[ccpw id="136103"]

Όπως η αξία κάθε στιγμής έγκειται στην έντασή της. Κι όποιος σκεπτόμενος Ελληνας γνωρίζει πόσα χρόνια, πόσες μέρες και ώρες , ακόμη και πόσες στιγμές, ασωτεύτηκαν σε τούτο τον τόπο χωρίς πλήρωση, θέλει το πέρασμα του από την Ιστορία να μην είναι το μικρό χαλίκι που εξουσιάζεται από την παλίρροια.
Του Στέλιου Συρμόγλου
Περισσότερο από κάθε άλλη φορά η προβολή της πολιτικής βλακείας και του πολιτικού καιροσκοπισμού-οπορτουνισμού διεκδικούν το χώρο τους στο δειγματολόγιο των αντιδράσεων που ρυθμίζουν την πορεία της κοινωνίας.
Και η προβολή τούτη γίνεται με αυθάδεια και επιτρέπει τις ακάθαρτες επιμιξίες με τα πλήθη. Το χθεσινό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια κατέδειξε την εγχώρια πολιτική βλακεία, αλλά και την ελαφρότητα των απόψεων όπως διατυπώνονται στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το facebook να διατηρεί την πρωτοκαθεδρία.
Ποταμοί από λέξεις και ασυνάρτητες απόψεις σ’ ένα πλέγμα άγνοιας και ιδεολογικών αγκυλώσεων, με την ελληνική γλώσσα να βγαίνει “λαβωμένη” και τη λογική με την έλλειψη ιστορικής συνείδησης να ισοπεδώνονται από τον οδοστρωτήρα της βλακείας και της ελαφρότητας.
Είναι καιρός σε τούτη τη χώρα να επιχειρήσουμε μια κάθαρση γενική των λέξεων και των εννοιών για να μη νοθεύουμε την ειλικρίνεια των προθέσεών μας, κι ακόμη το σημαντικότερο, για να σταθεροποιούμε στη συνείδησή μας τους στόχους των προσπαθειών μας χωρίς παραπλανητικά φενακίσματα.
Είναι καιρός να παύσουμε να είμαστε θύματα της πολιτικής βλακείας και ανικανότητας, θύματα μιας μηχανοκρατικής πολιτικής αντίληψης με οδυνηρές συνέπειες για τα εθνικά μας συμφέροντα.

. .

..

. . . ..



Πηγή