[ccpw id="136103"]

Εκτιμώ ότι θα πάμε σύντομα στις κάλπες μέσα σε κοχλάζουσα πολιτική ατμόσφαιρα.Κοινωνία και οικονομία θα εισέλθει για ένα διάστημα στην κόλαση του Δάντη. Θα ψηφίσουμε μέσα σε ατμόσφαιρα σκανδάλων, νέων δήθεν αποκαλύψεων και ποταμών λάσπης.
Από: crashonline.gr
Ο Τσίπρας θα εμφανιστεί ως νέος αρχάγγελος της κάθαρσης, ως Άγιος Γεώργιος – και άθεος – που μάχεται το παλαιό, σάπιο και βρώμικο πολιτικό κατεστημένο.
Θα έχουμε τη θεωρία του αείμνηστου Μένιου Κουτσούγιωργα σε νέα έκδοση, δηλαδή την μάχη ανάμεσα στο κόσμο του φωτός . κόσμο του σκότους που αποτελεί φυσικά ο Μητσοτάκης, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.
Ο Τσίπρας θα σακατέψει για ακόμα μια φορά την ήδη ψυχορραγούσα αγορά και θα χάσει τις εκλογές σε μια απέλπιδα προσπάθεια να συγκεντρώσει ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό.
Δυστυχώς δεν έχει αντιληφθεί ότι είναι πλέον και αυτός και ο πολιτικός συνεταίρος του μισητά πρόσωπα και μη δημοφιλή στην συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
Και ο Μητσοτάκης είναι αντιπαθής σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού αλλά δεν έχει ακόμη κυβερνήσει και ο κόσμος σε όλη τη χώρα – μετά από όσα είδε να κάνει ο Τσίπρας – φωνάζει να φύγει η χολέρα!
Οι άνθρωποι που υλοποίησαν με τέτοια ψυχρότητα το τρίτο μνημόνιο και που χωρίς να ρωτήσουν κανέναν υπέγραψαν την συμφωνία των Πρεσπών.
Πολλοί σοβαροί άνθρωποι εκτιμούν, ότι πάνω από την Λάρισα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν θα βρουν ούτε τη ψήφο τους.
Εκτιμώ ότι θα πάμε σύντομα σε εκλογές για δύο λόγους:
Ο πρώτος είναι το ισχυρό πολιτικό ένστικτο αυτοσυντήρησης που έχει ο Αλέξης Τσίπρας. Όσο πιο νωρίς πάει τόσο πιο μεγάλες δυνάμεις θα συγκρατήσει γύρω του., Όσο πιο αργά πάει τόσο πιο δυνατός θα έρθει στην εξουσία ο Μητσοτάκης. Αυτό είναι νομοτελειακό και δεν πρόκειται να ανατραπεί ούτε από νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Νοβάρτις ούτε με επιθέσεις εναντίον του Μαρινάκη, ούτε με δημοσιεύματα για τα χρέη των κομμάτων.
Όλη αυτή η ποινικοποίηση της πολιτικής ατμόσφαιρας θα σαρώσει ως τσουνάμι την ελληνική κοινωνία, θα φέρει τεράστια δυσφορία σε οικονομικούς παράγοντες, θα στείλει τη χώρα αρκετά μέτρα πίσω και θα δημιουργήσει εντάσεις και διαθέσεις απέραντου ρεβανσισμού σε πολιτικούς και πολίτες.
Ο Τσίπρας και κάποιοι θέλουν αυτή τη πόλωση, την μεγάλη αναταραχή για να οριοθετηθούν οι εκλογικές δυνάμεις και να υπάρξει ένας νέος διπολισμός που θα συντηρήσει στα πράγματα τον εθνομηδενιστή και ιδιαίτερα ατομιστή Αλέξη.
Ο δεύτερος λόγος που θα πάμε το συντομότερο σε εκλογές είναι ότι η Ευρώπη με πρώτο τον Γιούνκερ υπογραμμίζει ότι τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί πρέπει να εφαρμοστούν.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να αναβάλλει τις νέες περικοπές συντάξεων και αφορολόγητου ή τουλάχιστον να σαλαμοποιήσει την εφαρμογή τους να κοπούν τμηματικά.
Οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε ελεύθερη πτώση επιδιώκουν να μεταφέρουν το σύνολο προβλημάτων που δημιούργησαν, όλες τις ζημιές που υπέστη το κράτος στην επόμενη κυβέρνηση.
Θέλουν να τοποθετήσουν όλες τις καυτές πατάτες στην αγκαλιά του Μητσοτάκη και να ροκανίσουν εκ προοιμίου τον χρόνο του στην εξουσία μέχρι τις προεδρικές εκλογές το 2020. Εκεί ευελπιστούν ότι θα ανατρέψουν οποιαδήποτε κυβέρνηση βγει από τις εκλογές και κληθεί να διαχειριστεί την διευρυμένη φτωχοποίηση που θα φέρει η νέα μείωση εισοδημάτων των Ελλήνων.
Άλλωστε λόγω της υπερφορολόγησης τα πράγματα είναι πολύ άσχημα στην αγορά.
Ήδη οι πρώτες σελίδες των εφημερίδων έχουν αρπάξει φωτιά και προβάλλουν ότι τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων βγήκαν από τα αρχεία και απασχολούν πλέον τον Εισαγγελέα.
