Κάποιοι φίλοι νομίζουν πως το «σήμα» που φόρεσαν στον Κούλη οι handlers του, είναι πολύ cool, αισθητικά ελκυστικό ή έστω ψυχολογικά «ουδέτερο» για τους δύσμοιρους οπαδούς της ΝΔ.
Δημήτρης Γιαννόπουλος
Θα αποδείξω λοιπόν πως πρόκειται για δείγμα του ψυχολογικού πολέμου που διεξάγεται σε βάρος του κόμματος και των αγνών οπαδών της Νέας Δημοκρατίας, από κέντρα εξουσίας, μηχανισμούς παραπληροφόρησης και εξωθεσμικά δίκτυα, που βυσοδομούν σε βάρος ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του Δημοκρατικού Πατριωτικού Χώρου με πισώπλατα χτυπήματα και ναρκοθετήσεις κάθε πιθανής εστίας Αντίστασης στο σημερινό Καθεστώς, με προφανή στόχο τη διαιώνισή του.
Όσοι όμως βάζουν πάνω απ’όλα αυτό το λαό, ασχέτως των κομμάτων που αναγκάζεται να ψηφίζει, οφείλουν να αποκαλύπτουν τους πραγματικούς σκευωρούς της κακοδαιμονίας του και να αποτρέπουν τα σενάρια που εξυφαίνουν για την διαιώνιση της υποδούλωσής του.
Δυστυχώς, φίλοι, ΔΕΝ είναι καθόλου θετικά, ουδέτερα ή απλώς γελοία και αθώα, τα «μηνύματα» που εκπέμπει το νέο σήμα του κόμματος.
Οι εγκάθετοι «επικοινωνιολόγοι» του Κούλη, φαίνεται πως τού έστησαν μια παγίδα κολακεύοντας τη ματαιοδοξία του, μέσω της χρήσης ενός γνωστού φαινομένου στην ψυχολογία της Αντίληψης, που ονομάζεται Disambiguation.
Είναι δηλαδή ΑΔΥΝΑΤΟΝ να δείς το σχέδιο του σήματος ταυτόχρονα στις δύο φαινομενικές εκδοχές του, όπως συμβαίνει με τα παρακάτω πασίγνωστα διφορούμενα σχέδια του Necker και Rubin.
Αλλά υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στο ψυχολογικό φαινόμενο και την αξιοποίησή του ως μέσο πλύσης εγκεφάλου στην Πολιτική. Εκεί το φαινόμενο γίνεται δίκοπο μαχαίρι.
Δηλαδή τόσο στον κύβο του Necker όσο . βάζο του Rubin είναι εξίσου πιθανό η αντίληψη του παρατηρητή να «δεί» πρώτα τη μια και μετά την άλλη εκδοχή.
Και επιπλέον αμφότερες οι απόψεις της κάθε εικόνας είναι νοηματικά και ψυχολογικά ουδέτερες. Δεν υπάρχει λόγος «προτίμησης» π.χ. των δύο λευκών προσώπων έναντι του μαύρου βάζου.
Αντιθέτως, ως Σημαινόμενα, το νέο «σήμα» της Νέας Δημοκρατίας υποδηλώνει δύο εκ διαμέτρου αντίθετα νοήματα και δύο αντίθετες ψυχολογικές καταστάσεις:
Το ένα σχήμα (με τα σκόρπια τρίγωνα), απεικονίζει ΧΑΟΣ και ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ!
Το άλλο (με τα αρχικά της ΝΔ) υποτίθεται πως είναι η ΤΑΞΗ και ΑΡΜΟΝΙΑ που που χάρη στο κόμμα, «αναδύεται» μέσα από το προηγηθέν ΧΑΟΣ και ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ.
Τουτέστιν λατινιστί — Ordo Ab Chao — που παρεπιπτόντως, συμβαίνει να είναι το “σύνθημα/motto” του 33ου βαθμού της Μασωνίας.
Έλα όμως, που τα συντρίμμια υπερτερούν …συντριπτικά ως πρώτη άμεση εντύπωση στο μάτι του θεατή (ακόμα και αν είναι μασώνος), καταφέρνοντας έτσι να του επιτείνουν το υποσυνείδητο άγχος που τον διακατέχει, πριν καλά-καλά προλάβει να συνειδητοποιήσει το «μήνυμα» της αμφισημίας!
Με κάτι τέτοια τερτίπια ψυχολογικού επιρρεασμού και κιτς κοινωνικής μηχανικής φαίνεται πως «ρίξανε» τον εύπιστο Κούλη οι επικοινωνιακοί του συμβουλάτορες, για να προκαλέσουν πρόσθετη ΑΠΕΧΘΕΙΑ του εκλογικού σώματος προς το κλυδωνιζομενο κόμμα του.
Ίσως πάλι κάποιοι στη ΝΔ γνωρίζουν να μας πούνε αν οι εν λόγω φωστήρες επικοινωνιολόγοι του Κούλη είναι τουλάχιστον «Γερμανοτραφείς»
(όπως παλιότερα ό Δήμου και ο Λούλης), αν όχι καθαρόαιμοι Γερμανοί.
Καλό θα ήταν πάντως η ηγεσία της ΝΔ να προειδοποιηθεί… πριν προσφέρει απλόχερα στο πιάτο τη δεύτερη τετραετία στον «νομπελίστα» Τσίπρα!

. .

..

. . . ..



Πηγή

Share.