Λίγοι μήνες απέμειναν μέχρι τις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν ανά πάσα στιγμή πλέον. Στις εκλογές αυτές, οπότε κι αν πραγματοποιηθούν, εκτιμώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Τσίπρας θα υποστούν καθοριστικής σημασίας ήττα που θα επηρεάσει άμεσα την μετεκλογική του συγκρότηση κι ενδεχομένως να αμφισβητήσει ακόμα και την ηγεσία του. Υπάρχουν ορισμένοι που ισχυρίζονται ότι θα μπορούσε να κλείσει τη διαφορά που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ, χάρις στις παροχές που θα δώσει το προσεχές διάστημα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ
Από: marketnews.gr
Το αμφισβητώ σφοδρά. Οι προεκλογικές παροχές ουδέποτε ωφέλησαν ένα κόμμα που έχει απαξιωθεί στην συνείδηση της πλειοψηφίας του λαού. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα. Όσες παροχές κι αν δοθούν, ο κόσμος θα τις πάρει από τον ΣΥΡΙΖΑ και θα ψηφίσει τη ΝΔ για να φύγουν από την εξουσια ο Τσίπρας κι οι σύντροφοί του. Αυτός ίσως δεν το καταλαβαίνουν πολλοί, κυρίως διότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στην εξουσία και η κρατική εξουσία συνεχίζει να προκαλεί δέος σε πολλούς.
Όποιος όμως μελετά συστηματικά τις δημοσκοπήσεις, διαπιστώνει μια πολύ σκληρή αλήθεια για το κυβερνών κόμμα. ΠΟΤΕ άλλοτε την τελευταία 20ετία, οι δημοσκοπήσεις δεν ήταν τόσο αρνητικές για το κόμμα που κυβερνά και τον εν ενεργεία πρωθυπουργό, ένα χρόνο πριν από το τέλος της κοινοβουλευτικής τους θητείας. ΠΟΤΕ. Ούτε καν επί Γιώργου Παπανδρέου ούτε επί Σαμαρά. Μάλιστα τα ποιοτικά στοιχεία όλων των ερευνών είναι εξαιρετικά αρνητικά για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Συγκρίνοντας το σήμερα με τις προηγούμενες εκλογές, η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ είναι η μεγαλύτερη καταγεγραμμένη σε όλες τις έρευνες.
Αυτό δεν σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταρρεύσει ή ότι θα πέσει σε μονοψήφια ποσοστά, όπως κάποιοι ανοήτως ισχυρίζονται, Το σύστημά μας είναι δικομματικό, Για να κατακρημνιστεί ένα κόμμα εξουσίας, θα πρέπει να το αντικαταστήσει κάποιο άλλο. Όπως συνέβη το 1977 με το ΠΑΣΟΚ που αντικατέστησε την Ένωση Κέντρου και το 2012 που ο ΣΥΡΙΖΑ αντικατέστησε το ΠΑΣΟΚ ως το δεύτερο κόμμα του δικομματισμού. Σήμερα δεν υπάρχει κάποιο κόμμα που μπορεί να πάρει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΚΙΝΑΛ ούτε κάποιο άλλο. Το πιθανότερο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχοντας όμως υποστεί μεγάλη ήττα, δομικής και θεσμικής σημασίας από τη ΝΔ, που θα σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

. .

..

. . . ..



Πηγή

Share.