[ccpw id="136103"]

Πολύ σύντομα η Μέρκελ που βρίσκεται στη δύση της καριέρας της θα πληρώσει το τίμημα για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία της Ε.Ε. και αυτό δεν είναι άλλο από τα ελληνικά μνημόνια. 8 χρόνια λεηλασίας των μετρητών που διέθεταν οι Ελληνες φορολογούμενοι (σαν μια συμμορία Αλβανών να μπούκαρε στα σπίτια μας), 8 χρόνια χυδαίας φορολόγησης, 8 χρόνια λεηλασίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αυτό ήταν τα Μνημόνια.
Από τo Βασίλη Μπόνιο
Και τι άφησαν πίσω τους; Ενα κράτος πιο διεφθαρμένο από ποτέ, ένα κράτος πιο σαρδανάπαλο από ποτέ. Ενα κράτος το οποίο όχι μόνο δεν μεταρρυθμίστηκε αλλά έγινε πιο πελατειακό και πιο σκοτεινό-πιο βαθύ. Ενα κράτος οι συστημικές τράπεζες του οποίου κουβαλάνε 200 δις ευρώ κόκκινα δάνεια. Ενα κράτος το οποίο σε αγαστή συνεργασία με την Εκκλησία (που διεκδικεί οικόπεδα που της δώρισαν οι Τούρκοι κατακτητές) και τους ντόπιους ολιγάρχες αποτελεί όνειδος για την Ευρώπη και ταυτόχρονα πυρηνική βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας της. Αυτό το σαρδανάπαλο κράτος βγάζουν στις αγορές η ανυπόληπτη πολιτικά Μέρκελ, οι Αμερικανοί του ΔΝΤ αλλά και ο Ντράγκι.
Το μόνο που λειτούργησε αυτά τα χρόνια ήταν να περάσουν περιουσιακά στοιχεία της Κολομβίας των Βαλκανίων στα χέρια των δανειστών. Οτι ακριβώς περιγράφει το ντοκιμαντέρ για τους Οικονομικούς Δολοφόνους. Αυτό το σαρδανάπαλο κράτος της διαπλοκής και της φτωχοποίησης δεν πείθει κανέναν. Εάν ο Τσίπρας πιστεύει ότι υπάρχει χρόνος για να παραμείνει στην εξουσία απλά δεν ακούει για την ώρα το ελικόπτερο που κατευθύνεται στο Μαξίμου για να τον παραλάβει. Η αυτόν ή τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Πρόκειται ασφαλώς για τρολάρισμα της εξόδου τόσο από τους εγχώριους κατσιαπλιάδες όσο και από τους αντίστοιχους δανειστές κατσιαπλιάδες. Πως είναι δυνατόν η Μέρκελ, η Λαγκάρντ, ο Ντράγκι να βγάζουν στις αγορές ένα κράτος στις 4 συστημικές τράπεζες του οποίου καραδοκεί μια πυρηνική βόμβα 200 δις ευρώ; Ποιες αγορές πάνε να εξαπατήσουν με ένα χρεοκοπημένο κράτος που αποτελεί συστημικό κίνδυνο για ολόκληρο τον πλανήτη και όχι μόνο για την Ευρώπη; Σε όσο εξευτελιστική τιμή και να πουληθούν τα κόκκινα δάνεια πολύ δύσκολα τα όποια funds επενδύσουν σ΄αυτά θα καταφέρουν να βγάλουν κέρδος. Τα κόκκινα δάνεια που καραδοκούν στις ελληνικές τράπεζες θα μπορούσαν να διαλύσουν την ζώνη του Ευρώ. Και θα το κάνουν…

. .

..

. . . ..



Πηγή