[ccpw id="136103"]

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΟ 2015!!! Όλες οι ευρωπαϊκές εφημερίδες γράφουν για την επιχείρηση σωτηρίας των ανύπαρκτων ελληνικών τραπεζών.
Από: crashonline.gr
Η γερμανική DIE WELT, γράφει ότι για ακόμα μια φορά θα διασωθούν οι τράπεζες με έξοδο των φορολογουμένων!!!
Επίσης, η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα FAZ της Φρανκφούρτης, αναφέρεται στη δημιουργία μιας κακιάς τράπεζας που θα απορροφήσει τα κόκκινα δάνεια των συστημικών τραπεζών.
Η εφημερίδα γράφει ότι η κατάρρευση της Πειραιώς, της Eurobank, όλων των συστημικών τραπεζών, οδήγησε σε βιαστικές κινήσεις στην αριστερή κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα.
ΤΟ Μαξίμου δουλεύει πάνω σε ένα σχέδιο δράσης προκειμένου να ελαφρύνει τις τράπεζες από δάνεια υψηλού ρίσκου! FOLLI – FOLLIE και άλλων εταιρειών που υπήρξαν εκλεκτοί συναλλασσόμενοι με τις μνημονιακές κυβερνήσεις και τη σημερινή συγκυβέρνηση.
Όπως γράφει η εφημερίδα και εκφράζει την έκπληξή της, λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές σε πρώτη φάση.
Το εκπληκτικό σημειώνει η εφημερίδα, ότι ως οικονομική εξασφάλιση, έναντι των κόκκινων δανείων δηλαδή, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέρος του μαξιλαριού ρευστότητας των 24,1 δις ευρώ τα οποία έχουν συμφωνήσει οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης!!!
Οι Γερμανοί τα βάζουν με την κυβέρνηση Τσίπρα, γιατί όπως λένε κατ’ επανάληψή δυσχέρανε και καθυστέρηση πωλήσεις δανείων ή κατασχέσεις ακινήτων που ανήκουν σε ασυνεπείς δανειολήπτες.
Η DIE WELT, γράφει ότι ο Τσίπρας αισθάνθηκε φόβο από την όλη κατάσταση στο Χρηματιστήριο και αντέδρασε άμεσα.
Επίσης η εφημερίδα αναφέρεται στη δημιουργία μιας BAD BANK και σημειώνει ότι τις πιθανές απώλειες από τα κόκκινα δάνεια θα κληθούν να τις επωμιστούν ΠΑΛΙ οι φορολογούμενοι!!!
Η εφημερίδα Handelsblatt σημειώνει ότι απομακρύνθηκαν οι επενδυτές από τις τραπεζικές μετοχές για το κίνδυνο που απορρέει από τα κόκκινα δάνεια και από τη μειωμένη αποδοτικότητά τους το τελευταίο τρίμηνο.
Έχουν τρομάξει με αποτέλεσμα να πλήττεται το αξιόχρεο της χώρας από αυτή την εξέλιξη.
Επίσης οι οικονομικοί και τραπεζικοί κύκλοι, Ελλάδος και Ευρώπης σχολιάζουν ποικιλότροπα το γεγονός ότι έγινε σύσκεψη στο Μαξίμου με Αλέκο Φλαμπουράρη , χωρίς να παρίσταται ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.
Αυτό δείχνει και την απόλυτη δυσλειτουργία του κράτους όπως και την πολιτική αλαζονεία της παρέας των κυβερνώντων, που πιστεύουν ότι είναι ειδικοί σε όλα τα ζητήματα, ενώ εμφανίζονται ανεπαρκείς και ελλιποβαρείς σε θέματα προστασίας της εθνικής οικονομίας και σε θέματα προστασίας της ζωής και των πολιτών.
Ο κ. Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος έχει τεταμένες σχέσεις με την κυβέρνηση και ο οποίος δεν παραιτήθηκε παρά τις πιέσεις που του ασκήθηκαν μετά την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, δεν κλήθηκε στο Μαξίμου, πράγμα που δείχνει ότι η κυβέρνηση αγνοεί και παρακάμπτει τον υπεύθυνο για την εύρυθμη λειτουργία των τραπεζών τις οποίες θέλει να εποπτεύει και να αξιοποιεί με βάση τις σχέσεις που έχει αναπτύξει με τους προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους. Με τον κ. Καραμούζη και τους άλλους, που ουσιαστικά είναι υπεύθυνοι για την κακή σημερινή κατάσταση και για τα δάνεια που δίνεται σε κολλητούς της κυβέρνησης ή φίλους τους. Βλέπε FOLLI – FOLLIE και μια λίστα γνωστών μεγαλοεπιχειρηματιών!!!
Μόνο η Πειραιώς θέλει 500 εκ. για να έχει κεφαλαιακή στήριξη!!!
