Εάν αποδεικνύουν κάτι τα αλλοπρόσαλλα εκλογικά σενάρια που διακινούν ο Τσίπρας και η παρέα του, είναι ο πανικός τους μπροστά στην απώλεια της εξουσίας που λάτρεψαν όσο κανείς.
Από: antinews.gr
Αποδεικνύουν επίσης ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται και πορεύονται με την «σοφή» στρατηγική… πετάμε άδεια για να πιάσουμε γεμάτα.
Ή καλύτερα… καταρρέουμε και προσπαθούμε να διαχειριστούμε την ήττα μας.
Αυτό είναι το ζητούμενο αδέρφια, κι όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα.
Οι ολετήρες παίζουν την τελευταία τους ζαριά και έγκειται στην κρίση του λαού αν θα τους αφήσει να διασωθούν.
Αν δηλαδή θα φάνε τον σανό της υποτιθέμενης εξόδου από τα μνημόνια, της δήθεν μάχης κατά της διαφθοράς και της πομφόλυγας του αγώνα για την Ελλάδα της νέας εποχής, επιτρέποντας έτσι στον Τσίπρα να συνεχίσει να μας ταλαιπωρεί με την παρουσία του.
Είναι σίγουρο ότι αν ζούσαμε σε μια χώρα που επικρατούσε η λογική ο εξοστρακισμός του Τσίπρα θα θεωρούταν δεδομένος. Επειδή όμως η εκμαυλισμένη πασοκική γενιά δηλώνει ακόμη παρούσα… ενωμένη δυνατή, πολύ φοβούμαστε ότι ο λαοπρόβλητος θα διασωθεί.
Το κακό είναι, ότι όχι μόνο θα διασωθεί αλλά θα παραδώσει καμένη γη στους επόμενους με στόχο τον εγκλωβισμό και κατ΄ επέκταση την συντριβή τους.
Αυτός είναι ο σχεδιασμός του, απλώς παίρνει μια μικρή παράταση λόγω της τραγωδίας του Ματιού.
Ο Τσίπρας ήταν έτοιμος να προσφύγει πρόωρα στις κάλπες το φθινόπωρο εκμεταλλευόμενος την… έξοδο από τα μνημόνια, αλλά η ανικανότητα του τον εκδικήθηκε. Έτσι, τώρα βρίσκεται παγιδευμένος στο χάος που ο ίδιος δημιούργησε και προσπαθεί να δει πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για την… ηρωική έξοδο.
Θα είναι πριν το 19’, στις αρχές του 19’ ή τον Μάιο του 19’; Παραπέρα δεν πάει… Το καραβάνι κινδυνεύει να το κατασπαράξουν τα σκυλιά.
Κατά την άποψή μας, εκ των πραγμάτων, ο Τσίπρας είναι αναγκασμένος να κάνει εκλογές πριν το 19’.
Αυτό δείχνουν άλλωστε οι χθεσινές δηλώσεις, τόσο του ίδιου όσο και του Βούτση.
Μην βαυκαλίζεστε, αν οι δανειστές συναινούσαν στο αίτημα της κυβέρνησης να μην κοπούν οι συντάξεις θα το είχαν κάνει ήδη δίχως ήξεις αφήξεις.
Τα υπόλοιπα εντάσσονται στην σφαίρα της προπαγάνδας του Μαξίμου, που για μια ακόμη φορά προσπάθησε να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτών, αλλά σκόνταψε στην Κομισιόν και άκουσον άκουσον στον Τσακαλώτο. Οργανωθείτε… σύντροφοι, μέχρι και οι δικοί σας σας αδειάζουν πλέον.
Αλλά ας πούμε ότι ο Τσίπρας θα ξεπεράσει τον σκόπελο των συντάξεων με την ελεημοσύνη που ετοιμάζεται να μοιράσει. Και πάλι, όμως, δεν περισώζεται ο κυβερνητικός βίος λόγω της εθνικής μειοδοσίας του.
Μην τσιμπάτε με τα περί κύρωσης της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή, εφόσον ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους τα Σκόπια.
Ο Τσίπρας, παρά τις διαβεβαιώσεις στον αμερικανικό παράγοντα, δεν είναι κουτός να πάει σε εκλογές με το έκτρωμα ψηφισμένο. Πρώτον γιατί θα ψάχνει την ψήφο του με μεγεθυντικό φακό στη Βόρεια Ελλάδα και δεύτερον διότι πρέπει να γλυτώσει ο συνεταίρος για τις δύσκολες μέρες που έρχονται.
Κι αυτό γίνεται μόνο αν πετάξει την καυτή πατάτα των αδιεξόδων του στον Μητσοτάκη.
Που σημαίνει εκλογές το 18’, μετά από την κύρωση του… πρώτου μεταμνημονιακού προϋπολογισμού (εκτιμούμε ότι τις διπλές εκλογές του Μαΐου θα τις χρησιμοποιήσει προς ανάκαμψη των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ ποντάροντας στην φθορά που θα έχει υποστεί η κυβέρνηση του Μητσοτάκη, απόρροια της… γενναιόδωρης κληρονομιάς του).
Την ίδια στιγμή, θα έχει πολώσει το κλίμα με την σκανδαλολογία (πληροφορούμαστε ότι έρχονται «βραχιολάκια» για μεγαλόσχημους πολιτικούς και επιχειρηματίες), άρα ο νέος σανός θα είναι έτοιμος να καταναλωθεί από τους χαχόλους.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι τι κάνει η ΝΔ για να αποτρέψει τα νοσηρά σχέδια του λαοπλάνου.
Έκτος από την επανάληψη για μείωση φορολογίας και εισφορών έχει κάτι πιο πρωτότυπο να προτείνει;
Αυτή τη ρημάδα τη δεξιά, θα την αγκαλιάσει επιτέλους για να την καταστήσει αυτοδύναμη και να εξοβελίσει την λαίλαπα της αριστεράς ή θα συνεχίσει να ομνύει στην φιλελέφτ ατζέντα λειτουργώντας επί της ουσίας ως δεκανίκι του Τσίπρα;
Έχουν καταλάβει στην Πειραιώς ότι εάν η κυβέρνηση του Μητσοτάκη δεν είναι ισχυρή δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί το μπάχαλο που θα της έχει κληροδοτήσει ο Τσίπρας και τα εσωκομματικά αδειάσματα που ετοιμάζουν οι Βαρόνοι της ΝΔ αν δεν υλοποιηθούν τα ρουσφέτια τους; Κάτι που θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και την πτώση της;
Αναμένουμε εναγωνίως την ομιλία του Κυριάκου στη ΔΕΘ μπας και διαψευστούμε…

. .

..

. . . ..

Πηγή

Share.