Η άφιξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη κρυφά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, με συνοδεία έντεκα οχημάτων και με αποκλεισμένους δρόμους σε μήκος 15 χιλιομέτρων, δεν συνάδει με άφιξη λαοφιλούς ηγέτη.
Από: thecaller.gr
Γράφει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος
Το γνωρίζει και ο ίδιος γιατί έχει υπόψη του τις μετρήσεις δημοτικότητας, αλλά εκτιμά πως έχει το χρόνο στο προσεχές διάστημα θα ανατρέψει αυτή την εικόνα.
Η εμφάνιση του στη ΔΕΘ, είναι πιο κρίσιμη και από εκείνη του 2014 όταν εξήγγειλε ένα φιλολαϊκό πρόγραμμα και εφάρμοσε ένα μνημονιακό που ακόμα τον στοιχειώνει.
Γι αυτό και απόψε αναμένονται στη Θεσσαλονίκη συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πολιτών, πρωτόγνωρης έκτασης, εάν και εφόσον οι αστυνομικές δυνάμεις , τους αφήσουν να πλησιάσουν στα σημεία που έχουν επιλεγεί. Η αντιπολίτευση εκτιμά πως αν οι διαδηλώσεις είναι ογκώδεις θα δρομολογήσουν από μόνες τους , πολιτικές εξελίξεις καθώς θα επισφραγίσουν την πορεία εξόδου του κ. Τσίπρα από την εξουσία.
Πιστεύουν πως ύστερα από τέσσερα χρόνια, καθώς βρίσκεται σε αποδρομή από την κυβέρνηση, ο κ Τσίπρας θα παίξει το τελευταίο του χαρτί, για αναστρέψει το κλίμα και να μειώσει την «ψαλίδα» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Και θα το παίξει στο παιγνίδι, που γνωρίζει πολύ καλά, να «χαϊδεύει τα αυτιά των ψηφοφόρων» γιατί πολλά δεν μπορεί να δώσει.
«Ειναι πολύ σημαντικό να λες στους ψηφοφόρους , αυτά που θέλουν να ακούσουν, γιατί γίνεσαι ένα , μαζί τους ακόμα κι αν δεν περιμένουν να τα εφαρμόσεις» επισημαίνει παλαιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, το οποίο όμως διευκρινίζει , πως η παροχολογία μπορεί να έβλαψε στο παρελθόν τη χώρα, τώρα όμως τη… δολοφονεί.
Ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με τις πληροφορίες θα ανακοινώσει σειρά ελαφρύνσεων, παροχών και δώρων που θα φτάσουν κοντά στο ένα δισεκατομμύριο από το υπερπλεόνασμα.
Πιστεύει πως έως το τέλος του 2018, ένα μέρος αυτών των εξαγγελιών θα τις έχει ψηφίσει στη Βουλή , ώστε να υλοποιηθούν σε νομοθετική βάση και να εφαρμοστούν σε διαφορετική χρονική στιγμή.
Το σχέδιο του, είναι να ανασυγκροτήσει στο «στρατό» του, αλλά τα «όπλα» του λιγοστεύουν.
Επιχειρεί να «ξυπνήσει» εκείνο το τμήμα της αριστεράς και των πρώην ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που παραμένουν στο ΣΥΡΙΖΑ και εχουν αδρανοποιηθεί, με το μήνυμα της ανάκτησης των εργαλείων διακυβέρνησης από τους θεσμούς , το τμήμα του δημοσίου τομέα που ανησυχεί για την πολιτική που θα ακολουθήσει ο κ Μητσοτάκης, να …διεμβολίσει τους δεξιούς στα σώματα ασφαλείας με τις δυο κυρίες που τοποθέτησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και να κρατήσει κοντά του με επιδόματα ,υποσχέσεις και δώρα ένα τμήμα του ελληνικού λαού που βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας και ζει με τα επιδόματα του δημοσίου .
Για να εξυπηρετήσει το τελευταίο αυτό το στόχο, θα μοιράσει και θα τάξει παροχές, από τα λεγόμενα υπερπλεονάσματα που δημιούργησε η σκληρή φορολογία. Θα μοιράσει πολύ λιγότερα από αυτά που πήρε, καθώς σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ μόνο την διετία 2015 -2016 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αύξησε κατά 3% επί του ΑΕΠ τη φορολογία δηλαδή επέβαλε επί πλέον φόρους ύψους 5,5 δις ευρώ.
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ,πάντως παραμένει προβληματισμένο με το εύρος των παροχών, γιατί η έξοδος από το δανειακό πρόγραμμα παρά τα υπερπλεονάσματα, δεν είχε την απήχηση που περίμεναν διεθνώς και η χώρα παραμένει αποκλεισμένη από τις αγορές.
ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΣΑΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ
Η περίοδος Τσίπρα απο το 2015 μέχρι σήμερα εχει κοστίσει στην ελληνική κοινωνία δεκάδες αχρείαστα δισεκατομμύρια , που θα έπρεπε οι έλληνες να είχαν τώρα στις τσέπες τους.
Γιατί ενώ θα μπορούσε να κλείσει το δεύτερο πρόγραμμα με λιγότερο από 2,5 δισεκατομμύρια που ζητούσαν τότε οι δανειστές (email Χαρδούβελη 1 δισεκ. μέτρα) και να είμαστε εκτός μνημονίων από το 2015 άντε το 2016 , οδήγησε τη χώρα μέσα από ένα καταστρεπτικό εξάμηνο σε ένα ακόμα μνημόνιο.
Προχώρησε σε δημοψήφισμα και απέρριψε την πρόταση Γιούνκερ των επτά δισεκατομμυρίων μέτρων για να φέρει το τρίτο μνημόνιο με δώδεκα δισεκατομμύρια μέτρα.
Το 2016 πρόσθεσε επί πλέον 5,5 δισεκατομμύρια με τις περικοπές στις συντάξεις και την επιβολή νέων εμμεσων και άμεσων φόρων.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά δημιούργησε υπερπλεονάσματα για να τα χρησιμοποιήσει, ως πολιτικά «όπλα» , να ασκήσει επιδοματική πολιτική, ψηφοθηρική πολιτική, περιορίζοντας την ανάπτυξη της χώρας .
Έκανε ότι κατηγορούσε. Είχε πει το 2014 στα Γιάννενα για το πλεόνασμα Σαμάρα.
«Το πλεόνασμά τους είναι σεσημασμένο για τους Έλληνες. Σ’ αυτό κρύβονται όλες οι αμαρτίες, όλες οι πληγές, όλη η σήψη, όλη η απάτη της σημερινής πολιτικής. Σ’ αυτό κρύβεται το δράμα εκατομμυρίων ανθρώπων, η καταστροφή νοικοκυριών και επιχειρήσεων, οι λιποθυμίες παιδιών από ασιτία, τα εκατομμύρια των ανέργων, η ζωή εν τάφω στα νοσοκομεία, στα ψυχιατρεία και στα άσυλα ανιάτων, οι παγωμένες νύχτες και οι πεινασμένες μέρες χιλιάδων και χιλιάδων συνταξιούχων».
Γι αυτό τώρα ο Αλέξης Τσίπρας ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη νύχτα.

. .

..

. . . ..Πηγή

Share.