Η αναταραχή που καταγράφεται σήμερα, οφείλεται στο γεγονός ότι οι τράπεζες, μετά την καθαρή έξοδο του Τσίπρα από το μνημόνιο, απώλεσαν τη φθηνή γραμμή χρηματοδότησής τους από την ΕΚΤ. Και μόλις βολιδοσκόπησαν για δανεισμό τις αγορές, βρέθηκαν αντιμέτωπες με επιτόκια 12%. Υπέστησαν Φλαμπουρίαση!!!
Επιστρέφουμε το 2015 και όπως σημειώνει όλος ο διεθνής Τύπος, η υπερφορολόγηση των πάντων και η διαφθορά επί αριστερής κυβέρνησης Τσίπρα, διώχνει όλους τους επενδυτές. Κανένας δεν έχει όρεξη να επενδύσει σε μια χώρα που δέρνει φορολογικά πολίτες και επιχειρήσεις. Που ερμηνεύει αυθαίρετα νόμους και φορολογεί πρόσωπα και επιχειρήσεις, ανακόπτοντας έτσι τη λειτουργία τους!
Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον ελληνικό Τύπο, τοποθετεί 5.500 άτομα στο Δημόσιο, κυρίως στα υπουργεία, δηλαδή προσπαθεί να δημιουργήσει μια προσωρινή λαϊκή πλατφόρμα ευχαριστημένων και να διευρύνει το εκλογικό ποσοστό της.
Αυτοί όμως οι πολίτες που θέλει να κοροϊδέψει, θα βρουν δουλειά για ένα έτος, με 1.140 ευρώ.
Την ίδια ώρα όμως, εξαιτίας των κατεστραμμένων τραπεζών στην Ελλάδα, θα εξαπολύσουν ένα κύμα πλειστηριασμών, λέγεται και γράφεται 150.000 σπιτιών, φυσικά και πρώτης κατοικίας!!!
Αντιλαμβάνεστε τι πρόκειται να συμβεί το επόμενο διάστημα.
Όπως σημειώνει σήμερα σε ανταπόκριση της από τις Βρυξέλλες η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, το ΝΑΤΟ εξετάζει όλα τα σενάρια αναχαίτισης της επιρροής των Ρώσων στα Σκόπια, χωρίς να ενταχθεί στη συμμαχία.
Χθες ολοκληρώθηκε η σύνοδος υπουργών Άμυνας, παρουσία και του Πάνου Καμμένου, και η αίσθηση είναι ότι πολύ δύσκολα μπορεί να προχωρήσει η συμφωνία των Πρεσπών
Ο Ζάεφ ψάχνει να βρει 11 βουλευτές στην αντιπολίτευση και να τους εξαγοράσει για να πάρει τις απαραίτητες ψήφους ενώ ο πρόεδρος των Σκοπίων χαρακτηρίζει προδότη όποιον ψηφίσει τη συμφωνία της λίμνης.
Βέβαια στην Αθήνα, η κα Κατερίνα Παπακώστα τα γυρίζει. Δεν είναι μικρό πράγμα να πάρεις υπουργική καρέκλα, την ώρα που ήσουν εκτός πολιτικού νυμφώνος.
Θα ψηφίσει τη συμφωνία όπως και ανεξάρτητος βουλευτής κ. Θεοχάρης, πρώην γραμματέας Δημοσίων Εσόδων.
Η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αποκαλεί αποικιοκράτη τoν Γερμανό πρέσβη για τις αλλεπάλληλες προκλητικές δηλώσεις του, απέναντι στο κοινό αίσθημα των Ελλήνων.
Ξέχασα να σας πω, και το διάβασα σήμερα ότι και το Ζάππειο πέρασε στο Υπερταμείο.
Δεν έχουν αφήσει τίποτα. Ψάχνω να δω εάν έχει περάσει μέσα και η Τρούμπα και τα κόκκινα φανάρια!!!
Είναι εκπληκτικό αλλά απολύτως αληθινό ότι οι ηλίθιοι των Αθηνών, αυτή η πολιτική συμμορία των ατέλειωτων ΝΑΙ στις εθνικές εκχωρήσεις, έχει συμπεριλάβει στα ενέχυρα του Υπερταμείου, όλα τα δημόσια ασημικά και όλα τα εμβληματικά κτήρια!!!
Η Ν.Δ. γιόρτασε χθες τα 44 χρόνια από την ίδρυση της, από τον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Στην αρχή της εκδήλωσης στο Μουσείο Μπενάκη, οι καλεσμένοι είδαν βίντεο για την ιστορία του κόμματος, με τους πρώην προέδρους, τα κορυφαία στελέχη και τα απλά στελέχη να παρακολουθούν συγκινημένοι.
Ήταν όλοι εκεί!!! Ο σημερινός αρχηγός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Κώστας Καραμανλής, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Όσοι χειρίστηκαν την τύχη του κόμματος πριν και κατά την διάρκεια του μνημονίου.
Μεταξύ μας, κύριο χαρακτηριστικό αυτών των γενεθλίων ήταν η μέση ηλικία των παρισταμένων και η έλλειψη νέων προσώπων.
Καραμανλής, Βαρβιτσιώτης, Μολυβιάτης, Σαμαράς, Μεϊμαράκης, Χατζηδάκης, Φούσσας, Τραγάκης, Παλαιοκρασσάς. Όλες οι οικογένειες εκεί.
Η οικογένεια Μητσοτάκη, η οικογένεια Βαρβιτσιώτη, η οικογένεια Καραμανλή και πάει λέγοντας.

. .

..

. . . ..



Πηγή