[ccpw id="136103"]

Πολλές φορές σε άρθρα μου έχω εκτιμήσει, πως το εκλογικό αποτέλεσμα των προσεχών εθνικών εκλογών θα το διαμορφώσουν κυρίως δυο θέματα, τα οποία έχουν δημιουργήσει “επαναστατική” διάθεση στο λαό μας! Και αυτά δεν είναι άλλα, από την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, που συνήψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο ΥΠΕΞ της κυβερνήσεως Νίκος Κοτζιάς με τους αντίστοιχους ομολόγους τους των Σκοπίων, καθώς και η περικοπή – εκ νέου – των συντάξεων που τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2019! 
Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
Θα ήθελα να προσθέσω ακόμη ένα κεφαλαιώδες ζήτημα, που ταλανίζει το Έθνος των Ελλήνων και είναι αδύνατον να μην παίξει σημαντικό ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα, ιδιαίτερα σε περιφέρειες της Ελλάδος (κυρίως Αιγαιοπελαγίτικα νησιά μας), που πλήττονται ανελέητα από την αθρόα και ανεξέλεγκτη είσοδο στην Πατρίδα παράνομων μεταναστών!
Όμως, αυτές οι πολιτικές εκτιμήσεις μου, ενισχύονται περαιτέρω από το δημοψήφισμα στα Σκόπια της Κυριακής 30 Σεπτεμβρίου 2018, όπου η κυβέρνηση των Σκοπίων κάλεσε το λαό για να αποφασίσει αν αποδέχεται τη Συμφωνία των Πρεσπών, στη διαμόρφωση του ονόματος της χώρας του, την οποία συνήψαν η κυβέρνησή του μετά της ελληνικής κυβερνήσεως! Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αποδείχτηκε μέγα φιάσκο για τους Ζάεφ – Δημητρώφ και Τσίπρα – Κοτζιά, φερέφωνων της ΝΤΠ και της Παγκοσμιοποίησης! Είναι σίγουρα, ένα μεγάλο ντεζαβαντάζ (μειονέκτημα) για τον ΣΥΡΙΖΑ αυτή η μαζική αποχή (63,1%) των Σκοπιανών από το δημοψήφισμα! Και σηματοδοτεί απρόβλεπτες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια!
Το δημοψήφισμα των Σκοπίων ενισχύει ΝΔ και Μητσοτάκη…
Έτσι, εκτιμήσεις κάνουν λόγο πως, η αυτοδυναμία του κόμματος της ΝΔ που πριν λίγους μήνες φάνταζε εξωπραγματική, σήμερα μπορεί να γίνει πραγματικότητα, παρ΄ ότι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με συνεχή πολιτικά λάθη, βάζουν αυτογκόλ στην όποια δυνατότητα αυτής της αυτοδυναμίας, η οποία εάν θα επιτυγχανόταν θα ήταν ένα τεράστιο αποτέλεσμα, αφού, όλοι οι εκλογολόγοι θεωρούν ως παρελθόν τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις, από τη στιγμή άλλωστε, που όλες οι τελευταίες ήταν κυβερνήσεις συνεργασίας!
Αυτήν την δυνατότητα αυτοδυναμίας την ενισχύουν πλέον, και οι διεθνείς αναταράξεις από το δημοψήφισμα στα Σκόπια! Από το οποίο πλήττεται ανεπανόρθωτα ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, και έτσι είναι δεδομένο, πως η φθορά τους θα συνεχισθεί!
Όμως, δεν ήταν μόνο για την ελληνική και την σκοπιανή κυβέρνηση ανεπανόρθωτη ήττα το δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής! Ήταν πανωλεθρία για τον Ντόναλντ Τραμπ και την Άγκελα Μέρκελ, οι οποίοι φασιστικά και ξεδιάντροπα επενέβησαν σε ένα ανεξάρτητο κράτος, προκειμένου να επιβάλουν εκβιαστικά το “Ναι”, που εξυπηρετούσε τα γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά τους συμφέροντα!
Αυτή η πανωλεθρία τους αγγίζει τα όρια της ξευτίλας, από τη στιγμή που η Παγκόσμια Κοινότητα αναγνωρίζει, πως ήταν καθοριστική του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, η παρέμβαση του Προέδρου της Ρωσίας Βλαδίμηρου Πούτιν, ο οποίος φώναζε – και φωνάζει τώρα ακόμη περισσότερο – σε όλους τους τόνους, πως δεν θα αποδεχτεί ποτέ κράτος με το όνομα “Μακεδονία”! Απειλώντας, πως θα φέρει το ζήτημα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και εκεί θα θέσει βέτο μπλοκάροντας τη Συμφωνία των Πρεσπών!
