Ήταν μια συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην Καλαμάτα, αφιερωμένη στο “θύμα της φασιστικής επίθεσης” Πέτρο Κωνσταντινέα. Το τελευταίο απόκτημα της πινακοθήκης των ηρώων του Σύριζα. 
Από: capital.gr
Του Μανόλη Καψή
Αυτού του πρώην μπαρουτοκαπνισμένου (στην κυριολεξία…) διαιτητή και σήμερα βουλευτή, που ορισμένοι αρχειομαρξιστές του διαδικτύου ανακάλυψαν τις περίεργες, ολίγον (έως πολύ…), χρυσαυγίτικες αναρτήσεις του, από το πρόσφατο παρελθόν. Όπως τότε που ισχυριζόταν ότι δολοφονήθηκε, λέει, ο πρώην διευθυντής του FBI, επειδή ανακάλυψε “ότι μας ψεκάζουν” (sic), ή όταν ισχυριζόταν ότι η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους ήταν στημένη “εκ των έσω” και μας κρύβουν την αλήθεια και μας παραμυθιάζουν με τα αεροπλάνα των τζιχαντιστών του Μπιν Λάντεν. Σας θυμίζει κάτι; Ποιοι άλλωστε είχαν ενημερωθεί και δεν πήγαν στη δουλειά τους εκείνη την ημέρα; Ο Πέτρος ξέρει… Εκ των έσω.
Εν πάση περιπτώσει, ο Κωνσταντινέας, που όπως μας πληροφορούσε κάποτε ντυμένος Σπαρτιάτης με κράνος και περικεφαλαία, είναι “proud to be Greek”… είδε κάποια στιγμή το φως το αληθινό, το διεθνιστικό και ανέβηκε στο αριστερό τρενάκι του Σύριζα. Βουλευτής πλέον δικαιούται να το ρίξει έξω, να πιει και ένα ποτήρι παραπάνω. Στην Πάολα, γιατί όχι; Τώρα ίσως ήταν λίγο ατυχές ότι το ίδιο βράδυ, δεκάδες άνθρωποι πνίγονταν στη Μάνδρα, αλλά τι να κάνει και ο Πέτρος. Δεν ήταν στη δική του βάρδια, που θα έλεγε και η Ρένα Δούρου. Τι να κάνει; Να πάει να σκουπίζει τα νερά; Δεν έχει ανάγκη άλλωστε για βοήθεια η Ρένα. Μια χαρά τα καταφέρνει και μόνη της. Ρωτήστε . Μάτι. Κι αν δεν με πιστεύετε, ρωτήστε την Παπασπύρου.
Εν πάση περιπτώσει, ο Πέτρος Κωνσταντινέας είναι και βουλευτής και θύμα φασιστικής επίθεσης. Δεν είναι λίγο. Τώρα για τα πραγματικά περιστατικά της επίθεσης υπάρχει μια αμφιβολία και ένα μπέρδεμα, αλλά έτσι είναι αυτές οι υποθέσεις. Σκοτεινές. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι και ο Πέτρος ο Κωνσταντινέας μας μπέρδεψε λίγο. Να, για παράδειγμα, όταν “ποστάρησε” εκείνη τη φωτογραφία από το κρεβάτι του πόνου στο νοσοκομείο, και τελικά απεδείχθη ότι ήταν η ίδια φωτογραφία που είχε ανεβάσει και το 2017, που είχε επίσης νοσηλευτεί, αγνοώ για ποιον λόγο. Τώρα γιατί να ανεβάσεις όμως στο Facebook παλιά φωτογραφία, όταν προχθές έπεσες θύμα φασιστικής επίθεσης; Με βάζει λίγο σε σκέψεις. Αλλά αυτά συμβαίνουν στα θύματα των φασιστικών επιθέσεων. Μπερδεύονται.
