[ccpw id="136103"]

kaboompics / pixabay
Η ΝΔ συμπλήρωσε 44 έτη ζωής ωστόσο όπως φαίνεται, σοφότερη δεν έγινε. Η ανανέωση ενός κόμματος δε γίνεται αλλάζοντας γραφικά. Ο κ. Μητσοτάκης θα όφειλε να το είχε διαπιστώσει αυτό από το 2010 όταν ο Αντώνης Σαμαράς εκμοντέρνισε το σύμβολο της Νέας Δημοκρατίας.
Του Στρατή Μαζίδη
Θυμάται κανείς τι ακολούθησε; Το 18% των εκλογών του Μαΐου του 2012 που έκανε τη συντριβή του Κώστα Καραμανλή με 33% το 2009 να ομοιάζει με θρίαμβο. Και εδώ (αστεία – αστεία) διαπιστώνουμε ότι σχεδόν 10 χρόνια μετά από τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, η ΝΔ ουδέποτε ξεπέρασε το 30%.
Ομοίως και σήμερα, ενώ η χώρα έχει γκρεμοτσακιστεί ακόμη χειρότερα, η ΝΔ δεν μπορεί να ξεκολλήσει από το 25-26%. Γιατί; Διότι πολύ απλά δεν κερδίζει η ΝΔ αλλά χάνει ο Τσίπρας με το ΣΥΡΙΖΑ. Το τι σημαίνει αυτό θα φανεί στην πράξη ότ(αν) σχηματίσει κυβέρνηση ο Μητσοτάκης.
Δυστυχώς ο Αντώνης Σαμαράς και ο διάδοχός του δεν αντιλήφθηκαν ότι το πρόβλημα δεν είναι απλά ένα βάψιμο στον τοίχο, αλλά δομικό. Η κυβέρνηση Καραμανλή αποδοκιμάστηκε αφενός διότι επί 5,5 χρόνια δεν έκανε απολύτως τίποτε κι αφετέρου επειδή ο κόσμος βαρέθηκε τις ίδιες οικογένειες να κανονίζουν την τύχη του. Γιοι, κόρες, γαμπροί, ανήψια και έδρες που κληρονομούνται. Συγγνώμη αλλά με το σκεπτικό αυτό, σε τι εξυπηρέτησε η κατάργηση της Βασιλείας;
Τα ίδια πρόσωπα λοιπόν που απογοήτευσαν τον κόσμο, δοκιμάστηκαν και δεν τα κατάφεραν, προβάρουν υπουργικά κουστούμια. Η Νέα Δημοκρατία ζει κυριολεκτικά σε έναν παράλληλο κόσμο.
Επιπλέον επί Μητσοτάκη συνέβη κάτι ακόμη. Υιοθετήθηκε η λεγόμενη προοδευτική ατζέντα. Η Νέα Δημοκρατία άρχισε να ντρέπεται για όσα υποτίθεται πως πρεσβεύει και τον κόσμο που θεωρητικά εκπροσωπεί. Απέφυγε με τρικς να ψηφίσει “προοδευτικά” νομοσχέδια νομίζοντας πως έτσι ικανοποιεί το παραδοσιακό της ακροατήριο. Προβληματίζει η στάση της στο Σκοπιανό. Δεν έχουμε ιδέα τι λέει ο Μητσοτάκης για Τουρκία, Αλβανία, ΑΟΖ, Κυπριακό, επαναπατρισμό παρανόμων μεταναστών κτλ
Τα κόμματα δεν ανανεώνονται με ένα γραφικό… Ο μεγάλος μάλιστα κίνδυνος είναι ότι η προσωρινή επικείμενη παρουσία της στην κυβέρνηση, ενδέχεται να επαναφέρει το ΣΥΡΙΖΑ.

. .

..

. . . ..



Πηγή