Oι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών ολοκληρώθηκαν στην ΔΕΘ και πήραμε μια έντονη γεύση για τα σχέδιά τους ενόψει εκλογών που θα γίνουν την Άνοιξη.
Από: crashonline.gr
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν καλύτερος του αναμενομένου.
Σοβαρός και μετριοπαθής. Δεν πρόσθεσε τίποτα σε προηγούμενες υποσχέσεις του γύρω από τον ΕΝΦΙΑ και την φορολογία.
Έδωσε την εικόνα ενός πολιτικού που εν καιρώ κατοχής και μνημονίου σέβεται τον εαυτό του και το ακροατήριο και δεν καταφεύγει στα παχιά λόγια και στα μεγάλα ψέματα.
Και ίσως αυτό στο τέλος του δώσει μεγάλη εκλογική νίκη.
Δεν βομβαρδίζει το ακροατήριο με ψευδαισθήσεις και οράματα που απαιτούν το μαγικό ραβδί του Μέρλιν.
Βέβαια και αυτά ακόμη τα ελάχιστα που υπόσχεται για τη μείωση της φορολογίας, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και των ασφαλιστικών εισφορών, απαιτούν την έγκριση των δανειστών.
Ο Κυριάκος επέκρινε σφοδρότατα τους Θεσμούς λέγοντας ότι υποτιμούν τους Έλληνες και ότι σκότωσαν τα κίνητρα για δημιουργική εργασία και ότι στραγγάλισαν τον ιδιωτικό τομέα φορώντας μια θηλιά στο λαιμό του.
Επέρριψε ευθύνες στους δανειστές γιατί σωπαίνουν την ώρα που βάλλεται το κράτος δικαίου και προσλαμβάνονται άνθρωποι με πλαστά πιστοποιητικά.
Είχε επιτηδευμένα μια γλυκιά αντιμνημονιακής γεύσης η ομιλία του και φυσικά έβαλε κατά της συμφωνίας των Πρεσπών αφήνοντας να εννοηθεί ότι άμα κυρωθεί από την παρούσα Βουλή και γίνει νόμος του Κράτους, τίποτα δεν μπορεί να γίνει στο μέλλον.
Από την άλλη πλευρά ενώπιον του Αμερικανού πρέσβη, τόνισε ότι ο ίδιος και το κόμμα του δεν πρόκειται να κυρώσουν την συμφωνία, είτε σε αυτή είτε στην περίπτωση που έρθει στην επόμενη Βουλή.
Αν συμβεί να έρθει σε περίοδο που είναι αυτός κυβέρνηση, τότε η συμφωνία της ντροπής όπως την χαρακτήρισε, δεν θα περάσει και η διαπραγμάτευση θα αρχίσει από την αρχή.
Όπως αντιλαμβάνεστε, η συμφωνία των Πρεσπών κατά πάσα πιθανότητα θα κυρωθεί μεταξύ Φεβρουαρίου – Μαρτίου και οπωσδήποτε πριν από τις ερχόμενες εκλογές του Μαΐου.
Η μόνη περίπτωση να μην περάσει, είναι να φύγει ο Καμμένος από την κυβέρνηση και υπόλοιπη Βουλή, ΠΑΣΟΚ – Ποταμίσιοι και άλλοι, να μην την ψηφίσουν λόγω πολιτικής φθοράς και αναμενόμενου πολιτικού καταποντισμού.
Φυσικά ο Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι εφόσον η συμφωνία των Πρεσπών γίνει νόμος του κράτους, δεν υπάρχει περίπτωση να ακυρωθεί από την κυβέρνησή του, γιατί θα υπάρξει ταυτόχρονη ένταξη των Σκοπίων στην Ατλαντική συμμαχία και είναι πολύ δύσκολο μετά να τα βάλει η Ν.Δ. και η Ελλάς με όλους τους Δυτικούς συμμάχους, εταίρους και δανειστές.
Η δουλειά του κ. Τσίπρα και του κ. Κοτζιά, θα έχει ολοκληρωθεί και ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ότι θα αρχίσει – και ήδη φαίνεται – ο νέο αλυτρωτισμός των Σκοπιανών.
Η Ν.Δ. προσπάθησε να εμφανιστεί ενωμένη εκεί στη ΔΕΘ.
Ο επί σειρά ετών άφωνος και άλαλος πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, έκανε μια δήλωση μπροστά στις κάμερες αποτελούμενη από μερικές λέξεις και έστριψε αριστερά γρήγορα.
Δήλωση για επερχόμενη εκλογική νίκη έκανε και ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος βρέθηκε στην πρώτη σειρά του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου.
Όσα ακούσατε τα τελευταία δύο σαββατοκύριακα στις ομιλίες και τις συνεντεύξεις του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη, όσα σας άρεσαν, όσα τυχόν υποσχέθηκαν, πρέπει να τύχουν της εγκρίσεως των δανειστών του και του Βερολίνου.
Συγκριτικά πάντως, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται πιο σοβαρός και πιο ειλικρινής και χωρίς έπαρση σε σύγκριση πάντα με τον κ. Τσίπρα που δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφές της τελευταίας τριετίας.
Αυτές που προκάλεσε με τις πολιτικές επιλογές του ή τις ολιγωρίες του.
Από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής βρέθηκα στη Βόρειο Ελλάδα όπου με χαρά διαπίστωσα ότι 2 στους 3 ακούν την εκπομπή μου.
Εκεί στα σύνορα με τα Σκόπια, αντιλαμβάνεσαι πόσο θλίψη, πόση οργή και λύπη έχει προκαλέσει το δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου σε όλους τους Μακεδόνες, σε όλους τους κατοίκους της περιοχής.
Πολύ φοβάμαι ότι ο σημερινός πρωθυπουργός ή η πολιτική του θα αποκτήσουν δυσάρεστες εμπειρίες εάν επιχειρήσουν προεκλογικές περιοδείες στη Πέλλα και στα χωριά της.
Η οικονομική κατάσταση είναι χειρότερη από τα προηγούμενα χρόνια και αυτό μου το είπαν σε όλες τις συνομιλίες που είχα στην Έδεσσα και στην Αριδέα.
Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν και τα νιάτα φεύγουν μακριά, πάνε στο εξωτερικό.
Με την ευκαιρία θέλω να πω στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Τζιτζικώστα, ότι ο δρόμος Θεσσαλονίκης – Έδεσσας δεξιά και αριστερά, ανά 30 μέτρα, έχει κολώνες φωτισμού, πρέπει όμως να έχουν και ρεύμα! Και να ανάβουν τα φώτα!
Δεν μπορεί να έχουν πληρωθεί τόσες εκατοντάδες κολώνες και να μην ανάβουν τα φώτα!
Ομολογώ ότι δεν ξέρω ποιος φταίει, δηλαδή εάν φταίει ο Περιφερειάρχης ή ο Σπίρτζης ή κάποιος άλλος, πάντως η όλη κατάσταση δεν ανήκει σε τμήμα της Ε.Ε.

. .

..

. . . ..



Πηγή

Share.