fantareis /Pixabay
Είχα δυο αγάλματα περίφημα, μια γυναίκα κι ένα βασιλόπουλο, ατόφια- φαίνονταν οι φλέβες, τόσην εντέλειαν είχαν. Όταν χάλασαν τον Πόρο,τα ‘χαν πάρει κάτι στρατιώτες, και στ” Άργος θα τα πουλούσαν κάτι Ευρωπαίων χίλια τάλαρα γύρευαν. […]
Πήρα τους στρατιώτες, τους μίλησα: «Αυτά και δέκα χιλιάδες τάλαρα να σας δώσουνε, να μη καταδεχτείτε να βγουν από την πατρίδα μας. Γι’ αυτά πολεμήσαμε».
(Απομνημονεύματα Μακρυγιάννη, 1829 – 1850)
του Μιχάλη Χαιρετάκη
Είχαμε δέκα χιλιάδες και κάτι ακίνητα περίφημα, με κάτι χαλάσματα μερικά, χιλιάδων χρόνων. Κάτι άχρηστα ρημάδια που άρεσαν στους ξένους φίλους μας.
Πήρα τους υπουργούς τους μίλησα:«Τι τα θέλουμε τα ρημάδια, άχρηστα μας είναι,φτιάξτε μια λίστα μόνο με αριθμούς για να μη μας πάρουνε χαμπάρι, το πόπολο, οι απο κάτω οτι τα ξεπουλάμε και δώστε τα να πάνε στο καλό»
(Απομνημονεύματα Μακρυχέρη 2015 – 2019)
Το πρώτο απόσπασμα είναι απο τα Απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη , ένα κομμάτι της ιστορικής μας μνήμης, αυτής που αν δεν υπάρχει, δεν υπάρχει έθνος, μόνο ενας πολτός ψηφοφόρων που ξεμυαλίζονται απο παροχές και φράγκα ή παρασύρονται έντεχνα απο ψεύτικες δημοσκοπήσεις που παρουσιάζουν το άσπρο για μαύρο και το ανάποδο.
Το δεύτερο κομμάτι θα το γράψει ο ιστορικός του μέλλοντος, προσθέτοντας μια δόση πικρού σαρκασμού για να δείξει πως ενας άλλοτε περήφανος λαός, ενα έθνος ανάδελφο που έζησε για αιώνες ελεύθερο σε ποτισμένα με αίμα απο αγώνες για ελευθερία χώματα, υποδουλώθηκε και εξοντώθηκε απο μια δράκα προδοτών και οικονομικών δολοφόνων.
10.119 ακίνητα κυριότητας Ελληνικού Δημοσίου, πέρασαν στα μουλωχτά, “με ενα νόμο και ενα άρθρο”, όπως έλεγε και ένας παλιοψεύτης κάποτε, στα χέρια του ΕΤΑΔ, για να τα πουλήσει ή να τα ενοικιάσει για 99 χρόνια.
Η έκτασή τους; 511 και κάτι τετραγωνικά χιλιόμετρα, όση περίπου έχουν η Λήμνος και η Πάτμος μαζί.
Ανάμεσα σε αυτά και χώροι αρχαιολογικού ενδιαφέροντως όπως διαβάζουμε, κομμάτια απο την ιστορία του λαού μας. Η απάντηση αστεία την παραθέτω παρακάτω:
“Το σύνολο των ακινήτων θα επανελεγχθεί, όπως αναφέρεται . ΦΕΚ, με την υποστήριξη όλων των αρμοδίων αρχών και φορέων. Για όλες τις εξαιρέσεις, κατά περίπτωση, θα αποφανθεί η εκάστοτε αρμόδια αρχή (Δασική Υπηρεσία, Εφορείες Αρχαιοτήτων, Κτηματικές Υπηρεσίες, κ.λπ.).
Τα αρχαιολογικά μνημεία της χώρας μας είναι πολιτιστική κληρονομιά των Ελλήνων και των επόμενων γενεών και δεν τίθεται θέμα παραχώρησης. Η εξαίρεση στο νόμο είναι σαφής και δεν πρέπει να παρερμηνεύεται.
Μετά τον επανέλεγχο και με τα στοιχεία που θα προκύψουν, θα επικαιροποιηθούν τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα στο Κτηματολόγιο.
Γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια να γίνει πλήρης και ακριβής η καταγραφή των ακινήτων του Δημοσίου, διαδικασία που απαιτεί ευρεία συνεργασία.”
Με άλλα λόγια δηλαδή στα μουλωχτά και χωρίς κανέναν έλεγχο (το παραδέχονται) έδωσαν 10.119 ακίνητα απο την περιουσία του Δημοσίου για εκποίηση, αξιοποίηση τη λένε αυτοί και οταν τους έπιασαν με τη γίδα στην πλάτη, άρχισαν να σφυρίζουν τσάμικο, να ψελλίζουν ψέματα και να ρίχνει ο ένας το φταίξιμο στον άλλο.
Τούτοι εδώ οι γιαλατζί αριστεροί (και επαναστάτες “της πορδής με τα λεφτά του λαού” για να παραφράσω ενα γνωστό τραγούδι) για να κλείσουν την αξιολόγηση, για ένα βλέμμα συμπόνοιας της Μέρκελ και του Σόιμπλε, οχι ακίνητα και μνημεία, τη μάνα τους και τον πατέρα τους, το σόι τους ολόκληρο θα ξεπουλούσαν.
Και έρχονται μετά και λένε, συγγνώμη δεν προκάναμε να τα δούμε αναλυτικά, τώρα όμως που τα δώσαμε,βεβαίως θα τα μελετήσουμε και όποια δεν ειναι για πούλημα θα τα πάρουμε πίσω.
Εσείς βέβαια που ψυλλιασμένοι αναγνώστες διαβάζετε αυτό το άρθρο,δεν πιστεύετε σίγουρα οτι ένας ψεύτης θα τηρήσει την υπόσχεσή του και οτι θα σφυρίξετε κλέφτικα οταν τα ξαναδείτε να επιστρέφουν, γιατί πολύ καλά γνωρίζετε οτι αντί γι αυτό θα σφυρίζουν αδιάφορα οι κλέφτες…

. .

..

. . . ..



Πηγή

Share.