Ποιοι, αυτοί που εγκατέλειψαν το κόμμα και πήδησαν σαν τα ποντίκια από το πλοίο που βούλιαζε.
Τι κάνουν τώρα; Θα αξιοποιήσουν τον αποτυχημένο Καμίνη και τον καταδικασμένο Γιώργο Παπανδρέου, στήνουν λίστες ευρωεκλογών και εθνικών εκλογών με κολλητούς και φίλους, ετοιμάζουν «καρατομήσεις» ή απαξίωση όσων είναι «επικίνδυνοι» για την Φώφη και την παρέα της. Μαθαίνουμε ότι θέλουν να φτιάξουν μια νέα ομάδα ευρωβουλευτών του ΚΙΝΑΛΛ, απόλυτα ελεγχόμενων από τη Χαριλάου Τρικούπη και την γνωστή παρέα που λυμαίνεται το χώρο. Να διώξουν την Καϊλή, να απομονώσουν τον Νίκο Ανδρουλάκη, να κλείσουν τα στόματα κάθε φωνής που τους φωνάζει ότι οδηγούν την παράταξη στο γκρεμό.
Κι εντάξει, να τα κάνουν όλα αυτά νομίζοντας ότι θα διασωθούν. Τώρα που ο κόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι κι ενώ τους φτύνει αυτοί νομίζουν ότι έπιασε ψιλόβροχο, τι σκέφτονται να πράξουν;
Όταν έρθει η ώρα της κάλπης και της αποτυχίας ποιοι θα τους φταίνε; Θα κοιτάξουν επιτέλους τον καθρέφτη τους να δουν τους υπεύθυνους της κατάρρευσής τους; Και θα αφήσουν το κόμμα σ’ εκείνους που μπορούν να το ανανεώσουν;
Υπερφίαλοι καρεκλοκένταυροι που περνούν τη μέρα τους στα μπαράκια γύρω από τη Χαριλάου Τρικούπη και πέριξ του Κολωνακίου, κάνουν τώρα κουμάντο και καθορίζουν τις εξελίξεις. Αν είναι ποτέ δυνατόν.
Πριν από ένα χρόνο εξελέγη η Φώφη Γεννηματά με την υπόσχεση της δημιουργίας μιας μεγάλης παράταξης. Στους μήνες αυτούς εμετρήθη, εζυγίσθη κι εβρέθη ελλιπής. Είναι καιρός να το πάρει χαμπάρι προτού να είναι πολύ αργά. Η ζημιά έχει γίνει αλλά είναι αναστρέψιμη.
Υπάρχουν άνθρωποι που ελπίζουν ότι ο χώρος αυτός μπορεί να γίνει ξανά κομβικός για μια ομαλή πορεία της χώρας προς την κανονικότητα. Αυτούς τους ανθρώπους θα βρει μπροστά της η κ. Γεννηματά με τους «γαμπρούς», τους «σώγαμπρους» και τους περαστικούς που την ακολουθούν κατά πόδας. Η ώρα τους πλησιάζει. Ελπίζουμε να μην είναι πολύ αργά, να μην έχει εξαφανιστεί η παράταξη με τους μισούς να κρύβονται στα υπόγεια της Κουμουνδούρου και τους υπόλοιπους να ξεροσταλιάζουν έξω από το κτίριο της οδού Πειραιώς.

. .

..

. . . ..



Πηγή