Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ό,τι μπορούσε για να μονοπωλήσει αυτός το ενδιαφέρον με την επίσκεψή του στη ΔΕΘ προκειμένου να μην φανεί η αποτυχία της κυβέρνησης να προστατεύσει πολίτες και περιουσίες στην Θεσσαλονίκη.
Γράφει ο Γιῶργος Μιχαηλίδης*
Οι εικόνες των παιδιών να κλαίνε από τα δακρυγόνα και επισκέπτες της ΔΕΘ να τρέχουν πανικόβλητοι να μπουν σε κάποιο εσωτερικό χώρο γιατί τα χημικά είχαν πνίξει την ατμόσφαιρα ήταν η κορωνίδα του σόου που είχε οργανώσει ο Τσίπρας. Όσο τραγικές και απαράδεκτες κι αν είναι οι παραπάνω εικόνες, αξίζει να αναφερθεί πως, όχι, δεν ήταν αυτές ο πάτος από το βαρέλι. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε μία φράση που κανείς άλλος προκάτοχός του δεν έχει εκστομίσει.
Στην συνέντευξη Τύπου και σε ερώτηση για το ασφαλιστικό, ο πρωθυπουργός είπε αυτολεξεί: «Αλλά το συγκεκριμένο μέτρο θα εξηγήσουμε στην Κομισιόν ότι είναι ένα μέτρο αντιαναπτυξιακό και μη διαρθρωτικό. Διότι αφορά στην προσωπική διαφορά και αφορά κάποια συγκεκριμένη μερίδα συνταξιούχων, οι οποίοι σήμερα είναι πάνω από 70 ετών οι περισσότεροι. Αρα, η όποια περικοπή δαπανών δεν θα είναι μία μόνιμη περικοπή. Θα σβήσει με το πέρασμα του χρόνου. Δεν θα έχει καμία επίπτωση στη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος».
Δηλαδή με λίγα λόγια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λέει στους δανειστές πως οι περικοπές στις συντάξεις αφορούν μία ολόκληρη γενιά συνταξιούχων και όταν πεθάνουν αυτές δεν θα ισχύουν. Πόση αθλιότητα και πόσος κυνισμός χωρά μέσα σε μία μικρή φράση;
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σταματά να μας εκπλήσσει και δεν σταματά να μηχανεύεται οποιονδήποτε τρόπο προκειμένου να μείνει στην εξουσία, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να παίζει στα ζάρια τόσο την ζωή όσο και τον θάνατο των πολιτών που τον εμπιστεύτηκαν.
Ο πρωθυπουργός με την φετινή του εμφάνιση στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, έδωσε το έναυσμα για τις εκλογές (όλες τις εκλογές) θέτοντας τις βάσεις της αντιπαράθεσης με την Νέα Δημοκρατία.
Όσο κι αν ο ίδιος θέλει να κατηγορήσει την αξιωματική αντιπολίτευση για ακροδεξιά ή και νεοφιλελευθερισμό, το ξύλο από τα ΜΑΤ, ο εμπαιγμός με τους νεκρούς στο Μάτι και ο κυνισμός του “οι 70χρονοι σύντομα θα πεθάνουν” δείχνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να πατήσει κυριολεκτικά επί πτωμάτων προκειμένου να μην επιστρέψει στο περιθώριο του 4%.

. .

..

. . . ..Πηγή

Share.