Έτσι, αυτή η προδοτική συμφωνία – για τα εθνικά μας θέματα από την ελληνική κυβέρνηση – είναι πλέον στον αέρα και επιβεβαιώνεται από τον ΠτΔ των Σκοπίων Γκεόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος την επομένη του δημοψηφίσματος μέσω διαγγέλματος ανακοίνωσε, πως ο λαός απέρριψε τη Συμφωνία των Πρεσπών…
Αλλαγή πλεύσης της Μέρκελ στην αναστολή της περικοπής των συντάξεων…
Πριν από το δημοψήφισμα στα Σκόπια η Άγκελα Μέρκελ σε όλους τους τόνους απέρριπτε το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για αναστολή εκτελέσεως του μέτρου της περικοπής των συντάξεων από τη 1η Ιανουαρίου 2019, που η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είχε ψηφίσει στη Βουλή! Επιμένοντας η Γερμανία, πως πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να τιμήσει και να τηρήσει τα συμφωνηθέντα μεταξύ “Θεσμών” και ελληνικής κυβερνήσεως! Με άλλα λόγια, δεν δεχόταν καμιά κουβέντα στις εικασίες Τσίπρα, που την “εκβίαζε” επιχειρηματολογώντας πως η άρνησή της φέρνει στην Ελλάδα αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ! Μια άρνηση που είχε γερμανική λογική, αφού με την παρούσα κυβέρνηση θα ολοκληρωνόταν μέσω του δημοψηφίσματος στα Σκόπια η παραχώρηση της Μακεδονίας μας! Διακαής πόθος της Γερμανίας!
Όμως, το δημοψήφισμα στα Σκόπια άλλαξε την στρατηγική κατεύθυνση της Άγκελα Μέρκελ και της Γερμανίας! Έτσι από χθες, βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την αποδοχή του ελληνικού αιτήματος για τη μη περικοπή των συντάξεων, αλλά βεβαίως υπό όρους! Όρους, που θέτει πιστεύω περισσότερο για τους τύπους η Άγκελα Μέρκελ, προστατεύοντας την υστεροφημία της! Θέτοντας λοιπόν, ως προϋπόθεση να επιτευχθεί το πρωτογενές πλεόνασμα το 2019 ύψους 3,5%., αλλά να υπάρξει και κυβερνητική δέσμευση πως δεν θα υπάρξει ακύρωση άλλων μεταρρυθμίσεων στο μέλλον…
Τα παραπάνω αποδεικνύουν τον τρόμο που έχει κυριεύσει την Μέρκελ, αλλά ταυτόχρονα μια τέτοια απόφαση ενισχύει εκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού δυόμιση εκατομμύρια συνταξιούχοι ενέμεναν εναγωνίως τις υποσχέσεις της κυβερνήσεως περί της αναστολής της περικοπής των συντάξεων…
Στο πολιτική ατζέντα ΣΥΡΙΖΑ η επαναπροσέγγιση Πούτιν…
Παρά τα ανυπέρβλητα προβλήματα στις σχέσεις Ελλάδος και Ρωσίας με ευθύνη της ελληνικής κυβερνήσεως, μετά το θρίαμβό του στα Σκόπια ο Βλαδίμηρος Πούτιν σκέπτεται πολύ σοβαρά την συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα! Χωρίς βέβαια να ξεχνάει τη βερμπαλιστική πολιτική του Έλληνα Πρωθυπουργού! Θεωρώντας πως μια τέτοια συνάντηση, ενδεχομένως να μαλακώσει την ακραία πολιτική της Ελλάδος προς τη Ρωσία, υπενθυμίζοντας βεβαίως πως εκτός από Πλανητάρχης, είναι και ο θριαμβευτής των Βαλκανίων!
Προσμετρώντας και τον διακαή πόθο του Αλέξη Τσίπρα γι΄ αυτήν την συνάντηση, ο οποίος πιστεύει πως μια τέτοια συνάντηση θα του αποφέρει εκλογικά οφέλη! Αναμένοντας λοιπόν, την πραγματοποίηση ή όχι αυτής της συνάντησης, που σίγουρα, θα είναι βούτυρο στο ψωμί του τρωθέντος οικτρά πολιτικού προφίλ του Έλληνα Πρωθυπουργού!
