[ccpw id="136103"]

Ευελπιστούσαμε ότι οι εκκλήσεις του Antinews στον Κυριάκο Μητσοτάκη να στρίψει το τιμόνι δεξιά θέτοντας έτσι τις βάσεις για να κατακτηθεί η αναγκαία αυτοδυναμία ώστε να καταστεί ισχυρός και να κυβερνήσει απρόσκοπτα θα έπιαναν τόπο.
Από: antinews.gr
Δυστυχώς αποτύχαμε.
Αντίθετα, είδαμε έναν Μητσοτάκη στη ΔΕΘ να απορρίπτει μετά βδελυγμίας την δεξιά ιδεολογία και να στρέφει το τιμόνι αριστερά.
Πραγματικά μείναμε άναυδοι. Άραγε δεν βλέπει ότι διεθνώς πλέον ο κόσμος στρέφεται προς τα δεξιά σε μια προσπάθεια να αμυνθεί στις αντιλαϊκές πολιτικές που τείνουν να τον εξοντώσουν;
Κι αν δεν θέλει να αναγνωρίσει την διεθνή πραγματικότητα, δεν βλέπει ότι λόγω της αριστερής λαίλαπας που καταστρέφει αδιάκοπα την Ελλάδα τα 3,5 τελευταία χρόνια, και οι Έλληνες από την πλευρά τους, βλέπουν την δεξιά ως σανίδα σωτηρίας;
Αν δεν κάνουμε λάθος, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της ΝΔ κήρυξε ανένδοτο κατά του Τσίπρα και της δυστυχίας που έφερε στον τόπο. Δηλαδή κατά της αριστεράς. Άρα, για ποιο λόγο έκανε αυτό το αδιανόητο άνοιγμα στην αριστερά από το βήμα της ΔΕΘ; Γιατί της δίνει συγχωροχάρτι;
Δεν αντιλαμβάνεται ότι με την στάση του επί της ουσίας διώχνει τους δεξιούς από το κόμμα κλείνοντας την πόρτα στην αυτοδυναμία, που είναι απαραίτητη για να απαλλαγούμε από τον Τσίπρα και την παρέα του;
Προσέξτε, δεν λέμε ότι ένα κόμμα, είτε είναι αριστερό είτε δεξιό, δεν πρέπει να επιδιώκει την διεύρυνση. Αλλά ότι πρέπει να την επιδιώξει εφόσον έχει καταστήσει ανεξίτηλο το ιδεολογικό του στίγμα.
Κάτι που η ΝΔ του Κυριάκου έχει επιμελώς αμελήσει. Προφανώς οι στρατηγοί του κόμματος τον έχουν πείσει να πορευθεί με την ασαφή και χωρίς ιδεολογικό πρόσημο πολιτική του κεντρώου ή μεσαίου χώρου. Η οποία είναι ανύπαρκτη γιατί δεν λέει τίποτα, απλώς χαϊδεύει αυτιά προσπαθώντας να σφετεριστεί ψήφους από όλους του χώρους, κινδυνεύοντας ανά πάσα στιγμή να βρεθεί στο κενό.
Καλώς ή κακώς οι πολιτικές ιδεολογίες είναι δύο. Δεξιά και αριστερά. Και τόσο οι δεξιοί όσο κι οι αριστεροί ηγέτες, πρώτα οχυρώνονται ιδεολογικά και έπειτα κάνουν ανοίγματα στο κέντρο ή τον μεσαίο χώρο.
Ίσως ο Κυριάκος θα έπρεπε να αναθεωρήσει και να στρίψει επιτέλους το τιμόνι προς τα δεξιά και μετά ας κάνει όσα ανοίγματα θέλει στο κέντρο ή στην αριστερά.
Οι εκλογές πλησιάζουν κι αν δεν το κάνει κινδυνεύει να γίνει όμηρος του Τσίπρα. Είτε με την αδυναμία του να μην μπορεί να συνθέσει ισχυρή κυβέρνηση αν δεν είναι αυτοδύναμος, είτε με την καυτή πατάτα (συντάξεις, Μακεδονικό) που ετοιμάζεται να του πετάξει, είτε με τα αλισβερίσια με το ΚΙΝΑΛ για να μην σχηματίσει κυβέρνηση και να οδηγηθούμε σε νέες κάλπες με απλή αναλογική, είτε με την ενδεχόμενη εμπλοκή λόγω μη εκλογής Πρόεδρου της Δημοκρατίας.
Για να απαλλαγεί λοιπόν μια και καλή από την «δεξιά παρένθεση» που ενορχηστρώνει ο Τσίπρας, η στροφή προς τα δεξιά είναι εκ των ων ουκ άνευ.
Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο. Υιοθετεί την γραμμή Σαμαρά τόσο για το λαθρομεταναστευτικό όσο και για τα εθνικά θέματα και έχει την αυτοδυναμία στο τσεπάκι.
Είναι η τελευταία του ευκαιρία, καθώς εάν συνεχίσει να πορεύεται με την γραμμή Τσίπρα στο λαθρομεταναστευτικό και την θολούρα στο Μακεδονικό είναι δεδομένο ότι οι δεξιοί θα του κουνήσουν το μαντίλι… διά παντός.
Και θα έχει μείνει ιδεολογικά μόνος με ένα οικονομικό πρόγραμμα γεμάτο σκιές, προσδοκώντας να τον ψηφίσουν οι κεντροαριστερές χίμαιρες.
Συνεπώς, εάν δεν θέλει να επικρατήσει χάος στη χώρα στην περίπτωση που γίνουν επαναληπτικές εκλογές με απλή αναλογική, όπως είπε στη ΔΕΘ, πρέπει να κοιτάξει δεξιά.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος…

. .

..

. . . ..Πηγή