[ccpw id="136103"]

Από ένα ελληνοκεντρικό σχολείο περάσαμε σταδιακά στην τουβλοποιία του Φίλη και τώρα του Γαβρόγλου

Ο Αλεξέι Σταχάνοφ ήταν Ρώσος ανθρακωρύχος. Στις 19 Σεπτεμβρίου 1935 εξόρυξε 227 τόνους άνθρακα σε μια βάρδια, ρεκόρ που αργότερα αμφισβητήθηκε, όμως δημιούργησε ένα ολόκληρο κίνημα εξειδίκευσης και υπερπαραγωγικότητας, το οποίο ονομάστηκε «σταχανοβιτισμός» και έφερε στον ιδρυτή του θέση στο Ανώτατο Σοβιέτ, δύο παράσημα του Λένιν και κάτι άλλα τσίγκινα τσιτσιμπλίκια, που μπορούσες αργότερα να αγοράσεις στο Μοναστηράκι μαζί μ’ εκείνα τα πηλήκια σαν ταψιά που φορούσαν οι Σοβιετικοί, από σταθμάρχης μέχρι στρατάρχης. 

Αναδημοσίευση από: dimokratianews.gr
Από το Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη*
Οι σταχανοβίτες ανθρακωρύχοι δεν έκαναν κακό. Το να βγάλεις πολύ κάρβουνο καλό είναι, είτε κυβερνά ο Πούτιν, που ο Κοτζιάς – Πολέτι ξύνεται στην γκλίτσα του, είτε ο μπεκροκανάτας Γέλτσιν ή ο Γεωργιανός διανοούμενος γενοκτόνος. Θα το κάψουν οι άνθρωποι για να ζεσταθούν, τα εργοστάσια για να παραγάγουν ρεύμα και να δουλέψει η βιομηχανία. Το πρόβλημα είναι με τους σημερινούς σταχανοβίτες του μαρασμού.
Ο Λεμπέσης, στην περίφημη πραγματεία του για τον ρόλο των βλακών εν τω συγχρόνω κοινωνικώ βίω, υπογράμμιζε ότι το πιο επικίνδυνο είδος βλακός είναι ο εργώδης βλαξ. Το αυτό ισχύει και για τους σταχανοβίτες αριστερούς ιντελιγκέντσηδες, αυτούς που προσπαθούν να «σκοτώσουν» τον «μύθο» του Εθνους, τον Παπαρρηγόπουλο. Είπαμε ότι, εκτός από τη Δεξιά, την Κεντροδεξιά και την Ακροδεξιά, υπάρχει και η Χαζοδεξιά ή Ενοχική Δεξιά, που «σέβεται και τιμά την Αριστερά για τους αγώνες της», η οποία καθαιρεί τα μνημεία των ηρώων της και στεφανώνει αυτά των προδοτών, εργοδοτεί σχεδόν μόνον εχθρούς της και εκχώρησε την όλη Παιδεία, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο -σήμερα, νομίζω Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής-, σε αποστόλους του μαρασμού, που μισούν τη γη όπου πατάνε, από όταν είχε την εξουσία. Τα πρώτα κατάπτυστα βιβλία Ιστορίας επί Ν.Δ. βγήκαν. Επί των ημερών της και της πασοκάρας εφήρμοσαν την γκραμσική θεωρία της κατάληψης των χώρων διαμόρφωσης του δημόσιου λόγου τα διάφορα ξεπλύματα όλων των παραφυάδων της ελληνόφωνης Αριστεράς. Από την αρχή της Μεταπολίτευσης ως τώρα, βήμα βήμα, συντελέστηκε μια κλιμακούμενη συνταγματική εκτροπή. Από ένα ελληνοκεντρικό σχολείο περάσαμε σταδιακά στην τουβλοποιία του Φίλη και τώρα του Γαβρόγλου.
Oλος ο Δυτικός Πολιτισμός βασίζεται σε τρεις πυλώνες: στην Αρχαία Ελλάδα, στη Ρώμη .ν Χριστιανισμό. Χωρίς Αρχαία Ελληνικά, χωρίς Λατινικά, χωρίς Αριστοτέλη, Πλάτωνα, Θουκυδίδη, Ηρόδοτο, Αρχαία Τραγωδία, χωρίς Κικέρωνα, Τάκιτο, χωρίς Ευαγγέλιο, χωρίς τους Αγιους Πατέρες, χωρίς τη μεγάλη πολιτική και πνευματική παράδοση της Αυτοκρατορίας μας, χωρίς τις ανθρωπιστικές σπουδές δεν υπάρχει Ελλάδα, δεν υπάρχει Ευρώπη.
Ενα από το αυτοάνοσα νοσήματα της ανθρωπότητας, όπου ένα μέρος της επιτίθεται στον εαυτό της, η Αριστερά, τώρα που το πιο παρακμιακό κομμάτι της είναι στην εξουσία, εντείνει στην Ελλάδα την επίθεση στην ταυτότητα των Ελλήνων. Προσπαθούν με την πολιτική τής ήσσονος προσπάθειας, της ισοπέδωσης των αρίστων και εκμηδενίζοντας σταδιακά τις ανθρωπιστικές σπουδές, αντί να γίνουμε παγκόσμιο κέντρο τους, να αλλάξουν τα μυαλά των παιδιών, να αναθρέψουν ανδράποδα του κοινωνικού μίσους. Μαζί με τους εισαγόμενους λαθραίους εποίκους να αποτελέσουν τον πολτό του μαζανθρώπου, που δεν έχει ταυτότητα, δεν έχει πατρίδα, Εθνος, που δεν σκέφτεται.
Η λεγόμενη «μεταρρύθμιση» του σταχανοβίτη του μαρασμού Γαβρόγλου είναι στη γραμμή της κατάλυσης του άρθρου 16 του Συντάγματος, που ορίζει ως σκοπό της Δημόσιας Παιδείας την εθνική, ηθική και θρησκευτική διαπαιδαγώγηση των Ελληνοπαίδων.
Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ θα επιδιώξει και θα επιβάλει την πιστή εφαρμογή της συνταγματικής επιταγής, την εκδίωξη όλων των επίορκων φορέων της παρακμής από την Παιδεία, την επιστροφή στον ελληνοκεντρισμό, στις ανθρωπιστικές σπουδές, ως πυρήνα της Παιδείας όλων των παιδιών, ό,τι κι αν θέλουν να σπουδάσουν. Είναι αδιανόητο οι Ελληνες πολίτες να πληρώνουν «γενίτσαρους» για να κάνουν τα παιδιά τους «γενίτσαρους». Είναι παράνομο, αντισυνταγματικό, αντεθνικό.
*Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ
www.neadexia.gr

. .

..

. . . ..



Πηγή