Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες είναι έτοιμοι να αποσύρουν την στήριξή τους στο κυβερνητικό σχήμα
Είναι πολύ πιθανό την Δευτέρα να μην έχουμε κυβέρνηση εξαιτίας της προκλητικότητας του Κοτζιά απέναντι στους Ανεξάρτητους Ελληνες. Ηδη ακούγονται τα ονόματα των υποψήφιων αντικαταστατών του σημερινού ΥΠΕΞ καθώς οι Ανεξάρτητοι Ελληνες είναι έτοιμοι να αποσύρουν την στήριξή τους στο κυβερνητικό σχήμα.

Αναδημοσίευση από: kourdistoportocali.com
Από την Ιόλη Πιερίδη
Ο Κοτζιάς προανήγγειλε-έχοντας άγνοια κινδύνου-την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από άλλα κόμματα και ανεξάρτητους βουλευτές (είναι πολλά τα λεφτά Αρη!), όταν αυτή θα έρθει στην Βουλή μετά τον Ιανουάριο.
Ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ Θεόδωρος Τοσουνίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, επέμεινε στο ότι με τις δηλώσεις του ο κ. Κοτζιάς προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα στην κυβερνητική συνεργασία.
“Πρέπει να είναι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του”, τόνισε ο κ. Τοσουνίδης, ενώ αφήνοντας αιχμές εναντίον του Νίκου Κοτζιά είπε ότι δεν δοκιμάστηκε στον στίβο της πολιτικής καθώς δεν είναι εκλεγμένος από τον λαό και τόνισε ότι οφείλει .υς ΑΝΕΛ την υπουργική καρέκλα του.
“Θα συνεχίσουμε να παράγουμε έργο με αυτή την κυβέρνηση μέχρι να χτυπήσει την πόρτα της Βουλής η Συμφωνία των Πρεσπών”, ανάφερε, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο οι ΑΝΕΛ να ρίξουν την κυβέρνηση πριν ψηφιστεί η συμφωνία στην Βουλή.
Όπως ήταν αναμενόμενο, κύκλοι του υπουργού Εξωτερικών αντέδρασαν, σχολιάζοντας ότι “την κυβερνητική συνεργασία υπονομεύουν αποκλειστικά και μόνο εκείνοι που απειλούν διαρκώς ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση και όχι όσοι λένε ότι αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει το έργο της με τη λήξη της τετραετίας”.

. .

..

. . . ..Πηγή

Share.