Η “τακτική” του Κώστα Καραμανλή βλάπτει σοβαρά τη ΝΔ…
Έγραφα σε προηγούμενο άρθρο μου, πως στην “ανατροπή” της αυτοδυναμίας της ΝΔ συμμετέχει, όσο βαρύ και να ακούγεται, ο Κώστας Καραμανλής! Ο πρώην αρχηγός της ΝΔ, ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, επί της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχει ψελλίσει μια αντιπολιτευτική κορώνα! Δεν έβαλε σε καμιά περίπτωση πλάτη υπέρ του κόμματος της ΝΔ απολαμβάνοντας ήρεμος τα βορεινά έδρανα της Βουλής, ως απλός επισκέπτης της! Δεν μπορεί ποτέ να πιστωθεί το μεγάλο δημοσκοπικό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ! Αφού δεν υπερασπίστηκε, ούτε το βέτο στο Βουκουρέστι, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που έθεσε στις 3 Απριλίου το 2008 η δική του κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά!
Αντίθετα “συμμαχεί” από την πρώτη στιγμή με τον ΣΥΡΙΖΑ και τοποθετούν ΠτΔ τον δικό του – εξ απορρήτων – άνθρωπο, τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο! Όπως και πολλοί έμπιστοι άνθρωποι του Κώστα Καραμανλή – πίσω από την κυβερνητική βιτρίνα – είναι τοποθετημένοι σε θεσμικές θέσεις κλειδιά του κράτους! Με αποκορύφωμα την υπουργοποίηση στον τελευταίο ανασχηματισμό της κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έμπιστων – δικών του προσώπων! Η επιβεβαίωση των παραπάνω είναι πως, και ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος – κατόπιν σχετικών εντολών προφανώς – ακολουθεί την ίδια στάση με τον Κώστα Καραμανλή!
“Προσεγγίζει” Χρυσή Αυγή ο ΣΥΡΙΖΑ;
Βέβαια το “οπλοστάσιο” του ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει μόνο Κώστα Καραμανλή! Διαθέτει σειρά “όπλων” που τα χρησιμοποιεί ήδη, αφενός μεν για να ανακόψει την αυτοδυναμία Μητσοτάκη, αφετέρου δε, να περιχαρακώσει, να περιφρουρήσει, τα δικά του σημερινά ποσοστά (σ.σ. βλέπετε: διώξεις αντιφρονούντων δημοσιογράφων, πολιτικών αντιπάλων του ιδίου ιδεολογικού χώρου, όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κα)! Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε η κουβέντα μου με υψηλόβαθμο στέλεχος της Χρυσής Αυγής (αντιλαμβάνεστε πως δεν μπορώ να αποκαλύψω, ούτε τη θεσμική του ιδιότητα στο κόμμα), που μου ζήτησε να συναντηθούμε και να τα πούμε, γνωρίζοντας βεβαίως, ότι βρίσκεται απέναντι στην πολιτική στόχευση – στρατηγική του Νίκου Μιχαλολιάκου!
Η αποκάλυψη όμως που μου έκανε, είναι συγκλονιστική και εκ των προτέρων κρατώ αποστάσεις και διατηρώ επιφυλάξεις! 
Ωστόσο, παρότι η Αθήνα είναι μια μεγαλούπολη, η πολιτική της κοινωνία είναι κατά πολύ μικρότερη και κάπου, λίγο ή πολύ γνωριζόμαστε μεταξύ μας…
Έτσι, προσπάθησα να διασταυρώσω αυτήν την πολιτική βόμβα (λέγω πάλι εάν ισχύει) μέσω υψηλόβαθμου στελέχους της ΝΔ! Και οι απόψεις των δυο ανδρών ήταν συγκλίνουσες! Ωστόσο, για άλλη μια φορά επαναλαμβάνω πως διατηρώ τις επιφυλάξεις μου! Αφού η πληροφορία μπορεί να έχει το χαρακτήρα της προβοκάτσιας για το κόμμα της Χρυσής Αυγής! 
Αλλά, θεωρώ πως έστω και 1% να στέκει αυτή η κατηγορία, είμαι υποχρεωμένος να την δημοσιοποιήσω:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα – και βέβαια πριν τις εκλογές – σκέπτεται να απελευθερώσει τα δεκάδες – εκατοντάδες ευρώ των κρατικών επιχορηγήσεων, που είναι δεσμευμένα από τη Χρυσή Αυγή! Μια πολιτική κίνηση που θεωρούν στο ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα ανεβάσει τα εκλογικά ποσοστά της Χρυσής Αυγής και θα τα στερήσει από τη ΝΔ»!
ΥΓ.: Για να προλάβω τις όποιες πονηρές σκέψεις κάποιων κακοπροαίρετων, θα τους θυμίσω, πως λίγοι έχουν κάνει και εξακολουθούν να κάνουν τέτοια σκληρή αντιπολίτευση στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη!
Και όχι αναίτια, αφού θεωρώ πως ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, είναι ένα νόμισμα με δυο όψεις!!

. .

..

. . . ..Πηγή