[ccpw id="136103"]

Θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να μην προκληθεί ρήξη με τον Αλέξη Τσίπρα όταν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή προς ψήφιση είπε ο Πάνος Καμμένος αλλά έθεσε χθες στον κυβερνητικό του εταίρο τρεις επιλογές:
Αναδημοσίευση από: capital.gr
Της Νίκης Ζορμπά

Ή που θα κυλήσουν το τενεκεδάκι για την ψήφιση της Συμφωνίας στη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά από εκλογές στο τέλος της τετραετίας ή θα διεξάγουν Δημοψήφισμα ή θα προσφύγουν σε πρόωρες κάλπες.

Στο Μαξίμου, έχουν ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό ότι η συμφωνία με την πΓΔΜ θα ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή ενώ μόλις την Κυριακή, ο κ. Τσίπρας , έκλεισε ( ξανά) ερμητικά, σενάρια περί διεξαγωγής Δημοψηφίσματος.
Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ( μιας νέας κυβίστησης Καμμένου η οποία κρίνεται δύσκολη όχι ασφαλώς γιατί δυσκολεύεται στις αναδιπλώσεις αλλά γιατί λίγους μήνες πριν από την επίσημη λήξη της θητείας της Κυβέρνησης, τυχόν στήριξη της συμφωνίας θα είναι για το κόμμα του πολιτική αυτοχειρία), η ολοκλήρωση των διαδικασιών στην γείτονα, θα σημάνει ταυτόχρονα και την αντίστροφη μέτρηση για στήσιμο εθνικής κάλπης.
Ορόσημο για τις εξελίξεις είναι ο Μάιος, καθώς οι πολλές κάλπες ( αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές) ευελπιστούν στο κυβερνών κόμμα ότι θα λειτουργήσουν “εκτονωτικά” για το μεγάλο στοίχημα της τέταρτης κάλπης, αυτής που θα αναδείξει την επόμενη κυβέρνηση της χώρας.

Συντηρεί το σενάριο η Κυβέρνηση
Και ενώ λίγους μόλις μήνες πριν, στην αρχή του καλοκαιριού, από το Μαξίμου αρνούνταν ότι ο κυβερνητικός τους εταίρος και πρόεδρος των ΑΝΕΛ θα “τραβήξει” την πρίζα από τον Αλέξη Τσίπρα, αφήνοντας με σιβυλλικές διατυπώσεις ανοιχτό ακόμη και το σενάριο της αλλαγής εταίρου για τον ΣΥΡΙΖΑ, εν κινήσει, πλέον, ούτε σε δημόσιες παρεμβάσεις τους ούτε και σε ιδιωτικές, βδελύσσονται τα κυβερνητικά στελέχη το ενδεχόμενο “επιτάχυνσης” των εκλογικών εξελίξεων.
Εξάλλου, έχοντας ως ορίζοντα το επόμενο εξάμηνο και τις τρεις κάλπες που εξ αντικειμένου θα στηθούν ( ακόμη και αν αργήσουν περαιτέρω οι βουλευτικές εκλογές), στον ΣΥΡΙΖΑ κρίνουν ότι ήρθε η ώρα για συσπείρωση των κομματικών τους δυνάμεων ( τις οποίες είδαν να κατρακυλούν το προηγούμενο διάστημα στις δημοσκοπήσεις).
Με λόγια απλά, μπαίνοντας πλέον σε προεκλογική χρονιά και ευελπιστώντας να ανατάξουν δυνάμεις, σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου, βρίσκουν απολύτως συμφέρουσα την εκλογολογία και κάθε άλλο παρά επιδιώκουν να την περιορίσουν.

Προοδευτικό μέτωπο
Πρόγευση της στρατηγικής με τον οποία έχει επιλέξει να κινηθεί ο κ.Τσίπρας το επόμενο διάστημα, έδωσε και χθες από το ευρωκοινοβούλιο, όπου κλήθηκε να μιλήσει για το “μέλλον της Ευρώπης”.
Διάλεξε εξαιρετικά υψηλούς τόνους μετατρέποντας σε προεκλογικό μπαλκόνι το ΕΚ, όχι μόνο για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των ευρωπαίων φίλων του σε κόμμα αριστεράς και ευρωσοσιαλιστές.
Το προεκλογικό του πινγκ-πονγκ με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΚ, εξόργισε πολλούς ευρωβουλευτές μεταξύ αυτών και τους “γαλάζιους”, ευαρεστώντας ωστόσο τους ευρωσοσιαλιστές, οι οποίοι συγκρούστηκαν ομοίως με το ΕΛΚ ( κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ) καθώς και η ΕΕ κινείται σε αστερισμό εκλογών.
Ο έλληνας πρωθυπουργός “εξήγαγε” το ίδιο πολιτικό αίτημα που θα διατυπωθεί και στις συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές: Συγκρότηση προοδευτικού μετώπου κόντρα στις συντηρητικές και ακροδεξιές δυνάμεις.
Εκεί όπου θα γυρίσει την ατζέντα . εσωτερικό, οσονούπω, μόλις αποχωρήσουν οι Θεσμοί και “κλειδώσει” το θέμα της μη περικοπής των συντάξεων.

. .

..

. . . ..



Πηγή