Μάλιστα οι προσκείμενες στον ΣΥΡΙΖΑ εφημερίδες τονίζουν ότι αυτά τα δάνεια της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ ξεπερνούν χωρίς τους τόκους τα 300 εκ. και 60 τραπεζικοί και ταμίες των κομμάτων καλούνται ως ύποπτοι για κακουργήματα.
Πρόκειται για 13 στελέχη της Εθνικής Τράπεζας και 37 της Αγροτικής. Επίσης αναμένεται να ξαναδούμε πηχιαίους τίτλους για την Νοβάρτις στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων .
Δυστυχώς – και το λέω αυτό λόγω της πολύχρονης πείρας μου – δεν πρόκειται τίποτα από ΄΄όλα αυτά να μειώσει την καθολική διάθεση του λαού να ανατρέψει τον Τσίπρα, και να τον τιμωρήσει στέλνοντάς τον σπίτι του.
Κακά τα ψέματα οι δημοσκοπήσεις και μάλιστα μετά την συμφωνία των Πρεσπών δείχνουν ότι ο Αλέξης έχει απέναντί του το 80-85% του συνόλου του εκλογικού σώματος.
Ουδείς τον πιστεύει και η συντριπτική πλειοψηφία αναμένει την αναχώρησή του. Για την ακρίβεια θα βγάλει στεναγμό ανακούφισης.
Η περίφημη καραμανλική διεύρυνση της συγκυβέρνησης του Γοργοπόταμου προκαλεί διάφορες αναταράξεις και κονταροχτυπήματα.
Η γενική απορία για την αφωνία, την αλαλία του Κώστα Καραμανλή που αναπόφευκτα φέρνει δημοσιογραφικά ερωτήματα και κριτική για όσα ευθύνεται σχετικά με το μνημόνιο, ενοχλεί τον πρώην πρωθυπουργό και το περιβάλλον του που χθες διοχέτευσαν την αντίδρασή του εναντίον του ΔΟΛ και του κ. Παπαχρήστου λέγοντας ότι «γιατί κατηγορείτε εμένα ως συναλλασσόμενο με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα αφού η ιδιοκτησία σας, ο σημερινός ιδιοκτήτης του ΔΟΛ, δήλωσε την 1η Μαΐου του 2018 ότι έχει βοηθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και έχει συναντηθεί αρκετές φορές με τον κ. Τσίπρα».
Η αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού ανιχνεύεται σήμερα στα άρθρα των εντύπων των εφημερίδων του κ. Φιλίππάκη. Και μπορεί να τη διαβάσει στο άρθρο του Μανόλη Κοττάκη στην Εστία.
Θα πω μια καλημέρα στον κ. Καραμανλή και να μου επιτρέψει να επισημάνω τα εξής: Ο σημερινός ιδιοκτήτης του ΔΟΛ δεν έχει λάβει μέρος, δεν έχει πρωταγωνιστήσει σε συγκέντρωση του αστρονομικού χρέους της χώρας.
Δεύτερον είναι επιχειρηματίας και εξ ορισμού συναλλασσόμενος ή συνομιλητής των εκάστοτε κυβερνήσεων. Πολύ περισσότερο και ως πρόεδρος ιστορικής ποδοσφαιρικής ομάδας με εκατομμύρια οπαδούς.
Μπορεί να διαμορφώνει ΄’άποψη με τα έντυπά του (αυτό συμβαίνει σε όλο το πλανήτη με τις εφημερίδες και τους ιδιοκτήτες τους), αλλά μέχρι στιγμής δεν τοποθετεί μέλη του περιβάλλοντός του ούτε στη σημερινή κυβέρνηση ούτε σε προηγούμενη.
Αντιλαμβάνομαι την σιωπή και την απροθυμία του πρώην πρωθυπουργού να μετάσχει στα κοινά αν και σαν ενεργός βουλευτής με ασυλία ψήφισε όλα τα μνημόνια από το σκιερό βάθος της Βουλής.
Είπε και αυτός ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.
Δεν αντιλαμβάνομαι όμως την ενοχή του απέναντι σε πρόσωπα που εμφανίζονται ως ιεροφάντες του καραμανλισμού, της καραμανλικής σκέψης, σχολής, και κυρίως της πατριωτικής σχολής του Εθνάρχη.
Δεν αντιλαμβάνομαι την απάθεια με τον οποία αντιμετωπίζει όλα τα δεινά, όλα τα πλήγματα στο κορμί του ελληνικού λαού.
Καλά δεν ενοχλείται ο φίλος μου βλέποντας τη κα Παπακώστα ή τον κ. Αντώναρο να εμφανίζονται ως καραμανλικά μοσχεύματα στην συγκυβέρνηση την ώρα που φλέγεται η Μακεδονική γη για τις πράξεις Τσίπρα;
Δεν τον ενοχλεί τίποτα ως βουλευτής της Θεσσαλονίκης;
Καλά ο Μητσοτάκης μιλάει καλά γερμανικά και δεν υπόσχεται τίποτα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει με την ανοχή, την αφωνία και τους φίλους του να ενισχύεις ένα σαθρό και επιζήμιο πολιτικό σχήμα; Τι έχεις να κερδίσεις συναινώντας στα μη συμβατά μοσχεύματα που τοποθετούνται σε μια κυβέρνηση που πέφτει;

. .

..

. . . ..



Πηγή