Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Εστεμπάν Γκονζάλες Πονς, ο οποίος τοποθετήθηκε εκ μέρους του Λαϊκού Κόμματος, σημειώθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Από: newsbomb.gr
Μετά την πρωτολογία του Έλληνα πρωθυπουργού, όπου επισημάνθηκε η αλλαγή σελίδας στην Ελλάδα και το τέλος των μνημονίων, ο Ισπανός ευρωβουλευτής έστρεψε τα βέλη του κατά του κ. Τσίπρα με σαφείς αιχμές για τους χειρισμούς του το πρώτο διάστημα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
«Η Ευρώπη είναι αξίες και αρχές, είναι αλληλεγγύη και όχι να πετροβολούμε ο ένας τον άλλον. Στην αρχή της θητείας σας χάσαμε πολύτιμο χρόνος, χάθηκαν 100 δισ. λόγω του Βαρουφάκη. Σας βλέπω αλλαγμένο, κάνετε θετικά βήματα αλλά χρειάζονται και άλλα βήματα», είπε, μεταξύ άλλων, στον Έλληνα πρωθυπουργό ο Ισπανός πολιτικός.
Παράλληλα, ο κ. Πονς εξέφρασε την ανησυχία του ότι ο λαϊκισμός μπορεί να επιστρέψει στις επόμενες εκλογές. «Μας ανησυχεί ότι στις επόμενες εκλογές η χώρα μπορεί να επιστρέψει στο λαϊκισμό. Είναι στο χέρι σας, το 2015 κάνατε λάθος. Ο λαϊκισμός δεν είναι ούτε δεξιός ούτε αριστερός», κατέληξε.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, δεν άφησε φυσικά αναπάντητες τις προκλήσεις του Ισπανού.
«Ήταν στόχος μου να προκαλέσω ένας έντονο και μεστό διάλογο και χαίρομαι που το κατάφερα. Η Ελλάδα αποτέλεσε ένα πείραμα για την Ευρώπη. Δεν είναι κακό ότι άλλαξα, κακό είναι κάποιοι να παραμένουν αδιόρθωτοι υπερασπιζόμενοι καταστάσεις που πλέον δεν είναι δυνατό να τις υπερασπίζονται. Σήμερα, πέρα από την αποφράδα ημέρα στις ΗΠΑ, είναι και η επέτειος θανάτου του Αλιέντε. Ελπίζω να μην κάνατε σκόπιμα αναπαραγωγή των δύο άκρων στην ομιλία σας. Σας λέω πως εάν θέλετε να μιλήσετε για νεποτισμό, σας ενημερώνω πως αρχηγοί στην δεξιά της Ελλάδος γίνονται τα τέκνα επιτυχημένων ή μη παλαιότερων πρωθυπουργών. Μιλήσατε για λαϊκισμό… λυπάμαι αλλά στην δική σας παράταξη και πάλι πρέπει να στραφείτε. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος λαϊκισμός από την στάση που κρατά η ΝΔ σε σχέση με την αναγκαία για την Ευρώπη και τα Βαλκάνια επίλυση του ζητήματος των Σκοπίων. Η στάση της ΝΔ αποτελεί τον ορισμό του λαϊκισμού και του καιροσκοπισμού».
Αναφορικά με το πόσο κόστισε η διαπραγμάτευση του 2015, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε: «Μιλήσατε για 100 δισ. κόστος που είναι το κόστος της διαπραγμάτευσης της Ελλάδας το δύσκολο εξάμηνο… το εξάμηνο που έγιναν λάθη και από τις 2 πλευρές.
Αν όντως υπήρχε επιβάρυνση τόσων δισ. θα είχε αντιστοίχως αυξηθεί και το δημόσιο χρέος. Πρόκειται για στοχευμένες ανακρίβειες. Δήθεν η Ελλάδα την τριετία σπατάλησε 40 δισ. Στα δικά μας χρόνια η ανακεφαλαιοποίηση χρησιμοποίησε μόλις 6 από τα 24 δισ. που προορίζονταν για αυτό τον σκοπό. Τουλάχιστον όταν αντιδικούμε να το κάνουμε επί των πραγματικών στοιχείων».

. .

..

. . . ..Πηγή

Share.