Στην αρχή νομίζαμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας εκ παραδρομής «ξεφούρνισε» το φοβερό επιχείρημα για τις συντάξεις των 70άρηδων που δεν είναι διαρθρωτική αλλαγή επειδή θα σβήσουν με τον χρόνο.
Γράφει ο Πάνος Αμυράς*
Το ξανακούσαμε τουλάχιστον 5 φορές από το βίντεο της συνέντευξης Τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, το διαβάσαμε στο απομαγνητοφωνημένο κείμενο και τελικώς το κάναμε πρώτο θέμα στον «Ελεύθερο Τύπο» την επομένη της συνέντευξης με τίτλο «Μακάβριος για τις μειώσεις στις συντάξεις».
Ακόμη και τότε δεν υπήρξε κάποια αντίδραση από το συνήθως λαλίστατο Μαξίμου, ούτε καταγγελία για «fake news» ή διαστρέβλωση του πολιτικού λόγου του πρωθυπουργού. Χθες δόθηκε η εξήγηση για την αφωνία των προπαγανδιστών.
Δεν ήταν κάποιο φραστικό λάθος του πρωθυπουργού αυτό που ειπώθηκε στη Θεσσαλονίκη αλλά βασική κυβερνητική γραμμή. Το ασφαλιστικό θα το λύσει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον θάνατο των συνταξιούχων και όχι με «ημίμετρα» τύπου μειώσεων στις αποδοχές.
Το είχε περιγράψει στη Θεσσαλονίκη ο κ. Τσίπρας λέγοντας ότι οι 70άρηδες θα σβήνουν με την πάροδο του χρόνου, το εξειδίκευσε χθες στους επενδυτές του Λονδίνου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, προκειμένου να τους πείσει για τις προοπτικές του ασφαλιστικού συστήματος και κατ’ επέκταση της οικονομίας.
«Δεν υπάρχει κομψός τρόπος για να το διατυπώσω, αλλά αυτοί οι άνθρωποι -οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο. Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 δεν θα βρίσκονται πια εδώ. Συνεπώς δεν θα υπάρχει κάποια επίπτωση στη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος». Αυτά είπε ο Τσακαλώτος περιγράφοντας το πόσο απλή είναι η λύση του συνταξιοδοτικού. Ακόμη και ένας υπάλληλος σε γραφείο τελετών θα μπορούσε να το έχει σκεφτεί και όχι κοτζάμ καθηγητής της Οξφόρδης που ηγείται του υπουργείου Οικονομικών.
Η κυβέρνηση της Αριστεράς που θα έβαζε τους ανθρώπους πάνω από τους αριθμούς τώρα εγγυάται το μέλλον του ασφαλιστικού με τον βέβαιο θάνατο των συνταξιούχων. Οπως το πλεόνασμα στον προϋπολογισμό προκύπτει από την υπερφορολόγηση, τη μείωση των κοινωνικών δαπανών και το πετσόκομμα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων έτσι και το πλεόνασμα στο συνταξιοδοτικό θα προκύψει από τους σημερινούς μελλοθάνατους που έχουν βγει στη σύνταξη.
Το μόνο που απομένει στην κυβέρνηση είναι να καλέσει σε ευθανασία τους υπόχρεους για να λυθεί μία ώρα αρχύτερα το πρόβλημα. Αλήθεια, θα βρεθεί έστω και ένας συνταξιούχος που θα ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές;
Νομίζαμε ότι είχαμε δει τα πάντα, όμως το πλεόνασμα κυνισμού και απανθρωπιάς της κυβέρνησης φαίνεται ότι έχει ακόμη πολλά αποθέματα. Κρίμα μόνο που δεν ζει και ο Γκαίτε για να γράψει τη συνέχεια του Φάουστ.
ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
Η είδηση για τη 19χρονη που τραυματίστηκε σοβαρά στο Αγρίνιο ενώ καθόταν αμέριμνη σε ένα παγκάκι της πλατείας έχει περάσει δυστυχώς στα ψιλά της επικαιρότητας. Ενα αθώο κορίτσι που απλώς βρέθηκε σε λάθος τόπο τη λάθος στιγμή λογίζεται πια ως μία παράπλευρη απώλεια ενός «πολέμου» χωρίς καμία λογική και απαξιώνοντας την έννοια της ανθρώπινης ζωής. Αλήθεια, πώς αισθάνεται αυτός ο «αντιεξουσιαστής» που έριξε την κοτρόνα στη 19χρονη; Δικαιώθηκε ο αγώνας του αφήνοντας με σοβαρά τραύματα και ψυχικές πληγές το άτυχο κορίτσι του Αγρινίου; Θα καταλάβουν επιτέλους όλοι ότι η τυφλή βία δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο στην απαξίωση της ανθρώπινης ζωής; Και έως πότε θα ανέχεται η ελληνική κοινωνία αυτή την κατάντια;
Η ΜΠΑΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Το δημοψήφισμα στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, που θα διεξαχθεί στις 30 Σεπτεμβρίου, γέρνει ήδη προς την πλευρά του Ζάεφ. Η αντιπολίτευση ήδη έχει καλέσει τους ψηφοφόρους της να προβούν σε ψήφο κατά συνείδηση διευκολύνοντας τα σχέδια του πρωθυπουργού της χώρας. Χθες, μάλιστα, ο επικεφαλής του VMRO Χρίστιαν Μίτσκοσκι προχώρησε σε ένα ακόμη βήμα συμβιβασμού λέγοντας ότι εάν ο Ζάεφ κερδίσει το δημοψήφισμα τότε η αντιπολίτευση δεν θα τον εμποδίσει στις συνταγματικές αλλαγές, καθώς θα απαιτηθεί τα 2/3 των βουλευτών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα Σκόπια θα έχουν καθαρίσει με τη συμφωνία των Πρεσπών μέχρι τα Χριστούγεννα και η μπάλα θα μεταφερθεί στην Ελλάδα.

. .

..

. . . ..Πηγή

Share.