Εν πάση περιπτώσει, ο Πάνος Σκουρλέτης, που χοροστάτησε στη συνέντευξη Τύπου για το θύμα της φασιστικής επίθεσης, Πέτρο Κωνσταντινέα, ουδόλως προβληματίζεται γι’ αυτές τις λεπτομέρειες. Ούτε και για τα “ελληνικά” του Πέτρου Κωνσταντινέα προβληματίζεται. Είπαμε, λεπτομέρειες. Όταν λέει για παράδειγμα ο Πέτρος ότι “μέσω των καταστάσεων που έχω ζήσει, έχω πάρει μια πρωτοβουλία του εαυτού μου και στις ιδέες μου ότι αρμόζομαι σε έναν χώρο που έχουν ελεύθερες ιδέες, που δεν βαστιούνται από τους ανθρώπους”, εγώ φοβήθηκα ότι έχει ακόμα διάσειση από τα χτυπήματα των φασιστών. Αλλά όχι. Ο Πάνος Σκουρλέτης τα μετέφρασε και τα απέδωσε σε άψογα ελληνικά. Έτσι είναι οι αντιφασίστες. Και μεταφραστές.
Η συνέντευξη Τύπου κύλισε σχετικά ομαλά. Άλλωστε ο Πάνος Σκουρλέτης, οπαδός παιδιόθεν του ήπιου πολιτικού διαλόγου, της συναίνεσης και της μετριοπάθειας, αντιμετώπισε τους ερωτώντες με εκείνο το μειλίχιο ύφος που τον διακρίνει. Και τον ξεχωρίζει, θα λέγαμε. Συνοδευόταν από έναν άλλο ειρηνιστή, αντιφασίστα. Τον Γιώργο Κατρούγκαλο, που άφησε εποχή όταν βάφτισε “καζούρα” και δικαιολόγησε έτσι τους βίαιους προπηλακισμούς των Συριζαίων σε βάρος των Σαμαροβενιζέλων.
Σχετικά ομαλά όμως… Η θεατρική παράσταση λίγο έλειψε να ρίξει κουρτίνα, όταν ένας αναιδής είχε την άτυχη ιδέα να ρωτήσει τους πρωταγωνιστές της αντιφασιστικής πάλης πώς σχολιάζουν κι αν νιώθουν την ανάγκη να κάνουν αυτοκριτική για τα βίαια επεισόδια και τους τραμπουκισμούς που προκάλεσαν οι Συριζαίοι (και της Καλαμάτας), σε βάρος των “μνημονιακών γερμανοτσολιάδων”, την εποχή του “μεγάλου ψέματος” του Αλ. Τσίπρα.
click here
Οι αντιδράσεις ήταν οι αναμενόμενες. Ο Πάνος Σκουρλέτης τον κατηγόρησε περίπου για στημένο προβοκάτορα και του αφαίρεσε τον λόγο, η δε κυρία του ντόπιου Σύριζα, που κοσμούσε με την παρουσία της το πάνελ των επισήμων του αντιφασισμού, επαναλάμβανε συνεχώς. “Ο (γραμματέας του Σύριζα Καλαμάτας) Μωρακέας δεν έχει καμία σχέση με τα επεισόδια”. Και μετά κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο το βίντεο, με τον Μωρακέα να το παίζει Κασιδιάρης… με ολίγη από Μιχαλολιάκο (βλ. You tube).
Αλλά όλα αυτά είναι λεπτομέρειες. Όταν έχεις “πάρει μια πρωτοβουλία του εαυτού σου και αρμόζεσαι σε έναν χώρο με ελεύθερες ιδέες”, όλα είναι δυνατά. Ακόμα και να κοροϊδεύεις όλον τον κόσμο με προκλητικό τρόπο. Ακόμα και να αρνείσαι αυτό που όλοι βλέπουμε σε βίντεο. Ακόμα και τις παλαιές σου δηλώσεις. Ακόμα και με fake φωτογραφίες από το κρεβάτι του πόνου.
Υ.Γ.: Το καλύτερο σχόλιο που γράφτηκε (στο .) για την πάλη του Πέτρου Κωνσταντινέα με τις ορδές των φασιστών ήταν ότι μόνο τρεις άνθρωποι έχουν βγει αλώβητοι, από σύγκρουση με 30 εχθρούς. Ο Μπρους Λι, ο Τσακ Νόρις και ο Πέτρος Κωνσταντινέας. Εξαιρετικό, ομολογώ…

. .

..

. . . ..



Πηγή

Share.